Autor Tema: Pogoršanja i trenutna stanja  (Pročitano 1524085 puta)

Van mreže gliša

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
Odg: Pogoršanja i trenutna stanja
« Odgovor #225 poslato: Decembar 03, 2008, 09:56:00 posle podne »
Supruga je primala 5 dana po 1 gr

Van mreže ammara

• Član
  • **
  • Pol: Žena
  • multipla mama
« Odgovor #226 poslato: Decembar 04, 2008, 08:23:07 pre podne »
ammara , ne budi 'neverni toma' , vec veruj doktoru , on sigurno zna sta radi. Najgore je kortice piti na svoju ruku , jer napravis stetu umesto koorisyi. Moj doktor meni daje tearpiju najmanje 5x 1000mg kroz infuziju( i to od kako sam imala infarkt) , a pre toga sam dobijala 10x1000mg i tada prekida , bez tableta i uvek ispadne sve OK.

Hvala,draga! Znači,to "skidanje" sa steroida nije obavezno...Hmm.Ponekad bi razbila sama sebe kad se pravim pametnija od doktora.Ali,ima to svoje razloge,imala sam u prošlosti iskustvo s njima koje me skoro života koštalo,pa od tad imam tu pretjeranu skepsu spram njih.Hvala Bogu na forumu!Zaista mi pomaže..

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #227 poslato: Decembar 04, 2008, 09:55:52 pre podne »
Hvala,draga! Znači,to "skidanje" sa steroida nije obavezno...Hmm.Ponekad bi razbila sama sebe kad se pravim pametnija od doktora.Ali,ima to svoje razloge,imala sam u prošlosti iskustvo s njima koje me skoro života koštalo,pa od tad imam tu pretjeranu skepsu spram njih.Hvala Bogu na forumu!Zaista mi pomaže..
Mene nikad nisu "skidali". Uvek sam samo dobijala infuzije i cao.

Van mreže Ena

• VIP
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
  • Dg: MS
« Odgovor #228 poslato: Decembar 04, 2008, 11:19:57 pre podne »
Za ovih 7 god.od kako znam za dijagnozu,dva puta sam bila na pulsnoj.
Jednom 2003 u Bgd. tri dana po 1000mg i posle sam pila pronison.
Drugi put 2008 u N.Sadu pet dana po 1000mg.i posle toga ništa.
Ali sam zato od 2002 do 2005 dobila more kortikosteroida u injekcijama od kojih sam bila kao da su me pčele izujedale.

Van mreže Maki

• Član
  • **
  • nova ja
« Odgovor #229 poslato: Decembar 08, 2008, 01:13:36 posle podne »
evo me opet na ovoj temi nakon 2 mjeseca tacno.opet je pocela da mi trne ruka ,slabo vidim i slabo cujem a noga na momente jako boli.opet sam puno nervozna jer opet trebamo na put ,em sto mi se ne ide po ovoj hladnoci em sto ne zelim da razmisljam kako cu izdrzati.cini mi se da mi koliko toliko bilo bolje u ova dva mjeseca ili se samo pritajilo ili mi je ova nervoza koju osjecam danima doprinjela da opet imam simptome pogorsanja,samo da me opet ne mole da ja vozim e vala necu,hocu da se smirim i necu da me vise nerviraju.mozda je bolje da ja podjem kod neurolga dugo vucem utrnulost a samo sebe zamajavam kao bice mi bolje,od cega?od jos vece nervoze sto ne mogu da radim kao sto sam mogla prije?dosadna sam sama sebi!

Van mreže Roxi

• VIP
  • MS
« Odgovor #230 poslato: Decembar 08, 2008, 06:09:11 posle podne »
Maki, bice bolje veruj mi!
Nervozna si, sto je apsolutno normalno. Pogotovo sto se spremas na put. Pa za nas je sve stres.
Mislim da nam, generalno, nesto u atmosferi nije nakolonjeno zadnjih mesec dana. Ja koja i ne razmisljam o pogorsanju se osecam jako lose u zadnje vreme.
Mislim da na nas, obolele od MS-a nije povoljno uticalo ovo produzeno moholjsko leto. Daj Boze da padne sneg pa da nam bude bolje!
Proci ce ta utrnulos kad se smiris i odmoris, a noga sto boli - boli, boli pa ce proci. Ja sam jutros ustala kao baba sa kostoboljom. Valjda i godine donose svoje :)

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Grad: Beograd
« Odgovor #231 poslato: Decembar 08, 2008, 06:13:08 posle podne »
Kako ja vidim, ona ide iz stresa u stres. :(

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #232 poslato: Decembar 08, 2008, 08:46:44 posle podne »
Maki probaj da nesto promenis, da skrenes misli.
I ja imam utisak da si vec dugo u nekoj minus fazi, iz raznih razloga.
I onda i sitnice izgledaju prevelike. I sve to onda izaziva stres, i onda sve u krug, novi - stari simptomi...Da li imas mogucnost da neko vreme u toku dana posvetis samo sebi. Bez dece, muza, foruma. Da radis nesto sto tebi prija, nesto drugacije, ma kako izgledalo glupo, smesno. Neki izlazak, soping, druzenje, masaza, vezbe, kozmeticar, kafica, bioskop. Sta te vec zanima. Bilo sta sto ce skrenuti misli makar na sat, dva.

Van mreže Tia

• Global Moderator
  • Master of the Universe
« Odgovor #233 poslato: Decembar 09, 2008, 02:59:06 pre podne »
Aman Majo stani!!! STANI!!! Tempo kojim guras i zdravog bi razboleo a tebi ce doneti samo pogorsanje! Kazes da ce da te mole da vozis!?!?!?!? Pa ko normalan to moze da trazi od tebe??? Majo tebi je pod hitno potreban odmor, pasivan odmor i ovo sto ti je Maka predlozila, da radis neke neobavezne stvari koje donose opustanje i razbibrigu. Ako to ne uradis ima da nadrljas. Ne znam na kakav sad neodlozni put moras da ides, ti ko da si trgovacki putnik. Kazes "bice mi bolje, od cega?" i lepo je sto verujes da ce ti biti bolje ali od tvog tempa moze samo gore da ti bude!
Moras da sredis stvari u glavi, da prihvatis svoje nove (ne)mogucnosti, da se pomiris sa njima i tek onda mozes da krenes da pobojsavas stanje! Nista na silu, nisi se ni razbolela preko noci pa bolest ne moze ni da nestane preko noci!
Spusti loptu sto se kaze, ako ti bude gore neces biti ni od kakve koristi ni svojoj deci ni muzu ni sebi. Ostale ko sisa! Mislim da svi mi moramo iz sve snage cuvati ono sto je zdravo kod nas, to negovati i "zalivati" da bi to zdravo pobedilo bolest!
Predlazem ti da ne budes neko vreme pcelica Maja koja neumorno leti sa cveta na cvet, vec ova Gojina Maja koja se na svakoj slici izlezava :D!

Van mreže BorisD

• Član
  • **
« Odgovor #234 poslato: Decembar 09, 2008, 08:20:16 pre podne »
mozda je bolje da ja podjem kod neurolga dugo vucem utrnulost a samo sebe zamajavam kao bice mi bolje,od cega?od jos vece nervoze sto ne mogu da radim kao sto sam mogla prije?dosadna sam sama sebi!

Sigurno je bolje . Siguran sam da  ti nece biti drago sto si pod svim tim problemima isla na put...Mislim, sta je to toliko vazno? Prioriteti.....

Van mreže Maki

• Član
  • **
  • nova ja
« Odgovor #235 poslato: Decembar 09, 2008, 09:05:01 pre podne »
ne nisam jos isla na put,trebam da idem na put i to me uzasno nervira,najradije bi ostala kod kuce i lenskarila i birala ukrase za jelku sa djecom.

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #236 poslato: Decembar 09, 2008, 09:10:59 pre podne »
Majo to i uradi,nađi način da odložiš i neodeš.Misli na sebe malo pa deca su ti još mala.Ako neko baš želi da ide neka ide,ti nađi razlog da ostaneš jer po svemu najpametnije je da odeš na jednu kontrolu(i budeš sigurna da nije pogoršanje) a ne na put....razmisli  ;)

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #237 poslato: Decembar 09, 2008, 09:37:23 pre podne »
Ovo je tvoj zivot i ako se ne osecas najbolje, ne vidim ni jedan razlog da putujes.
Sta je to tako neodlozno da je vredno tvog zdravlja. Vrlo jednostavno kazes, ne mogu i ne putujem. Bez mnogo objasnjenja. I bez da osecas krivicu. Nista ne lazes. Zivot je jedan i nova 2009. je samo jednom.

Van mreže Maki

• Član
  • **
  • nova ja
« Odgovor #238 poslato: Decembar 09, 2008, 10:43:44 pre podne »
da znam,Maka,ali rekla sam vec u  drugoj temi,ja sam sama u svemu sto mi se zadesilo i sto vise ne znam sta stvarno ocekuju od mene,po meni je dovoljno sto mogu sama da se brinem i podizem dvoje male djece i mislim da je to od mene i dovoljno,a tacno se bojim da ce moj ms iz rr forme preci u progresivni oblik ms-a.previse sam nervozna zbog toga se i plasim.uostalom sto neko ne bi presao toliki put i dosao kod nas za novu godinu i meni i djeci bi bilo lakse.

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #239 poslato: Decembar 09, 2008, 11:11:39 pre podne »
Majo nemoj se bojati nego počni da menjaš nešto.Strah je najveći čovekov neprijatelj.Pokušaj da sve svedeš na rad oko sebe,dece i kuće(i to ti je dovoljno)
Što se tiče puta ako ti stvara veliki teret nemoj ići i upravo tako kako si rekla neka oni dođu kod vas.

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.