Autor Tema: Pogoršanja i trenutna stanja  (Pročitano 1524652 puta)

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Dg: MS
  • Grad: Beograd
Odg: Pogoršanja i trenutna stanja
« Odgovor #90 poslato: Jun 18, 2008, 11:36:51 posle podne »
Kad već pominjete bol. U mnogo lošem sećanju mi je ostao bol u leđima. Počinjao je negde između kičme i lopatice i lagano se širio da bi na kraju obuhvatao cela leđa. U ono vreme, kada sam imao 3 vezana relapsa, verovatno od stalnog ležanja, to je mnogo bolelo. Tada sam se našao u situaciji da više ne znam u koji položaj da se namestim da ne bi bolelo. Bilo mi je super kada sam utrnuo jer bola više nije bilo. Možda je to posledica i jedne povrede iz mladosti ali momenat sa kojim ga sada povezujem, je gadan. Sinoć sam ga opet osetio. :(

Van mreže naca

• Global Moderator
  • Pol: Žena
  • kad porastem,samo će mi se kasti...
  • Grad: NBgd
« Odgovor #91 poslato: Jun 18, 2008, 11:44:17 posle podne »
Imam povremeno bol u oku kao da mi neko zabija nož.Neki put osetim bolove kao žiganje( kroz prste naročito na ruci)tada mi se i ruka i šaka nekontrolisano trzaju.

Van mreže titanium

• Član
  • **
« Odgovor #92 poslato: Jun 19, 2008, 09:41:16 pre podne »
mene bole ledja u donjem dijelu, a noge su mi nekako cudno nezgrapne, kao kad dugo vremena presjedim u nekom neugodnom polozaju pa imam potrebu da se protegnem... najgore je ujutro

Van mreže Maki

• Član
  • **
  • nova ja
« Odgovor #93 poslato: Jun 19, 2008, 02:14:46 posle podne »
ja sam puna pitanja
.citajuci,odnosno listajuci forum,naisla sam na tekst gdje jedna djevojka kad je otisla u banju a tada se isjecala dobro,hodala je,odjednom je osjetila slabost i pala u kolica.da li je ms stvarno toliko nepredvidiv?da li cesti relapsi mogu da dovedu do totalnog pada?sto mene najvise plasi je da ja od ms-a bolujem vec 9 godina a da nisam ni znala.nisam lijecena ,lise dva puta kortikosteroidima kad mi je napad jak,ni sad nisam ni pod kakvom terapijom?da li sam ja samo jako preplasena?

Van mreže Peca_Le

• Član
  • **
  • Grad: Leskovac
« Odgovor #94 poslato: Jun 19, 2008, 09:48:46 posle podne »
!? Kako to bolujes 9 godina, a nisi znala? Da li si prve simptome primetila pre 9 godina, a tek si sada izvrsila analize? Verovatno si uplasena. Nemoj se sekirati, misli pozitivno ...
:):):) pOz

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #95 poslato: Jun 19, 2008, 10:15:09 posle podne »
mene bole ledja u donjem dijelu, a noge su mi nekako cudno nezgrapne, kao kad dugo vremena presjedim u nekom neugodnom polozaju pa imam potrebu da se protegnem... najgore je ujutro

moj slucaj

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #96 poslato: Jun 19, 2008, 10:16:24 posle podne »
ja sam puna pitanja
.citajuci,odnosno listajuci forum,naisla sam na tekst gdje jedna djevojka kad je otisla u banju a tada se isjecala dobro,hodala je,odjednom je osjetila slabost i pala u kolica.da li je ms stvarno toliko nepredvidiv?da li cesti relapsi mogu da dovedu do totalnog pada?sto mene najvise plasi je da ja od ms-a bolujem vec 9 godina a da nisam ni znala.nisam lijecena ,lise dva puta kortikosteroidima kad mi je napad jak,ni sad nisam ni pod kakvom terapijom?da li sam ja samo jako preplasena?

Nista nisi propustila od lecenja, cak sta vise sacuvala si se.

Van mreže raca

• Moderator
« Odgovor #97 poslato: Jun 19, 2008, 10:26:27 posle podne »
Bolest jeste nepredvidiva ali u oba smera i pozitivnom i negativnom. A sto se tice terapije izmedju relapsa pa to i ne postoji (osim ako se izuzmu interferoni koji usporavaju progresiju bolesti). Vitamini, minerali razni suplementi su samo preporuka koja zavisi od tebe dali ces se toga drzati ili ne. A sve u vezi bolesti to ipak najbolje moze da objasni neurolog. Najvaznije je ostati pribran i ne sekirati se.

Van mreže Maki

• Član
  • **
  • nova ja
« Odgovor #98 poslato: Jun 19, 2008, 10:30:54 posle podne »
pa prije 9 godina, tacnije 99 godine sam upisala fax i izgubila godinu i itrnula mi lijeva strana tijela ,dr su mi pripisali dijagnozu anksiozno depresivna ,poslije prvog porodjaja opet trnjenje, zavrsila sam u bolnici gdje mi je uradjen i skener i magnetna i rekli su mi da imam flekice i punktirali su mi likvor ali dr nije dobro pogledala rezultate,tj nije primjtila da su mi pronadjene oligoklonalne trake, i pripisan mi je bio neki blazi oblik mozdanog udara,nakon drugog porodjaja opet jako trnjenje ,gubljenje vida itd gdje mi je tad dr priznala da je previdjela ms ,da je olako pogledala nalaz likvora i tada mi je rekla d a sam ja cijelo vrijeme vukla ms,i nakon 2 mjeseca jos jedan napad,pa jos jedan...sve gori i jaci,ali drzim se ali se uz to i bojim.

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #99 poslato: Jun 19, 2008, 10:35:31 posle podne »
Tvoj slucaj samo govori da lekari mogu ali nemoraju da pomognu i da valjano obavljaju svoj posao. ALi da uzmemo i da su ti od pocetka krenuli sa dg MS kljukali b te kortizonima ili bi ti preporucili interferon. Sa njima je kao da igras ruski rulet: moze da bude bolje ne mora da znaci.
Jedino sto ti je sigurno jeste da obratis paznju na ishranu i da koristis suplemente, odmaras se kad god mozes i da se klonis stresa.

Van mreže Maki

• Član
  • **
  • nova ja
« Odgovor #100 poslato: Jun 19, 2008, 10:45:02 posle podne »
moj problem sto se tice doktora mi je sad jos gori.zivjela sam u Podgorici i lijecena sam bila u Podgroici ali prije pola godine sam se preselila u Beograd a nisam se zdravstveno osigurala,placam preglede,bila sam i na VMA i u klinicki centar gdje su mi rekli da bi sto prije trebala da pocnem sa interferonom a da mi je bolje da se prvo osiguram zdravstveno jer je lijek jako skup.a mislim isto tako da ce mi ova nervoza uciniti jos gore ,najbolje da ni ne mislim pa sta mi Bog da.ishranu sam potpuno redukovala,vitamine primjenila na yutube nasla vjezbe za oboljele od ms a pa se trudim da pomalo i vjezbam,kako bi dr rekli do granice bola.ljeto je, pa cu uzivati sa djecom i brinuti o njima i igrati se kao dijete a mozak na otavu!!!

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #101 poslato: Jun 19, 2008, 10:52:32 posle podne »
Vezbe do granice zamora. Veruj mi nista nisi propustila, samo polako i smireno.

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Grad: Beograd
« Odgovor #102 poslato: Jun 19, 2008, 11:03:22 posle podne »
Jako je velika razlika između
Citat
do granice bola
i
Citat
do granice zamora

Ovo prvo treba uzbegavati.  ;)

Van mreže titanium

• Član
  • **
« Odgovor #103 poslato: Jun 20, 2008, 08:26:34 pre podne »
vjezbe uvijek trebaju da se prilagode trenutku. Ako si taj dan umorna i teska (recimo zbog loseg vremena - moj slučaj) ili nemoj nikako vjezbati ili vjezbaj ali do ganice kada osjetis da se misici lagano zatezu - to je sasvim dovoljno. Kada si ok, i nema drugog umora - slobodno vjezbaj do granice zamora.

Van mreže Maki

• Član
  • **
  • nova ja
« Odgovor #104 poslato: Jun 20, 2008, 09:03:46 pre podne »
ok
mada ja nikad nisam sebe nesto forsirala vjezbama,ali necu u banju pa mi je ovo kao kopija toga!

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.