Autor Tema: Pogoršanja i trenutna stanja  (Pročitano 1524608 puta)

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Dg: MS
  • Grad: Beograd
Odg: Pogoršanja i trenutna stanja
« Odgovor #75 poslato: Mart 31, 2008, 04:52:09 posle podne »
Možda i ovo vreme doprinosi. Od jutros osećam neku slabost u levoj ruci i neki neprijatan osećaj u ramenu. Idemo dalje. ;)

Van mreže Ha Even

• Zabranjen
  • Pol: Žena
« Odgovor #76 poslato: Mart 31, 2008, 08:23:57 posle podne »
Nažalost i ja se pridružujem općem stanju MS-ovaca. Prošli tjedan umorna kao pas, a kod nas je bio Uskrs, pa se nije radilo tri dana, ali ništa bolje.
Jučer noge ponovo žare i peku do kukova, desno stopalo mrtvo, a danas me ruši na desno. Čekam još tjedan, a onda ako ne bude bolje, imam ionako uplaćen MR za ovu godinu i pravac slikanje, a onda dalje.... 

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #77 poslato: Mart 31, 2008, 08:28:02 posle podne »
Nadam se da su samo promene vremena, krivac.

Van mreže Moviefreak

• Član
  • **
« Odgovor #78 poslato: Mart 31, 2008, 09:07:17 posle podne »
meni je danas jako lose...sama sam kriva jer sam u petak isla van i to na rokersko mjesto gdje se puno pusi pa sam trazila ekipu da budemo vani na terasi (smrzli smo se svi)...pa ja nekako to povezujem s tim i ovim ocajnim promjenama vremena
noge me bole bez razloga

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #79 poslato: Mart 31, 2008, 09:33:48 posle podne »
Da kažem malo žargonski. Vreme ti je za kočenje svim kočnicama, pa i ručnom. Nemoj nastavljati sa životom kao da ti nije ništa, ako se dobro osećaš. Cena može biti prevelika.

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #80 poslato: Jun 08, 2008, 11:20:42 posle podne »
Čisto zbog moje evidencije. Ovo mi dođe kao dnevnik. Znači, desni list na nozi u grču i blago ukočen vrat. Možda je i od promaje. :)

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #81 poslato: Jun 09, 2008, 08:09:06 pre podne »
Ja ovih dana osecam onu nelagodu u rukama i nogama. Ne znam sta je, ali znam kako je. Mozda je od vremena. I zdravi su se ovih dana osecali lose.

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #82 poslato: Jun 18, 2008, 03:34:49 posle podne »
Ćutim .....

Van mreže Roxi

• VIP
  • MS
« Odgovor #83 poslato: Jun 18, 2008, 05:12:10 posle podne »
Kukam i to zestoko!
Imam bolove... tesko sedim, a jedino tako funkcionisem...
Kukam, kukam,.... valjda ce proci kad dodje lepse vreme.

Van mreže Maki

• Član
  • **
  • nova ja
« Odgovor #84 poslato: Jun 18, 2008, 06:48:59 posle podne »
imam jedno pitanje ?
kada sam se jedne prilike javila dr preko urgentnog centra jer u ambulantu nisu htjeli da me prime jer nisam imala zakazano i kada sam se pozalila na jak bol u nozi i da ne mogu da hodam na tu nogu,dr mi je rekao da ms ne boli,da tu nema boli,kao da je to neki problemrm sa kicmom.uradila sam skener i sa kicmom nemam nikakvih problema,naravno nakon ponovnog javljanja neurolgu dobila sam kortikosteroide.pa ,da li ms moze da boli?

Van mreže Roxi

• VIP
  • MS
« Odgovor #85 poslato: Jun 18, 2008, 08:22:12 posle podne »
Naravno da moze ali nije pravilo.
Kazu da bolovi koji prate ms idu u grupu fantomskih bolova. Ako nadjes na internetu Sativex, lek koji se moze naci u Kanadi, Holandiji i mozda u Engleskoj je namenjan nama, obolelim od ms-a, a pravi se od "trave"(marihuane).
Meni klasicni lekovi protiv bolova gotovo i ne pomazu. Trodon ako popijem on mi vise utice na opste stanje (uljulja me ruzno) nego sto mi ukine bol.

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #86 poslato: Jun 18, 2008, 09:50:00 posle podne »
LDN je odlican protiv bolova.

Van mreže Maki

• Član
  • **
  • nova ja
« Odgovor #87 poslato: Jun 18, 2008, 10:59:31 posle podne »
hvala,ja sam tada dobila 7 injekcija diklofena i deksazona i od tad me ne boli,ne racunam na bol kad mi se ukoci ruka,on je podnosljiv,gotovo neprimetan ili sam ga navikla,ali tad...ne zelim da mi se to opet desi.

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #88 poslato: Jun 18, 2008, 11:11:12 posle podne »
Ja i nemam bolova, tako jakih da moram tako jake lekove ,jedino ako dugo sedim kao ovih dana pa me zaboli donji deo ledja, ali kad uradim neku vezbu to nestane. Ali imam tih senzacija tipa utrnula ruka ali i to od spavanja ako nezgodno legnem, mislim da mi jastuk nije dobar. Vise imam osecaj tezine celog tela.

Van mreže lucija

• Član
  • **
« Odgovor #89 poslato: Jun 18, 2008, 11:16:51 posle podne »
Kada govorimo o bolu,za ovih 10 god. bolesti ne mogu se pozaliti na neke stalne bolove osim na glavobolju,a I kicma zna ponekad da me boli. Neku specijalnu terapiju za bol nemam,pijem ono sto u tom trenutku imam od lekova protiv bolova. Nekad pomazu,a nekad ne. Ne znam koliko je sam bol posledica raznih promena u organizmu usled ove nase bolesti ili ko zna cega,ali slazem se da moze da bude,ali ne mora da znaci. Pravila nema.

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.