Autor Tema: Vaskularni problem mogući uzrok za MS?  (Pročitano 802607 puta)

Van mreže Ena

• VIP
  • Pol: Žena
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
  • Dg: MS
Odg: Vaskularni problem mogući uzrok za MS?
« Odgovor #435 poslato: Januar 02, 2010, 06:30:36 posle podne »
Dr. Anthony Traboulsee direktor UBC MS,kaže da je došlo do velike potražnje za istraživanje italijanske MS teorije.
http://www.ctvbc.ctv.ca/servlet/an/local/CTVNews/20091215/bc_ubc_ms_theory_091215/20091215/?hub=BritishColumbiaHome

Google prevod

Van mreže inica

• Član
  • **
  • smile and the world smiles with you!!!
  • Dg: multipla skleroza
  • Grad: Beograd
« Odgovor #436 poslato: Januar 03, 2010, 04:00:20 posle podne »
sve je na engleskom, ima previse da prevodim, ali ovo su iskustva ljudi koji su vec imali intervenciju, vredi pogledati

http://www.thisisms.com/ftopict-8346.html

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #437 poslato: Januar 03, 2010, 04:42:12 posle podne »
Google prevod Ininog linka.Ovo daje veliku nadu.Hvala Ina na linku. ;)

Van mreže inica

• Član
  • **
« Odgovor #438 poslato: Januar 04, 2010, 04:50:57 pre podne »
nema na cemu Ena  :D ovde sam imala razgovor sa jednim lekarom, rade eksperimentalno istu metodu, i rekao mi je da osobe sa visokim pritiskom, problemima jetre ili bubrega, hronicnim bolestima pluca i trudnice (naravno) ne mogu imati intervenciju. prema njihovom iskustvu, u postoperativnom periodu osobe sa NISKIM krvnim pritiskom su iskusile vrtoglavicu i nesvesticu, ali to prodje posle izvesnog vremena. interesantno je da u linku koji sam postavila niko nije prijavio ove probleme. videcemo, ja sam optimista ;)

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #439 poslato: Januar 04, 2010, 08:14:22 pre podne »
A gde je to "ovde sam imala razgovor..."? Mislim, ako nije tajna, gde se to još radi eksperimentalno ova metoda?
Aj malo detaljnije o tom razgovoru sa lekarom. Jel' on vaskularac? Neurolog? Kako se osećaju oni koji su prošli tretman? Gde su oboleli testirani (dopler, MR...)? ......? ......?

Van mreže inica

• Član
  • **
« Odgovor #440 poslato: Januar 04, 2010, 08:43:38 pre podne »
ups, izvinjavam se Taurus, ja sam u Kini, tu zivim vec tri godine i ovde su me dijagnostikovali... doktor je vaskularni hirurg, i razgovarala sam sa njim preko telefona, stoga prenosim ono sto mi je rekao i sto sam 100% razumela, posto smo razgovarali na kineskom.
grad u kome rade intervenciju se zove Shenyang, nalazi se u provinciji Liaoning, na severu Kine. detaljnije informacije cu imati u martu, kad se vratim iz Srbije, jer cu tad ici tamo, sada je tamo -35, ne ide mi se u tu hladnocu.
sto se tice testiranja, taj deo je onaj sto nisam bas najbolje razumela, jeste neki dopler ali ne onaj obican... ne skontah bas najbolje. nije mi kineski toliko dobar  :m1:
e, sad, kako se osecaju pacijenti, rece mi da su rezultati dobri, simptomi se gube u roku od nekoliko dana do nekoliko meseci, a ponekad pocinju da se gube nekoliko sati nakon operacije. ipak, u slucaju da je doslo do trajnog ostecenja izazvanog ms-om, ne dolazi do potpunog neuroloskog oporavka :( ipak znajuci kineske lekare, ne bi pristali da rade intervenciju na strancu da nema pozitivnih rezultata. veoma su oprezni kada su u pitanju stranci, a nas iz Srbije obozavaju.
sto se cene tice to jos ne znam, ali racunam da je dosta visoka, barem 2-3000 evra. eto, toliko od mene.
inace ja sam postavila link u kome pacijenti koji su imali intervenciju opisuju svoja iskustva, a Ena je bila dobra pa je postavila google prevod, ja se toga nisam setila  ](*,)
kada budem imala vise informacija, javicu ih.
pozdrav

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #441 poslato: Januar 04, 2010, 09:02:41 pre podne »
Hvala "inica"!

Sviđa mi se što su se i Kinezi uključili.
A i deluje mi ohrabrujuće to što si napisala. Moje laičko zaključivanje kaže da je dobro prvo zaustaviti ovo "sranje", pa popraviti stanje, a ono što ostane nepopravljeno..., jbg. Kad krene na bolje, čovek ima više snage i želje da nešto uradi sa sobom. Pomenuti tretman odradi svoje, a ono što se ne popravi, popravljamo polako.
A cena od 2-3000 evića? Možda je to dosta para, ali ako da rezultate... koga je briga za par hiljada evra. Mislim da bi svi ovde iskopali i mnogo veće pare samo da nešto da rezultate. Meni bi možda život delimično promenilo 200-300 hiljada evra, ali 2-3 hiljade..., ma ne bih ni trepnuo.
U svakom slučaju, hvala ti i ako još nešto saznaš molio bih te da to odmah preneseš ovde.

Van mreže inica

• Član
  • **
« Odgovor #442 poslato: Januar 04, 2010, 09:21:38 pre podne »
razumem i postupam po naredjenju!!! sys

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #443 poslato: Januar 04, 2010, 09:42:35 pre podne »
Juče sam čitala onaj link što je Ina postavila i ceo dan sam mislila kada će to kod nas početi da rade.Koliko sam razumela svi su osetili veliku promenu na bolje,a to daje ogromnu nadu. :D

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #444 poslato: Januar 04, 2010, 09:57:21 pre podne »
Meni se život pretvorio u CCSVI. Prosto ne mogu da verujem da bi moglo da se desi da o nekim stvarima prestanem da razmišljam. 

Van mreže inica

• Član
  • **
« Odgovor #445 poslato: Januar 04, 2010, 10:04:48 pre podne »
hmmm... sad sam se cula sa mojim drugarom, on je lekar u urgentnom, u Srbiji ne planiraju ovu intervenciju dok se ne dokaze pouzdanom. :m4: ako smo mi voljni da snosimo rizik, sto da  ne??? fino. ne rece mi ko mu je to rekao. pitacu ga. nije ni bitno, ako uspem da odradim to ovde u Kini, svi ste pozvani!!!
Ina

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #446 poslato: Januar 04, 2010, 10:07:40 pre podne »
Sama činjenica da se pojavljuju pojedini lekari koji se ne prave blesavi da nisu ništa čuli o Zamboniju, ohrabruje.

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #447 poslato: Januar 04, 2010, 10:16:36 pre podne »
Biće nešto i kod nas sigurna sam,samo treba vremena.A nama dan sada dođe kao godina i oni to ne razumeju ili neće ili ne mogu.Kako god moramo imati strpljenje,jer sami ništa ne možemo.

Van mreže inica

• Član
  • **
« Odgovor #448 poslato: Januar 04, 2010, 10:22:02 pre podne »
opste je prihvacen stav da je ova intervencija "nezeljena" od strane farmaceutskih kompanija jer one mnogo zaradjuju na lekovima za ms, a intervencija je je "jednokratna" i onda presusuju prihodi od lekova. clan sam grupe na yahoo i tu sam saznala za CCVIS.  istrazivanja su zapoceta tek kada su pacijenti saznali za to i digli frku. ispocetka su cak pokusali (udruzenje MS USA) da Zambonija prikazu kao sarlatana koji pokusava da zaradi pare na "muci pacijenata". onda su ljudi poceli da idu u Italiju da urade operaciju. na kraju su naterali italijane da prestanu da ih primaju, da bi posle maltene revolucije po americkim bolnicama i institutima pristali da "provere" teoriju. i napokon nakon 2 godine zahtevanja i svadje poceli sa eksperimentalnim intervencijama. stoga mislim da nasi lekari jos nece poceti da rade intervenciju, i koliko god htela da to odradim kod kuce, mislim da cu ipak "pod noz" ovde. :a15:

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #449 poslato: Januar 04, 2010, 10:46:00 pre podne »
Problem je što ne znam za sada odakle da počnem. OK, prvo dopler, ali koliko sam shvatio nije to baš tako jednostavno. "Mašina" mora da bude savremena, a oni koji rade na njoj dodatno obučeni za CCSVI. Ima tu nekih stvari na koje treba obratiti pažnju. U planu mi je jedno "doplerisanje" za 10-15 dana, ali nisam siguran koliko će ono biti validno.
Možda MR? Ne znam, stvar je nova, nezainteresovanost prisutna, neobučenost...
Znam da je lekar sa Instituta bio/la na obuci u Italiji vezanoj za MS i MR. Možda baš u Ferari, ali da li to ima veze sa CCVI. Možda bih i uspeo da dođem do "pomenutog", tačnije "pomenute", ali šta sa mogućom reakcijom i nje i lekara oko nje.
Dakle, još uvek razmišljam i ne znam šta mi je činiti.

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.