ups, izvinjavam se Taurus, ja sam u Kini, tu zivim vec tri godine i ovde su me dijagnostikovali... doktor je vaskularni hirurg, i razgovarala sam sa njim preko telefona, stoga prenosim ono sto mi je rekao i sto sam 100% razumela, posto smo razgovarali na kineskom.
grad u kome rade intervenciju se zove Shenyang, nalazi se u provinciji Liaoning, na severu Kine. detaljnije informacije cu imati u martu, kad se vratim iz Srbije, jer cu tad ici tamo, sada je tamo -35, ne ide mi se u tu hladnocu.
sto se tice testiranja, taj deo je onaj sto nisam bas najbolje razumela, jeste neki dopler ali ne onaj obican... ne skontah bas najbolje. nije mi kineski toliko dobar
e, sad, kako se osecaju pacijenti, rece mi da su rezultati dobri, simptomi se gube u roku od nekoliko dana do nekoliko meseci, a ponekad pocinju da se gube nekoliko sati nakon operacije. ipak, u slucaju da je doslo do trajnog ostecenja izazvanog ms-om, ne dolazi do potpunog neuroloskog oporavka

ipak znajuci kineske lekare, ne bi pristali da rade intervenciju na strancu da nema pozitivnih rezultata. veoma su oprezni kada su u pitanju stranci, a nas iz Srbije obozavaju.
sto se cene tice to jos ne znam, ali racunam da je dosta visoka, barem 2-3000 evra. eto, toliko od mene.
inace ja sam postavila link u kome pacijenti koji su imali intervenciju opisuju svoja iskustva, a Ena je bila dobra pa je postavila google prevod, ja se toga nisam setila
](http://www.hendidrustvo.info/forum/Smileys/default/eusa_wall.gif)
kada budem imala vise informacija, javicu ih.
pozdrav