Autor Tema: Dok nas bolest ne rastavi  (Pročitano 15449 puta)

Van mreže raca

• Moderator
  • Pol: Žena
Dok nas bolest ne rastavi
« poslato: Novembar 09, 2009, 07:24:33 posle podne »
U dobru, ali ne i zlu (dok nas bolest ne rastavi)
Muškarci češće ostavljaju bolesne supruge

Ne samo da muškarci manje brinu o bolesnim suprugama, nego ih, pokazalo je najnovije istraživanje, i češće ostavljaju, za razliku od žena.
Jedno istraživanje američkih znanstvenika pokazalo je da su muškarci skloniji tome da ostave bolesnu suprugu.

U istraživanju je sudjelovalo 500 vjenčanih parova koji su se suočili s nekom teškom bolešću, kao što je rak dok su bili u braku, i rezultati su pokazali da su muškarci ti koji uglavnom ostavljaju bolesne žene.

Od 23 razvoda kada je partner bolovao od multiple skleroze, muškarac je u 22 slučaja ostavio bolesnu ženu, a samo je jedna žena napustila bolesnog muža.

Tumor na mozgu razdvojio je 23 para, a od njih 23 ostavljeno je 18 bolesnih žena.

21 posto parova razvelo se zato jer je žena bila bolesna, dok se samo njih tri posto razvelo jer je muškarac obolio od neke teške bolesti.

Ceo tekst: Net.hr

Van mreže naca

• Global Moderator
  • kad porastem,samo će mi se kasti...
  • Dg: MS
  • Grad: NBgd
Odg: Dok nas bolest ne rastavi
« Odgovor #1 poslato: Novembar 09, 2009, 07:40:39 posle podne »
Mogla sam da budem dete razvedenih roditelja,baš zbog bolesti,ali kako sam preuzela na sebe da brinem o bolesnom ocu do samog kraja,to se nije dogodilo.

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #2 poslato: Novembar 10, 2009, 10:28:57 pre podne »
nemilosrdna statistika!
sta se iz ovoga moze zakljuciti o muskarcima?

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #3 poslato: Novembar 10, 2009, 10:55:29 pre podne »
Da su sebicni.
A to smo znali i bez ankete.

Van mreže bandja

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #4 poslato: Novembar 10, 2009, 09:21:22 posle podne »
Nemoj da gledate hrvatske saitove,ovo je Srbija a koliko ja pratim kod nas vecina muskaraca je ostala bez zena dok za zene ne bi rekao ima ali mnogo manje,tako da neznam ko je sebican............

Van mreže naca

• Global Moderator
  • kad porastem,samo će mi se kasti...
  • Grad: NBgd
« Odgovor #5 poslato: Novembar 10, 2009, 09:28:44 posle podne »
Citat
Jedno istraživanje američkih znanstvenika pokazalo je da su muškarci skloniji tome da ostave bolesnu suprugu.

istraživanje je američko i nema veze sa izvorom,ma koji on bio  ;)

Poenta je da bolesni mogu da ostanu bez supružnika,dotadašnjeg partnera,kad dođu u tu situaciju,nažalost. :'(

Van mreže bandja

• Član
  • **
« Odgovor #6 poslato: Novembar 10, 2009, 09:33:00 posle podne »
Kao sto napisah ovo je Srbija sto nisu ameri dosli kod nas da rade istrzivanje........

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #7 poslato: Novembar 10, 2009, 10:11:22 posle podne »
Meni je ovo isto rekla i žena koja radi kao savetnik u našem udruženju. A i znam da puno njih ostavlja ili se loše ponaša prema ženama koje su obolele od raka dojke. To sam gledala na TV jednom prilikom. Mada ovde kod nas na forumu ima požrtvovanih muževa...

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #8 poslato: Novembar 10, 2009, 10:16:02 posle podne »
i ne samo sto zene ostaju u braku nego se cesce i udaju za obolelog

Van mreže amia

• Član
  • **
  • Noli turbare circuloc meos
« Odgovor #9 poslato: Novembar 10, 2009, 10:20:09 posle podne »
Muskarci nazalost nisu sposobni ni o sebi da se brinu a kamoli o bolesnoj zeni,,bila to majka ili zena ..pa koliko primera ,da snajke gledaju bolesne svekrve ,,ne sinovi...ili svekre...to im je u prirodi..da se staraju i brinu ...
muskarci,,,nemaju taj osecaj brige i staranja ,,,to jednostavno prepuste nekom drugom,,,ili zbrisu glavom bez obzira ,,,
sto zbog rAzmazenosti sto zbog cojstva i junastva ,,pa gde musko da kuva ,vuce po lekarima,//retki su izuzeci ,zato su dragoceni i terba ih gajiti...
kad ih snadje kijavica ili ne daj boze temperatura(muskarce)to je smak sveta i treba svi da se sekiraju..
glup primer...
obolela sam od ms...posle par dana zvoni tel..i pita neko ,,kako ti je zena ,,,
ma zena dobro ,nego ja sam ti upao u sahtu...
ono i jes tog dana ,smandrljo se u sahtu i ubio donji deo ledja....pa ko veli ,to je veca tragedija mali1 mali1

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #10 poslato: Novembar 10, 2009, 10:26:15 posle podne »
jedvačeci

Van mreže Charliz

• Član
  • **
« Odgovor #11 poslato: Novembar 11, 2009, 11:22:10 pre podne »
Neka je na čast muškarcima koji ostaju uz svoje bolesne žene, ima ih, ali to su retki primeri...
Ipak, u celom svetu, žene su te koje se od malena uče da brinu i neguju o bolesnim u porodici,o braći, sestrama, domaćinstvu...To je nešto duboko tradicionalno ukorenjeno i u zapadnim razvijenim zemljama, a kamo li kod nas...Zato se većina muškaraca u takvim situacijama jednostavno ne snalazi i beži glavom bez obzira...

Van mreže M4rtina

• Član
  • **
« Odgovor #12 poslato: Novembar 11, 2009, 11:57:43 pre podne »
...To je nešto duboko tradicionalno ukorenjeno i u zapadnim razvijenim zemljama, a kamo li kod nas...

Bojim se da se tu radi prije o sustinskim znacajkama zenskog spola nego o tradiciji. U postojecem patrijarhalnom diskursu smo upravo zbog toga 'slabiji' spol. I tocno je to sto kazete, posvuda je tako, razlika je samo u nijansama (visi standard u zapadnim zemljama stvari bitno olaksava ali obrazac ostaje isti).

Van mreže gliša

• Član
  • **
« Odgovor #13 poslato: Novembar 12, 2009, 12:11:39 pre podne »
Mislim da je pogrešno postavljeno nije bitno žena ili muškarac bitno je jesi li ČOVJEK.Tako jednostavno a tako teško.Mada mislim da u tim brakovima nije ni bilo ljubavi.Danas je masa brakova samo iz nekog interesa ili silom prilika.

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
« Odgovor #14 poslato: Novembar 12, 2009, 10:55:54 pre podne »
Zato me nitko ne zeli ozeniti..niti imam miraz niti zdravlje sada.. Bila sam losa prilika za udavanje, a sada jos gora..

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.