Autor Tema: MS i mediji  (Pročitano 96280 puta)

Van mreže davor.v

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
Odg: MS i mediji
« Odgovor #30 poslato: Jun 13, 2008, 06:08:22 posle podne »
  dr. Sinanovića sam upoznao u Tuzli kad sam svoje dječake tamo vodio po preporuci ljekara iz BL.
  emisiju nisam gledao, moguće da je tako nešto izjavio iako ga kao ljekara i stručnjaka cjenim...
  usput mislim da je on prof.

Pa vjerovatno da ta mala BH kompanija pronađe negdje koji milion eura i plati istraživačke studije u najeminentnijim svjetskim neurološkim klinikama.

mislim da je Sijedi u pravu...

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #31 poslato: Jun 13, 2008, 06:51:30 posle podne »
Urednik emisije je obećao u maju da će TV PINK sponzor jedne velike emisije i skupa o ms,trebalo bi da učestvuju svi zainteresovani iz regije i Evrope.Urednik je inače super lik dobro je informisan o MS čak je konsultovao neke doktore iz Njemačke i koliko sam ja shvatio neka udruženja iz Danske.Nisam ni ja mogao odgledati sve jer sam pola sata bio u sobi na telefonu zbog mikrofonije čekajući da me uključe u program.

Zanima me vise pojedinosti o najavljenoj emisiji koji ce raditi TV PINK odnosno skup: kad, kako, ko, gde? bilo koja informacija

Van mreže gliša

• Član
  • **
« Odgovor #32 poslato: Jun 13, 2008, 07:27:04 posle podne »
Čim saznam više informacija javiću

Van mreže BsAs

• Član
  • **
  • Pol: Žena
« Odgovor #33 poslato: Jun 13, 2008, 11:58:58 posle podne »
ne razumem sta je vama cudno sto je prof. rekao da enkorten mora prvo da se 'dokaze u svetu', to vazi za svaki lek, pa ni taj enkorten nije sveta vodica da se primenjuje na verovanje.
'dokazati u svetu' = biti potrvrdjen multicentricnim studijama.

Van mreže BsAs

• Član
  • **
« Odgovor #34 poslato: Jun 14, 2008, 12:15:43 pre podne »
Pa vjerovatno da ta mala BH kompanija pronađe negdje koji milion eura i plati istraživačke studije u najeminentnijim svjetskim neurološkim klinikama.

Verovatnije je da eminentne svetske neuroloske klinike nisu zainteresovane za enkorten jer rade ozbiljnije projekte.

Van mreže gliša

• Član
  • **
« Odgovor #35 poslato: Jun 14, 2008, 12:27:53 pre podne »
Ne znam šta da kažem dr Sinanović je ovamo izuzetno cijenjen i kao sručnjak i kao čovjek.Odmjeren je i dosta realan i pristupačan,  e sad sve što se ovo dešava oko Enkoterna hajde budi pametan šta i kako..Najbolja verzoja za sve nas bi bila da se on pokaže kao dobar

Van mreže BsAs

• Član
  • **
« Odgovor #36 poslato: Jun 14, 2008, 12:32:35 pre podne »
Najbolja verzoja za sve nas bi bila da se on pokaže kao dobar

Gliso, naravno, narocito jer bi bio dosta jeftiniji i pristupacniji za nas. Ja sam vec napisala na temi o enkortenu da zelim svu srecu ljudima koji ucestvuju u ovoj studiji; ali nema potrebe od cele ove price praviti 'teorije zavere'.

Van mreže gliša

• Član
  • **
« Odgovor #37 poslato: Jun 14, 2008, 12:38:20 pre podne »
Slažem se sa tobom daj bože da bude dobar a ni ja ne vjerujem u neke zavjere

Na mreži Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Dg: MS
  • Grad: Beograd
« Odgovor #38 poslato: Jun 14, 2008, 11:06:21 pre podne »
ne razumem sta je vama cudno sto je prof. rekao da enkorten mora prvo da se 'dokaze u svetu', to vazi za svaki lek, pa ni taj enkorten nije sveta vodica da se primenjuje na verovanje.
'dokazati u svetu' = biti potrvrdjen multicentricnim studijama.

Ni ja ne razumem kako si preskočila onaj deo gde ista osoba kaže da mu je Enkorten nepoznat. A rečenica
Citat
da se Enkorten mora prvo da dokaže u svijetu da bi bio prihvaćen u BiH ???????
mi deluje pomalo smešno. Po nekoj logici, moraju se ostvariti neki rezultati u državi gde se ispitije, da bi uopšte ušao u svetske tokove. Suprotno od toga su upravo onih par miliona, što je Sijedi i pomenuo.

Van mreže Sijedi

• Član
  • **
« Odgovor #39 poslato: Jun 15, 2008, 11:57:32 pre podne »
Zanima me vise pojedinosti o najavljenoj emisiji koji ce raditi TV PINK odnosno skup: kad, kako, ko, gde? bilo koja informacija

U emisije je rečeno da je maj u svijetu mjesec oboljelih od MS. Urednik emisije je obećao da će sledećeg maja (2009) TV Pink BH učestvovati u obilježavanju tog mjeseca (sponzorstvom, prilozima, emisijama itd.)

Verovatnije je da eminentne svetske neuroloske klinike nisu zainteresovane za enkorten jer rade ozbiljnije projekte.

Zašto za početak ne bi krenulo od Sarajeva, Tuzle, Banjaluke, Mostara itd. Kažeš da Enkortenu želiš sreću a unaprijed impliciraš da je to neozbiljan projekat. Ne kažem da nisi u pravu, ni ja nisam načistu, ali bi neko trebao da da odgovor na to, a neki neće ni da pokušaju.

Ne znam šta da kažem dr Sinanović je ovamo izuzetno cijenjen i kao sručnjak i kao čovjek

Niko ne spori njegovu stručnost ali ostalo je diskutabilno.

Van mreže gliša

• Član
  • **
« Odgovor #40 poslato: Jun 15, 2008, 02:16:40 posle podne »
Kakva zemlja takvo i zdravstvo ne treba ništa da nas čudi ali znam da pacijenti ispaštaju i sve se prebija preko njihovih leđa

Van mreže Sijedi

• Član
  • **
« Odgovor #41 poslato: Jun 15, 2008, 03:12:24 posle podne »
Kakva zemlja takvo i zdravstvo ne treba ništa da nas čudi ali znam da pacijenti ispaštaju i sve se prebija preko njihovih leđa

Tu si 100% u pravu

Van mreže BsAs

• Član
  • **
« Odgovor #42 poslato: Jun 15, 2008, 10:55:11 posle podne »
Ni ja ne razumem kako si preskočila onaj deo gde ista osoba kaže da mu je Enkorten nepoznat.

pa lepoo sam ga preskocila jer nisam smatrala vredno komentara. naime, njemu enkorten ne mora da bude poznat ako nije ukljucen u taj projekat.

Van mreže BsAs

• Član
  • **
« Odgovor #43 poslato: Jun 15, 2008, 10:58:19 posle podne »
A rečenica  mi deluje pomalo smešno. Po nekoj logici, moraju se ostvariti neki rezultati u državi gde se ispitije, da bi uopšte ušao u svetske tokove.

Losa ti logika odn. takva logika se ne vazi; mozda ove na forumu :))

Van mreže BsAs

• Član
  • **
« Odgovor #44 poslato: Jun 15, 2008, 11:01:26 posle podne »
Kažeš da Enkortenu želiš sreću a unaprijed impliciraš da je to neozbiljan projekat.

jedino sto se moze reci da ja impliciram je to da je enkorten manje ozbiljan (ne neozbiljan) projekat.

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.