Autor Tema: Jastuk i dušek  (Pročitano 12328 puta)

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
Jastuk i dušek
« poslato: Septembar 23, 2007, 05:21:47 posle podne »
Ipak se odlucih da ovu temu postavim na pomagala jer dobar jastuk i dusek pomazu da kvalitetno odspavamo, a odmazu kada je los izbor.

Naime, kako izgleda dobar jastuk? Ja muku mucim sa jastucima, nikako da nadjem kvalitetni. Do sada sam koristila perjani, pa od seckanog sundjera i nijedan ni drugi ne odgovaraju, slepe se, pa nemam potporu za ramena.
Onda sam kupila Relaxan ali je pretvrd tako da ne mogu nikako da se naviknem. Koji jastuk vi koristite? Sa kojim ste zadovoljni?

Cula sam da su mnogo bolji duseci koji nisu žicani. Ali koji drugi za zamenu?

Hendi-društvo

Jastuk i dušek
« poslato: Septembar 23, 2007, 05:21:47 posle podne »

Van mreže Tia

• Global Moderator
  • Pol: Žena
  • Master of the Universe
Odg: Jastuk i dušek
« Odgovor #1 poslato: Septembar 23, 2007, 07:28:57 posle podne »
Meni su jastuci i duseci bas pravili probleme! Na kraju sam uspela da koliko toliko sredim stvar.
Sto se duseka tice napravila sam ga sama (tj. covek koji se time bavi), napravila sam ono sto su nase bake imale, dusek od vune takozvanik madrac, debljine 10-ak  cm ispunjen gusto nabijenom vunom. Em je zdravo em je dovoljno tvrdo i dovoljno meko! Meni je on savrsen. Neki moji prijatelji imaju Dormeo dusek i jako su zadovoljni njim, plus sto je on i antialergijski i valjda ne skuplja grinje ... .

Jastuci .... ja ih koristim 5 i ne mogu bez njih normalno da spavam. Onaj jedan veliki, "glavni" :), je takozvani kontur (anatomski) jastuk, sundjer iz jednog dela oblikovan za normalnan tj. anatomski polozaj glave i vrata. On mi je ok mada ja ne volim sto je od sintetike. Moj je obican ali postoje takvi i antialergijski jastuci.
Posloji i jastuk od heljde, moja drugarica ga je kupila i jako joj odgovara. Taj jastuk je ..... (kako bih ti najbolje opisala ...) kombinacija mekanih jastuka i onog anatomskog oblika, plus sto je od prirodnog materijala! Ja ga nisam probala ali svakako planiram da ga jednom uzmem (on je oko 3 000 pa kad skupim). I ovaj jastuk je antialergijski.

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Dg: MS
  • Grad: Beograd
« Odgovor #2 poslato: Septembar 23, 2007, 11:53:26 posle podne »
Možda sam specifičan ali na velikom jastuku ne mogu da spavam. Koristim mali perjani. Totalna horizontala. Letos sam bio u gostima i spavao na velikom jastuku koji je bio skoro do pola leđa.....tačnije, pokušavao sam da spavam. I da, krevet mi odgovara tvrd, ne pravim pitanje od čega je, samo da ne propadam u njega. ;)

Van mreže Bill

• Član
  • **
« Odgovor #3 poslato: Septembar 24, 2007, 08:38:08 pre podne »
meni najvise odgovaraju perjani jastuci. posle nekog vremena mogu da se pretresu i naprave nove navlake. obavezno 100% pamucna posteljina.
spavam na standardnom duseku-madracu, cuo sam da su veoma dobri u kombinaciji sa latofleksom optimum duseci.
inace mislim da je udobno spavanje strasno vazano! svako mora da pronadje tvrdocu i kombinaciju koja mu odgovara. nema nista gore nego kad se probudis sav slomljen.   

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #5 poslato: Maj 19, 2008, 11:27:34 posle podne »

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.