Autor Tema: Papaja  (Pročitano 5218 puta)

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
  • Pol: Žena
Papaja
« poslato: Avgust 13, 2009, 12:28:02 posle podne »
Nasla sam tekst za uloga papaje u lecenju ms. Probacu da prevedem jedan deo:

Oboljeli od ms trebalo bi da redovno uzimaju preparate od papaje  koja sadrzi papain, koji otsranjuje stetni uticaj pcenicnog glutena. Osim papaina, u papaja mleko izolovani su i sledece enzime: кимопапаин А, кимопапаин Б, липаза, ликозим, фитостерини, фоспнолипиди, цаласа, глутамин-циклотрансфераза, kao i и 19 аминокиселинa. Od njih, sedam su esencijalna masna kiselina, koje covecki organizam ne moze sam da ih sintetizira, a morao bi ba ih svaki dan uzima. То su: ИЗОЛЕУЦИН, ЛЕУЦИН, ЛИЗИН, МЕТИОНИН, ФЕНИЛАЛАНИН, ТРИПТОФАН, ВАЛИН. Oni imaju sledecu zadacu:

ИЗОЛЕУЦИН - vazan za rast i intelektualni razvoj coveka. Vaznu ulogu ima i u sintezi nekih neesencijalnih masnih kiselina.

ЛЕУЦИН-potpomaze mozocne funkcije i omogucuje njihovu stimulaciju; povecava energiju u misicnom tkivu.

ЛИЗИН - omogucuje sazdavanje antitela u krvi coveka, povecava rast kletka и pospesava cirkulaciju u organizmu.

МЕТИОНИН - omogucuje bolju razgradnju masti, pospesuje funkcionalni sustav jetre i smiruje nervni sistem.

ФЕНИЛАЛАНИН - omogucuje proizvodnjuна tiroksina .

ТРЕОНИН - pomaze crevima .

ТРИПТОФАН - pomaze pri absorpciju vitamina B grupe, podrzuje emocionalnu stabilnost i smiruje nervni sistem.

ВАЛИН - pomaze u koordinacii misicnog sistema, pa je zato vazan u odrzavanju koncentracije.

Enzimska terapija daje vrlo dobre rezultate u lecenju мултиплекс склерозe, mozda to ima veze sa virusima kao jedan od uzroka nastanka iste, i moze da objasni uspehe lecenja sa enzimskim preparatima.

Van mreže MSica

• Član
  • **
Odg: Papaja
« Odgovor #1 poslato: Avgust 13, 2009, 04:45:36 posle podne »
Hm, ovo ne zvuči loše. Mislila sam kupiti brusnicu, zbog uroloških problemsa, ali raspitaću se i za cijenu papaje.

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
« Odgovor #2 poslato: Avgust 14, 2009, 09:28:04 pre podne »
Ja sam kupila flasu koncentrata papaje od pola kile negde oko 400 denara, jeftinije je nego Aloe i Noni.

Van mreže MSica

• Član
  • **
« Odgovor #3 poslato: Avgust 14, 2009, 09:37:40 pre podne »
Ja sam juče u apoteci vidjela papaja tablete, koje se žvaću nekoliko puta dnevno. U pakovanju je, čini mi se 100 komada, a koštaju oko 10 maraka (otprilike 5 evra).
Kad završim s brusnicom, obavezno ću ih kupiti.

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
« Odgovor #4 poslato: Avgust 14, 2009, 09:53:02 pre podne »
Jos bolje papaja tablete, i ja cu potraziti. I nisu skupi a 100 komada.

Van mreže MSica

• Član
  • **
« Odgovor #5 poslato: Avgust 14, 2009, 10:28:03 pre podne »
Da, tablete su bolja varijanta, jer ih možeš nositi sa sobom na posao.

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.