Autor Tema: Institut za mikrohirurgiju oka Fjodorov iz Kaluge  (Pročitano 23517 puta)

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Dg: MS
  • Grad: Beograd
Institut za mikrohirurgiju oka Fjodorov iz Kaluge
« poslato: Septembar 16, 2007, 04:14:18 posle podne »
Link sa više informacija. http://www.eliksirkaluga.co.yu/

Možda nekom može pomoći.

Hendi-društvo

Institut za mikrohirurgiju oka Fjodorov iz Kaluge
« poslato: Septembar 16, 2007, 04:14:18 posle podne »

Van mreže cecam

• Član
  • **
  • Pol: Žena
Odg: Institut za mikrohirurgiju oka Fjodorov iz Kaluge
« Odgovor #1 poslato: Novembar 28, 2008, 06:17:54 posle podne »
24.01.1996. , uspesno sam operisala oko u Kalugi . Dijagnoza je bila Delimicna atrofija ocnog nerva. Radjena mi je operaija direktne stimulacije nerva optikusa ( ugradnja minijaturnog 'kalema' na mesto optikusa koji se nakon toga stimulise elektroimpulsima) . Pre operacije vid mi je bio 0,05% , a godinu dana kasnije , uz terapije injekcijama, elektro i magnetne stimulacije , sa korekcijom vid mi je 10%. Znaci moje apsolutne preporuke za kliniku u Kalugi!

Van mreže evgenija

• Novi član
  • *
« Odgovor #2 poslato: Februar 19, 2009, 07:14:29 posle podne »
Zravo,
Ja bi htela da saznam nesto vise za tu operaciju  gde je ugradjen kalem na optickog zivca.Moja kcerka koja ima 4 godine ima parcijalnu atrofiju optickog zivca

Van mreže cecam

• Član
  • **
« Odgovor #3 poslato: Februar 19, 2009, 09:12:58 posle podne »
Evgenija , , taj minijaturni kalem ( mikroskopski mali ) , uvodi se do ocnog nerva izmedju slepoocnih kostiju, sa strane oka i plasira se iza ocne duplje.Zatim se uvode dve "zice" , jedna takodje izmedju slepoocnih kostiju , a druga ispod oka sa prednje strane , koje stoje deset dana i preko njih se strujom stimulise ocni nerv. Operacija traje nekih petnaestak minuta , kod dece se radi u totalnoj anesteziji. Stimulacija strujom nije bolna ali jeste malo neprijatna.Nakon deset dana te "zice" se vade i to nije ni malo bolno , samo se izvuku.Uz to ide terapija vitaminskim i Taufon injekcijama koje se apliciraju podkonjuktivno , i to nije bolno samo je neprijatan osecaj zbog mesta aplikacije.

Van mreže evgenija

• Novi član
  • *
« Odgovor #4 poslato: Februar 19, 2009, 09:39:28 posle podne »
Ja ponovo,
A dali je efikasno dali pomaze dali se vid podobrava jer nama kazu da za atrofiju nema leka a ja sam se izradovala kad sam procitala za tu operaciju.Mi cemo raditi stimulacije u ordinaciji Eliksir u Novom Sadu u aprilu pa zelim da im napomenem za ovu operaciju.Lekari kazu da moje dete vidi 2-3%.Ja znam da ne moze da vratimo 100% ali da bar malo podobrimo vid

Van mreže evgenija

• Novi član
  • *
« Odgovor #5 poslato: Februar 19, 2009, 09:43:25 posle podne »
i opet dali ste vi imali urodjenu delimicnu atrofiju ocnog zivca ili stecenu.Kod mog deteta je urodjena.

Van mreže cecam

• Član
  • **
« Odgovor #6 poslato: Februar 19, 2009, 09:57:19 posle podne »
Ja imam stecenu delimicnu atrofiju . Sada neznam dali je ova operacija primenjiva kod urodjene atrofije ( a ako vam to nisu preporucili oftalmolozi iz Kaluge , onda verovatno nije ) . Jedino sto znam da operacija ima uspeha kod relativno "sveze" atrofije , odnosno u roku godinu dana od pojave.Ako su vam preporucili Direktnu elektrostimulaciju , onda je to ta operacija , jer se tako zove. Ja sam imala jako nizak nivo vida o,5 % , a posle operacije i jednogodisnjih stimulacija , taj procenat se popeo na oko 10 % uz korekciju naocarima .

Van mreže evgenija

• Novi član
  • *
« Odgovor #7 poslato: Februar 19, 2009, 10:00:49 posle podne »
Hvala puno sto ste mi tako brzo odgovorili.Nadam se da i mi cemo uspeti da vratimo bar doe vida.I da znate dali ste mi veliku nadu,i izradovali ste me.Hvala jos jednom.
Pozdrav

Van mreže cecam

• Član
  • **
« Odgovor #8 poslato: Februar 19, 2009, 10:02:57 posle podne »
Hvala puno sto ste mi tako brzo odgovorili.Nadam se da i mi cemo uspeti da vratimo bar doe vida.I da znate dali ste mi veliku nadu,i izradovali ste me.Hvala jos jednom.
Pozdrav
Molim i ja vam zelim od srca da to sve uspe i da se detetu poboljsa vid, a verujem da hoce , jer su terapije ( stimulacije ) zaista uspesne .

Van mreže evgenija

• Novi član
  • *
« Odgovor #9 poslato: Februar 19, 2009, 10:04:59 posle podne »
Opet ja ,imam tako puno da Vas pitam.Dali ste culi za Dr,Tasic bioenergeticar iz Novog Sada.Citala sam za njega da je pomogao detetu sa delimicnom atrofijom ocnog zivca.Dali ga znate?Dali je istina?Dali da idemo kod njega?

Van mreže cecam

• Član
  • **
« Odgovor #10 poslato: Februar 19, 2009, 10:15:37 posle podne »
Sada da vam iskreno kazem moje misljenje oko bioenergeticara , pogotovo tih sto sebe zovu doktorima , ja kod njih nikada nisam bila niti idem niti savetujem bilo kome da idu, Imala sam prijatelje koji su isli i njemu , a i nekim drugima i to nije imalo nikakvog efekta na poboljsanje zdravstvenog stanja , jedini efekat su osetili u novcanicima . Moj vam je savet da zaludno ne trosite vreme i novac kod tih nazovi "bioenergeticara" vec se usredsredite za sada kod Rusa , jer stvarno imaju evidentnog uspeha u lecenju ocnih bolesti.Meni su takodje za atrofiju svi ovde oftalmolozi rekli da je neizleciva , a samo mi je jedan doktor predlozio da jedina nada su mi Rusi i tako je i bilo. Jos nesto , kada sam pre neku godinu isla na ocni pregled rekli su mi da su mi nervi ruzicasti , sto znaci da se ta atrofija povukla i da je ponovo doslo do inervacije optikusa.Nadam se da vas nisam uvredila mojim misljenjem o bioenergeticarima.

Van mreže evgenija

• Novi član
  • *
« Odgovor #11 poslato: Februar 19, 2009, 10:37:04 posle podne »
Nikako me niste uvredili.Hvala vam na savetu.Ja zato prvo pitam jer u Makedoniji niko ne zna za njega

Van mreže erdo

• Novi član
  • *
« Odgovor #12 poslato: Maj 21, 2010, 01:55:53 pre podne »
pozdrav svima

imam sina od 22 meseci. ima problema sa vidom.vodio sam ga na VMA u beogradu na VEP snimanje i oftamolozi sa VMA rekli su mi da sin ima nedovoljno razvijene nerve ociju. zanima me dali se nesto moze uradit operacijom u klinici fjodorov?
ako se moze sta uradit operaciom, koliko je operacija uspesna, jer na VMA rekli su mi da operacija u klinici fjodorov nije uspesna da daju nekakve vitamine, da dosta osoba koje se operisu u klinici fjodorov ponovo se vracaju na VMA po pomoc? da je operacija dosta skupa ali da nema nikakvih statistickih podataka o uspesnosti operacije, a da nije stetna ali nije uspesna.
Molim vas da mi pomognete oko informacija o operaciji, koliko je ona uspesna?Molim osobe koje su se operisale, ili roditelje koji su operisali svoju decu u ovoj klinici da me informisu o njihovim iskustvima.
Unapred hvala svima

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.