Uzrok Ms-a je verovatno neki virus?koji ?od cega?nama su rekli visoka temperatura ili sigurno stres...ali kako dete od 9-10godina da dobije odjednom tu bolest?nema odgovora!
evo nekih mojih razmišljanja koja me muče, a sad ću ih napisati pa ako su glupa jesu, ali ja tako razmišljam:
1.slučajeva ima u istoj obitelji
- genetska predispozicija (moje mišljenje)
2.veći je postotak u hladnijim područjima, nem ga ili vrlo malo u ekvatorijalnom pojasu
- tamo je toplo,vene se šire na toplini
3.MS dobivaju više žene nego muškarci
- žene su osjetljivije i dosta je razloga za stres (porod....itd)
4.stres je okidač? kažu neke teorije
-u svjetlu CCSVI ovo mi se čini jako vjerojatno jer što se događa kod stresa (dobrog ili lošeg, svejedno, mada kod lošeg mi s čini češće)
Izlučuje se adrenalin i uzrokuje navalu krvi u glavu (mozak) velika količina krvi ide gore, ali ako postoji suženje vena (genetski) tada se ne može jednakim intenzitetom vratiti i eto ga na , evo nam željeza u mozgu
Evo zašto mislim da ovo tako funkcionira, jer mislim da bi to objasnilo i MS kod djece, djeca također doživljavaju stres (od sasvim malih beba ) koje se zacrvene kao paradajz od plača ako mam ne razumije što beba hoće (gladna, pokakana i sl.), a ako su genetski vene već tada sužene MS kuca na vrata i tako tokom godina dok željeza u mozgu ne bude previše…..
To je moje razmišljanje pa ako vi imate neka, voljela bi da ih ovdje podijelite