Mislim da nece da objave ovu vest bas zbog toga sto sam im rekao da skola deci prodaje sveske po visim cenama.Mada sam ja zeleo samo da se vest objavi kao zahvalnost Ministarstvu Prosvete.Sta bi tek bilo da sam im rekao da je mesec dana pre nego sto smo nabavili te specijalne sveske za pisanje na masini za Brajevo pismo,skola izdala novi cenovnik po kojem je nova cena za jednu svesku 110din.po komadu!A mi ih nabavili za 25.
Kada smo poceli da delimo sveske po skoli deci,zvala me direktorka telefonom,kakav je to nacin idemo po ucionicama delimo deci sveske,kao to joj smeta.Mislim da se naljutila jer joj propade zarada na slepoj deci.
Dok sam zvao medije i molio da objave kao vest ovo u vezi zahvalnosti na donaciji,gledam TV Avala gostuje sekretar Saveza Slepih.Na pitanje kako je slepima u Srbiji kaze odlicno,dobili smo tablu sa redom voznje na Brajevom pismu na zeleznickoj stanici.A ja se pitam sta to znaci slepima,ko uopste od njih putuje vozom,kakav nam je zeleznicki saobracaj?Kako da stignu do zeleznicke stanice kad nema staze za slepe,pa preko svih onih tranvajskih sina iz Nemanjine,ne moze bez pratioca.Kad vec ide sa pratiocem ne treba mu tabla sa redom voznje na Braju,to moze pratioc umesto njega da pita i kaze mu,ali ne tu je tabla i slepima je super.Siguran sam da i ovaj sekretar saveza to zna,ali on prica po direktivi.
Koliko sam besan zbog ovoga,eksplodiracu!