Autor Tema: Spazam  (Pročitano 180089 puta)

Van mreže desant

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
Odg: Spazam
« Odgovor #45 poslato: Januar 24, 2009, 02:40:13 posle podne »
Evo sa malim zakasnjenjem javljam se na temu spazma...kao prvo ,ranije  tj prije 20 ak godina i ja sam uzimao te tablete o kojima pricate i nista nije pomglo.Neko je pitao o botoxu,evo moje iskustvo sa tim..Ja sam primao botox par godina i to smanjuje   najvise20% grceva tj spazma.Cak i 20% je optimisticna  racunica.. Razmak izmedju dvije ture ili seanse botoxa mora biti najmanje 90dana..Imao sam i strahovite bolove u ramenu tj  misic trapezius i dobio sam botox i tu mi apsolutno nista nije pomoglo..Ja  jos uvijek imam probleme sa grcevima ali sam ih smanjio    ili ih smanjim najvise na dva nacina ..stajanjem i vozanjem bicikla..Cim zapostavim malo te vjezbe ,spazam se pojaca...Kucni bicikl mozete pogledati na  adresi www.motomed.se  a kolica  elektricna na kojima mozes i stajati mozete pogledati na stranici  www.permobil.se...Pored svih iskustava u vezi spazma,za mene je najbolja kombinacija vozanja tog bicikla i stajanja ..Pozdrav svima

Van mreže Roxi

• VIP
  • Pol: Žena
  • MS
« Odgovor #46 poslato: Januar 24, 2009, 07:54:10 posle podne »
Ja sam uspela da se dovedem u stanje da se mogu uspraviti uz svedske lestve i razboj (s tim da imam nesto ispred kolena sto ce spreciti da se kolena saviju) - preduslov za ovo stajanje je da se ojacaju ruke. Vremenom to ustajanje postaje deo rutine i vrlo prija.
I ja sam ranije razmisljala o nabavci kolica za ustajanje ( www.levo.ch ) ali je preskupo, osim toga vredi se malo pomuciti. Bicikl slican imam i ja i koristim ga skoro svakodnevno.
Koristim vec 10-ak godina Lioresal tabl. - prepolovim tabletu od 25 mg i popijem jednu polovinu ujutru i jednu uvece.

Van mreže desant

• Član
  • **
« Odgovor #47 poslato: Januar 24, 2009, 11:00:49 posle podne »
Ja neznam ko placa ta kolica za stajanje mislim na tu kod vas ,ali jesu zaista preskupa...Ja sam imao neka mehanicka ranije za stajanje i kostala su oko 7 000 eura ,a ova elektricna mislim da kostaju oko 14 000.´Nemoj misliti da sam ja to  platio ,ovdje u stvari sve stvari izuzuv licnih kolica dobijes kao na revers a u stvari koristis dok si ziv...Evo vam jedna adresa za kolica za kupanje ili wc koja su pokretna tj nosis ih sa sobom ,teska su oko 9 kg i lako se skupljaju i stavljaju u jednu torbu.Ja imam jedna ovakva i koristio sam ih na moru kada sam bio ,mada samo za tusiranje  ,za wc mi nisu pogodna  zbog grceva  adresa  je  www.borringia.com

Van mreže gliša

• Član
  • **
« Odgovor #48 poslato: Jul 07, 2009, 07:33:17 posle podne »
Možda sam promašio temu ali nećete mi zamjeriti.Interesuje me da li oboljeli od MS-a smiju da koriste jastuk za masažu koji se stavi na stolicu i radi na struju.Omogućuje umirujuću masažu u predelu leđa kičme i butina.Ima 3 nivoa jačine.Ako ko ima neko iskustvo neka napiše.

Van mreže bata1983

• Član
  • **
  • paraplegija,ovo i nije tako lose
« Odgovor #49 poslato: Avgust 08, 2009, 11:53:33 posle podne »
ja imam povecan spazam ali nepijem nista,pio sam sirdalud pa lioresal ni to mi nije pomoglo,bas kad me dosta stegne da nemam gde onda popijem 2 bromazepama od 3mg.ali vezbanje dosta pomaze

Van mreže Peca_Le

• Član
  • **
  • Dg: MS
  • Grad: Leskovac
« Odgovor #50 poslato: Avgust 09, 2009, 12:59:41 posle podne »
Možda sam promašio temu ali nećete mi zamjeriti.Interesuje me da li oboljeli od MS-a smiju da koriste jastuk za masažu koji se stavi na stolicu i radi na struju.Omogućuje umirujuću masažu u predelu leđa kičme i butina.Ima 3 nivoa jačine.Ako ko ima neko iskustvo neka napiše.
Ja koristim takav (slican jastuk). Za sada nemam problema. "Masiram" najvise ruke i stopala (2x15 min). Nije lose.

Van mreže gliša

• Član
  • **
« Odgovor #51 poslato: Avgust 09, 2009, 03:39:36 posle podne »
Peco znači tvoja iskustva su pozitivna, mislili smo da uzmemo jedan ali nisam znao smijemo li

Van mreže Peca_Le

• Član
  • **
« Odgovor #52 poslato: Avgust 09, 2009, 06:50:10 posle podne »
  Nemam nikakvih kontraindikacija. Dobro je.

Van mreže Peca_Le

• Član
  • **
« Odgovor #53 poslato: Septembar 25, 2009, 06:38:12 posle podne »

Van mreže LuDiCa

• Novi član
  • *
« Odgovor #54 poslato: Avgust 13, 2011, 08:42:56 posle podne »
Moze jedno pitanje ja ima jak spazam u stomaku i bolove nakon stolice i naravno spazam u nogama kako  ja da dodjem do tog botoxa i gdje ????????????

Van mreže Džudi

• Član
  • **
  • Ex Zbunjena
  • Dg: G80.2
  • Grad: Beograd
« Odgovor #55 poslato: Avgust 14, 2011, 01:44:11 pre podne »
Ja imam spazam u nogama. Boli očajno. Sedativi ne pomažu-Rivotril na primer.

Postalo je hronično-svakodnevno stanje... :m2:

Van mreže Mišica

• Član
  • **
  • Dg: MS-Devic
  • Grad: zemun
« Odgovor #56 poslato: Avgust 14, 2011, 12:29:30 posle podne »
ustala sa ukocnim nogama i uzasnim bolovima u misicima,hodam ko po jajima!znali neko sta mogu da popijem za ovo bez lekara

Van mreže Lili123

• Član
  • **
  • Grad: NS
« Odgovor #57 poslato: Avgust 14, 2011, 01:50:22 posle podne »
Za spazme u mišićima ja koristim šumeći magnezijum... Nakon nekog vremena osetim poboljšanje, ne odmah... :D

Van mreže Sisko

• Član
  • **
« Odgovor #58 poslato: Avgust 14, 2011, 03:57:39 posle podne »
ustala sa ukocnim nogama i uzasnim bolovima u misicima,hodam ko po jajima!znali neko sta mogu da popijem za ovo bez lekara

baclofen ako mozes naci, sigurno ce ti pomoci... danas los dan upm :/

Van mreže tatijana

• Član
  • **
  • Amor omnia vincit - Ljubav sve pobeđuje.
« Odgovor #59 poslato: Avgust 14, 2011, 04:55:58 posle podne »
za sta se koristi taj baciofan?nisam cula do sada?/

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.