Autor Tema: Energetska terapija: Reiki  (Pročitano 8472 puta)

Van mreže Goga

• Član
  • **
  • Pol: Žena
Energetska terapija: Reiki
« poslato: Decembar 22, 2008, 07:43:37 posle podne »
Eto za sada samo link, ako hoce neko da zaviri.
Ova terapija je inace kod nas (Srbija) priznata kao alternativna terapija, skupa sa akupunkturom, homeopatijom i ostalim...
http://www.reikiorigin.org/reiki-info/

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
Odg: Energetska terapija: Reiki
« Odgovor #1 poslato: Decembar 23, 2008, 11:19:49 posle podne »
Goga, koliko vec koristis reiki i da li si licno od nekoga ucila ili samo iz pisanih izvora?

Van mreže Goga

• Član
  • **
« Odgovor #2 poslato: Decembar 24, 2008, 10:47:59 pre podne »
Reiki ne mozes sam da naucis. Potrebne su inicijacije od strane ucitelja. Ja sam u prvi stepen nicirana pre dve godine, od tada stalno radim, u medjuvremenu sam zavrsila sva tri stepena (treci je tzv "majstorski") i trenutno sam na usavrsavanju za ucitelja reiokija, koje traje godinu dana.

Van mreže Goga

• Član
  • **
« Odgovor #3 poslato: Decembar 24, 2008, 10:51:45 pre podne »
Prvo iskustvo sa reikijem sam imala pre tri godine, kad je moja mala cerkica imala tumor na mozgu. Ta prva iskustva su bila jako pozitivna zato sam i usla u celu pricu sa reikijem.

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #4 poslato: Decembar 24, 2008, 11:19:38 pre podne »
Goga, naslovila si temu: energetska medicina. U popisu alternativnih terapija navela si i : energetsko-duhovna. Sta bi onda bilo duhovna? Cini  mi se da je najveca zrtva rascepa izmedju nauke i religije - medicina konvencionalna. Ili da pravimo razliku i izmedju duhovnostii religioznosti ili su ipak u korelaciji?

Van mreže Goga

• Član
  • **
« Odgovor #5 poslato: Decembar 24, 2008, 12:50:05 posle podne »
Religioznost-pod tim ne podrazumevam odlaske u crkvu i postovanje forme vezane za bilo koju dogmu ili verski pravac, nego sustinsku, duboku religioznost- jeste duhovnost. Mi smo ne samo nase fizicko telo, vec i etericno, astralno, mentalno, duhovno.... itd, ljudi su veoma slozena, viseslijna bica. Duuuuuga prica....

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.