Autor Tema: Pitanja  (Pročitano 11146 puta)

Van mreže perica70

• Novi član
  • *
  • Pol: Muškarac
  • Hrabro napred
Pitanja
« poslato: Oktobar 19, 2008, 05:20:27 posle podne »
 ](*,)Postovani.Molim da mi odgovorite da li kao oboleli od MS imam kakva prava na novcanu nadoknadu.Iskopajte negde nesto jer mi je novac stvarno neophodan.Mnogo hvala

Van mreže Tia

• Global Moderator
  • Pol: Žena
  • Master of the Universe
Odg: Pitanja
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 19, 2008, 05:35:12 posle podne »
Perice, verovatno imas ali moras da pokrenes proceduru za utvrdjivanje stepena invaliditeta, na osnovu koga dobijas pravo na novcanu nadoknadu! Ne znam odakle si, da li si bio zaposlen i sl. da bih ti dala neke instrukcije, mada ovde mozes naci nasa iskustva koja ti mogu pomoci u daljem delovanju.
Procunjaj malo pa da vidimo gde ti tacno treba pomoc!
Inace, ne brini, ima ovde ms-ovaca koji dobijaju pomoc od drzave, tako da je to samo tehnicko pitanje ;)!

Van mreže perica70

• Novi član
  • *
  • Hrabro napred
« Odgovor #2 poslato: Oktobar 19, 2008, 08:29:42 posle podne »
Odmah sutra idem da pokrenem proceduru za utvrdjivanje  stepena invaliditeta posto mi je MS napala ocni zivac,skocni zglob,ne vidim na levo oko ustvari vidim ali to je negde oko 10%.Posto radim u bolnici idem odmah kod pravnika da mi da validne informacije.
Hvala Tia

Van mreže Tia

• Global Moderator
  • Master of the Universe
« Odgovor #3 poslato: Oktobar 25, 2008, 11:47:31 pre podne »
Nema na cemu, samo napred i javi sta si uradio ;)

Van mreže VojkanTodorovic

• Član
  • **
« Odgovor #4 poslato: Decembar 06, 2008, 10:57:12 posle podne »
Zanima me dali osobe koje imaju mentalnu retardaciju a nemaju zavrsenu srednju skolu u pitanju je umerena mentalna retardacija mogu da ostvare pravo na penziju bez radnog staza a primaju tudju negu oko 6 hiljada pitam za rodjaka?

Van mreže cecam

• Član
  • **
« Odgovor #5 poslato: Decembar 07, 2008, 09:01:25 posle podne »
Vojkane koliko je meni poznato ne moze se ostvariti penzija bez radnog staza , bez obzira namentalnu retardaciju , ali se moze ostvariti pravo na materijalno obezbedjenje preko socijalne zastite. To ti je najlakse proveriti u nadleznom Centru za socijalni rad.

Van mreže danijela66

• Novi član
  • *
« Odgovor #6 poslato: Decembar 29, 2008, 04:58:25 posle podne »
Da li zaposlena majka deteta obolelog od distrofije ima neke olaksice?

Van mreže naca

• Global Moderator
  • kad porastem,samo će mi se kasti...
  • Dg: MS
  • Grad: NBgd
« Odgovor #7 poslato: Januar 15, 2009, 01:47:04 posle podne »
Ima pregledaj ovu našu temu
Subvencije http://www.hendidrustvo.info/forum/index.php/topic,118.0.html
Ako nisi do sada, trebalo bi da pokreneš postupak za negu i pomoć drugog lica i procenu invalidnosti.

Van mreže VojkanTodorovic

• Član
  • **
« Odgovor #8 poslato: Januar 22, 2009, 01:50:11 posle podne »
Sto se tice lecenja,nisam upoznat ali sam cuo da je jedno dete progovorilo.Sto hvala Bogu da je tako i da je majku iznenadilo taj gest.

Van mreže Roxi

• VIP
  • MS
« Odgovor #9 poslato: Jun 09, 2009, 12:32:18 posle podne »
Da li neko od civilnih invalida ima tj. dobija novac na ime ortopedskog dodatka? Ili to dobijaju samo vojni invalidi.

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.