Neznam pojma nemam šta je al me strašno ometa u životu. Bila sam kod jako puno i drugih doktora, fizijatar, neuropsihijatar, urolog niko pojma nema šta je i kao da nikad čuli za tako nešto nisu ( urolozi znaju ali to je samo simptom bolesti a ne postoji takva bolest )a da ne pričam koliko ljudi oko mene, prijatelji...nemaju pojma šta to znači i kako se manifestuje pa mi često predlažu da uzmem lasex za izmokravanje? Nekad se desi da i doktori pobrkaju pa me pitaju " šta nosiš pelene?"
Bila sam i u Italiji na stimulaciji sakralnih korenova, tako se zove ta intervencija i radi se i ljudima koji imaju inkontinenciju i puno ima i sa MS, nije ništa komplikovano i radi na principu aparata koji se ugradi pod kožu i stimuliše nerve koji inervišu bešiku i svingter i tako popravljaju njihov rad ( pomoću raznih frekvencija se podešava rad tog aparata i prilagođava problemu koji imaš ) ali na moju žalost aparat uglavnom dobro funkcioniše samo kad je u pitanju inkontinencija ili često mokrenje sa teškim zadržavanjem urina a kod mene nije pokazao dobre rezultate.
Ja sam što se tiče mog problema internet pročešljala i uzduž i popreko pa ako neko ima problem sa mokrenjem možda bi mogla dati koji savet a našla sam i na forumu dosta dobrih tema i objašnjenja.