Autor Tema: životne priče osoba sa ms...  (Pročitano 137821 puta)

Van mreže MANGO4

• Član
  • **
Odg: životne priče osoba sa ms...
« Odgovor #90 poslato: Mart 09, 2011, 09:29:09 posle podne »
Dr. koji mi je radio color kaže da 15.3. ide na seminar u Bolognu i da će ponjeti moj nalaz da pita da li se može raditi intervencija.Molim boga da može.

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
  • Pol: Žena
« Odgovor #91 poslato: Oktobar 24, 2011, 12:07:26 posle podne »
Sally Anderson govori o svom iskustvo sa vezbama uz pomoc licnog trenera. Nakon 36g. zivot sa MS, u relativno dobroj je formi:
http://www.twincities.com/health/ci_19158158?source=rss
Susanna Carlson, 26, izdala je svoju prvu knjigu, MS nije je sprecila u tome:
http://www.htrnews.com/article/20111023/MAN0101/111022013/1358&located=rss

Van mreže Ena

• VIP
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
  • Dg: MS
« Odgovor #92 poslato: Decembar 20, 2011, 12:20:48 posle podne »
 Ispovest pacijenta Aleksandra  Dimitrijevića
BIO SAM ZAMORČE LEKARSKE MAFIJE!

Na Beograđaninu obolelom od multiple skleroze srpski lekari na zahtev Holanđana ispitivali lek „ofatamumab“, posle čega mu se bolest pogoršala.

BEOGRAD - Oruđe za zaradu novca! To sam im bio.
Ovim rečima počinje ispovest za Kurir Aleksandar Dimitrijević (46) iz Beograda, koji je oboleo od multiple skleroze, a koji je bio deo kliničke studije pod nazivom „Gen 414“. Sponzorisala ju je holandska farmaceutska kuća „Genmam A/S“ na Vojnomedicinskoj akademiji, ali nadležni ne žele da otkriju koliko su novca za to dobili.

- Na meni su ispitivali dejstvo leka „ofatamumab“. Bio sam im zamorče, instrument za bogaćenje. Imam utisak da sam bio u rukama lekarske mafije. A, samo sam hteo da se izlečim. Novac za to nisam tražio. Molim Boga da ne dobijem neke posledice. Studija je započela u septembru 2008, a završena u aprilu 2009. Lošije mi je nego ranije, teže hodam, gubim ravnotežu, brže se umaram i sve su mi potrebniji periodi odmora. Otkako se sve završilo, niko me nikada nije pozvao da me pita kako mi je ili mi kaže rezultate ispitivanja - objašnjava Aleksandar.

- Dao sam litar krvi na analize. Na magnetnoj rezonanci bio sam 15-16 puta, a ne znam kako se završila - objašnjava Dimitrijević.
U ugovoru koji je Aleksandar potpisao, sponzor studije odrekao se odgovornosti za zdravlje pacijenta.
- Čak je išlo dotle da nisu bili odgovorni ni za modricu od vađenja krvi - kaže on.

Kraljevski tretman

Aleksandar Dimitrijević kaže da mu je tokom trajanja studije svaki pregled bio odmah dostupan.

- Kad sam morao na magnetnu rezonancu, na koju se čeka po šest meseci, dovoljno je bilo da izgovorim „Gen 414“ i da odmah budem pregledan. Sponzor je plaćao kurirske službe koje su našu krv i drugi materijal nosili na analize u Holandiju. Takođe, plaćeno je bilo sve medicinsko osoblje i medicinski materijal. Nekoliko puta su mi rekli da slobodno dolazim taksijem na preglede i donesem račune, ali mi je to bilo van pameti - priča on.

ceo tekst KURIR

Van mreže barbika

• Član
  • **
  • Da vec danas bude bolje , daj nam Boze malo volje
  • Grad: Beograd
« Odgovor #93 poslato: Decembar 20, 2011, 01:05:27 posle podne »
 ](*,)
zato Barbi vise nece ni u jednu studiju,po cenu zivota  :sad:

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #94 poslato: Decembar 20, 2011, 02:37:00 posle podne »
Pročitao sam ovo i moram nešto da pomenem. Bio sam pozvan u jednu studiju i tada mi je bila predata silna papiroogija. Između ostalog, bilo je papira i o mogućim nusposledicama koje su me i odvratile od toga da u istoj studiji i učestvujem. Iz gore navedenog članka, ne vidim da li je ili ne i Aleksandar bio upoznat sa tim te ne mogu dati neko određenije mišljenje.

Van mreže Daša

• Član
  • **
  • Grad: NS
« Odgovor #95 poslato: Decembar 21, 2011, 10:08:06 posle podne »
Nakon ovog i danasnjeg teksta "Zamorcici farmaceutske mafije"u dnevnim novinama, jos cemo poverovati da
Lekovi pomažu, na prvom mestu, onima koji ih proizvode. :n6:

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #96 poslato: Decembar 21, 2011, 10:17:02 posle podne »
Линк Дашо. ;)

Van mreže Daša

• Član
  • **

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #98 poslato: Decembar 22, 2011, 11:04:18 posle podne »
Hvala. ;)

Van mreže Daša

• Član
  • **
« Odgovor #99 poslato: Decembar 22, 2011, 11:12:46 posle podne »

Van mreže barbika

• Član
  • **
  • Da vec danas bude bolje , daj nam Boze malo volje
« Odgovor #100 poslato: Decembar 22, 2011, 11:17:19 posle podne »
Prosečan iznos koji dobijaju po „privedenom“ pacijentu je oko 5.000 do 6.000 evra -

:n7:

msm sta reci  :n22:

Van mreže Hoće nas!

• Član
  • **
  • Ono što me ne ubije to me ojača...
  • Grad: Lazarevac
« Odgovor #101 poslato: Decembar 23, 2011, 12:18:41 pre podne »
Skler u pravu si. I meni su nudili da ucestujem u studijama i na vma i na institutu za neurologiju-tu su mi dali opsirno objasnjena nezeljena dejstva i rekli da razmislim, pa kad vidim sta sve moze da se desi ne verujem da cu prihvatiti! A ako bi učestvovala u studiji kraće bih čekala na interferon...

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #102 poslato: Decembar 23, 2011, 12:23:23 pre podne »
Kockar nisam. Ono što sam pročitao o mogućim neželjenim posledicama bilo mi je dovoljno. Bez obzira šta ko kaže, imao sam na papiru sve napisano. Da sam bio u težem stanju ... ne znam. Možda bih prihvatio po principu "davljenik se za slamku hvata".

Van mreže Hoće nas!

• Član
  • **
  • Ono što me ne ubije to me ojača...
  • Grad: Lazarevac
« Odgovor #103 poslato: Decembar 23, 2011, 12:29:55 pre podne »
Da, možda bih i ja tada... Samo ne znam da li u studiju primaju one koji su u tezem stanju? Ili je kao sa interferonom-ispunjavas kriterijume samo na početku bolesti i ako je rrms.

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #104 poslato: Decembar 23, 2011, 12:31:48 pre podne »
To već zavisi od leka koji ispituju.

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.