Autor Tema: ReWalk  (Pročitano 8468 puta)

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
ReWalk
« poslato: Septembar 01, 2008, 06:01:20 posle podne »

Van mreže Minche

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
Odg: ReWalk
« Odgovor #1 poslato: Avgust 16, 2009, 01:14:33 posle podne »
Konačno proizvod koji će nama paraplegičarima omogućiti da uspravno stanemo na svoje noge. Proizvod se još uvijek usavršava i u zvaničnu prodaju bi trebao izaći iduće godine. Još uvijek je u eksperimentalnoj fazi. Ne trebaju nikakve operacije, samo fizikalne vježbe i navikavanje tijela na ReWalk.

Is the ReWalk suitable for me?
In its current configuration and functionality, the ReWalk is suitable for lower-limb mobility impaired adults who have functioning hands, arms and shoulders, as well as the ability to stand (healthy skeleton and cardio-vascular system). An approval from a physician is required.

Je li ReWalk pogodan za mene?
Prema svojoj trenutnoj konfiguraciji i funkcionalnosti, ReWalk je pogodan za nepokretne osobe donjih ekstremiteta koji imaju funkcionalne i zdrave šake, ruke i ramena, kao i sposobnost da stoje (zdrav skeleton i kardio-vaskularni sistem). Potrebno je i odobrenje od doktora fizijatra.

Funkcionalnosti:
- Cjelodnevna upotreba
- Pokretljivost: hodanje, iz sjedećeg u stojeći položaj i obrnuto, penjanje i silaženje po stepenicama, kretanje uz brdo i niz brdo, vožnja auta.

Prezentacioni video možete pogledati ovdje:
http://www.youtube.com/watch?v=gQRQs-N-ZIM

Cijena ovoga još uvijek nije određena, ali se nagađa da će biti oko 12 do 15.000 eura. Konstruisao ga je izraelski doktor koji je takođe invalidna osoba i tetraplegičar je, a motivisao ga je lik iz filma "Robocop". Zvanična stranica ovog proizvoda se nalazi na linku www.argomedtec.com/ i već su po svijetu isporučeni eksperimentalni ReWalk-ovi, što možete vidjeti u video klipovima koji se nalaze na zvaničnoj stranici.

Ja sam zapanjen i mogu vam reći da uveliko planiram ovo sebi kupiti, pa makar u toplicama morao provesti i godinu dana dok se ispraksiram sa ovim, samo da ponovo uspravno stanem na noge.

POZDRAV

Van mreže nikola_b

• Zabranjen
  • Pevajte u mladosti,život treba živeti!
  • Dg: ALS
  • Grad: Nova Pazova
« Odgovor #2 poslato: Februar 06, 2012, 01:14:52 posle podne »
ReWalk-uređaj (pantalone) koji uz pomoć senzora i motora omogućava nepokretnim osobama da se stoje,hodaju i da se čak penju uz stepenice!

http://www.youtube.com/watch?v=gQRQs-N-ZIM&feature=player_detailpage

http://www.youtube.com/watch?v=fogpucb4LWc&feature=player_detailpage

http://www.youtube.com/watch?v=YmZ19qz9KBM&feature=player_detailpage

Pročitaj više : Foxnews

Van mreže Daša

• Član
  • **
  • Pol: Žena
  • Dg: MS
  • Grad: NS
« Odgovor #3 poslato: Februar 06, 2012, 01:23:05 posle podne »
Ovo je fenomenalno.... :ye1:

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Dg: MS
  • Grad: Beograd
« Odgovor #4 poslato: Februar 06, 2012, 02:03:55 posle podne »
To je neka modifikacija ovog: Egzoskelet http://www.hendidrustvo.info/forum/index.php/topic,3407.0.html
ali, na prva dva snimka primena Rewalka baš i ne deluje nešto. Treći snimak već deluje bolje. U gore pomenutoj temi, ona sprava deluje bolje i sigurnije ali je dosta spora.

Van mreže Džudi

• Član
  • **
  • Ex Zbunjena
  • Dg: G80.2
« Odgovor #5 poslato: Februar 07, 2012, 07:24:54 posle podne »
Ako pitam u pogrešnoj temi, prebacite post...

Zanima me da li postoji nešto slično ovoj spravi, ali samo za kolena +štap ili štake?

Oni magneti i svi steznici za kolena nisu mi pomogli. ili me je mnogo stezalo, ili sam se plašila, jer sam i dalje bila nestabilna.

Potrebno mi je nešto što će čuvati kolena, i iznad i ispod kolena, da ne dođe do disklokacije patele-iskakanje čašica-oba kolena.

Pitam, jer već razmišljam da razgovaram sa prijateljem -ortopedom o klasičnoj operaciji kolena, ali oporavak bi bio oko 6 meseci za jedno, pa 6 meseci za drugo koleno. I nisu mi plitko usađene čašice, već visoko, po njegovim rečima, a operacija koja je rađena 2007 bila je loša i skroz nepraktična.

Van mreže nikola_b

• Zabranjen
  • Pevajte u mladosti,život treba živeti!
  • Dg: ALS
  • Grad: Nova Pazova
« Odgovor #6 poslato: Februar 07, 2012, 08:04:50 posle podne »
Mislim da bi bilo najbolje da se raspitaš kod neke inostrane klinike.Jedna od takvih klinika je The Assistive Technology Clinic (ATC) koja nudi pomagala za sedenje,kretanje,kao i sredstva koja pomažu u svakodnevnim aktivnostima!                              :ok:

Van mreže Džudi

• Član
  • **
  • Ex Zbunjena
  • Dg: G80.2
« Odgovor #7 poslato: Februar 09, 2012, 01:48:19 posle podne »
Hvala na odgovoru. :)

Van mreže Nebojsa

• Novi član
  • *
« Odgovor #8 poslato: April 10, 2023, 11:15:39 posle podne »
lično misilm da ovo ne funkcioniše, odnosno ne verujem da bi osoba mogla sama da održi ravnotežu tj pala bi, bez obzira na pomagalo

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.