Autor Tema: greska ili ...?  (Pročitano 14591 puta)

Van mreže titanium

• Član
  • **
greska ili ...?
« poslato: Jun 24, 2008, 12:23:41 posle podne »
Neki dan sam se sjetio ("sjetio" :-[ ) da sam sredinom prosle godine - nekoliko mj prije pogorsanja tokom 2-3mj uzimao sportske aminokiseline u vidu praha presovanog u tablete. Bile su "100%" prirodne. Mislio sam smrsati par kilograma ali da to bude planski  na odredjenim dijelovima tijela :-[.

E sada me interesuje ima li iko informacija da li sam tu "glupost" smio uraditi ili ne?  ](*,) Vidio sam da Rusi aminokiseline koriste u terapijama, ali

Da li su sportske aminokliseline stetne?

:-\

Van mreže enigma

• Član
  • **
  • Pol: Žena
Odg: greska ili ...?
« Odgovor #1 poslato: Jun 24, 2008, 05:02:37 posle podne »
ja u kombinaciji svojih vitamnina što uzimam,uzimam i  aminokiseline za sportase ne stalno ali uzimam i nije došlo do nikakvih nuspojava,naprotiv ono razdoblje sto ih ne uzimam osjetim potrebu za njima ali onda umjesto aminokiselina za sportase uzimam aminokiseline koje se pripravljaju sa vodom ili mlijekom - shakea od goldena i 100%zadovoljna i s jednima i s drugima.i još uvijek nemam ni potrebu ni želju prestati ih uzimati jer se kad njih uzmem osjecam snaznija,poletnija i zdravija....

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #2 poslato: Jun 25, 2008, 10:02:15 posle podne »
Titanium i enigma da li biste nam mogli reci koji su tacno preparati u pitanju (koje aminokiselnine sadrze) i proizvodjac?

Van mreže enigma

• Član
  • **
« Odgovor #3 poslato: Jun 25, 2008, 11:10:55 posle podne »
Nutrishake nudi dobru prirodnu hranu u svakom obroku. Formuliran da bi pridonio optimalnoj staničnoj prehrani, Nutrishake pruža pravilan odnos bjelančevina, ugljikohidrata i masnoća, zajedno s 22 aminokiseline uključene u ljudsku prehranu.
Energetska vrijednost   706 kJ (168 kcal)
Bjelančevine   17,5 g
Ugljikohidrati   15,1 g
Masti   3,7 g
Kalcij   400 mg (50*)
www.gnld.com je njihova stranica na kojoj su svi proizvodi,ja ih dosta koristim i stvarno sam zadovoljna sa svim proizvodima a ovaj nutrishake je stvarno dobar.

Van mreže titanium

• Član
  • **
« Odgovor #4 poslato: Jun 26, 2008, 09:25:30 pre podne »
ne sjecam se tacno

proizvodjac je Nutrabolics na cijoj stranici nisam mogao skontati koji je ustvari, ali anabolici niti gluposti sa hormonalnim pojacivacima nisu bili sigurno.
znam da je jedna tableta u svojih 3g tezine sadrzavala 2.5gr aminokiselina i to puni spektar za izgradnju misica...

Nedavno sam razmisljao o Herbalife proizvodima koji nisu iskljucivo sportskog karaktera - vise su usmjereni na postizanje i odrzavanje idealne tjelesne tezine, ali nisam htio da uzimam dok ne cujem i vase misljenje.
evo link i da cujem:

http://herbalife.com/

meni je najvaznije da same aminokiseline nisu stetne za nas :cheers: - kako rece enigma - NAPROTIV bolje se osjeca od njih

ako neko ima iskustva ili znanja vise u vezi s ovim - DAJTE DA CUJEMO

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #5 poslato: Jun 26, 2008, 10:01:48 pre podne »
Smatram da je za bilo koji suplement mnogo bitan proizvodjac, jer svasta se proizvodi, i naravn da materije od kojih su pravljeni budu na prirodnoj (organic) osnovi i ne samo to nego i nacin proizvodje. A da je msovcima potrebno dodatno "gorivo" potrebno je.

Van mreže malena

• Član
  • **
« Odgovor #6 poslato: Mart 11, 2011, 01:04:11 posle podne »
suprug i ja smo krenuli sa herbalife proizvodima pre nedelju dana.
Ideja o koriscenju i premisljanja su stara par godina, ali smo se tek nedavno odlucili da pokusamo.
Paket koji mu je predlozen smo malo modifikovali citanjem raznih iskustava, tako da sada izgleda ovako:
Sejk ujutru i uvece (zbog povecane telesne tezine i visceralnih masti)
vlakna tri puta dnevno pre obroka, zbog bolje resorpcije hrane
Guarana tablete tri puta dnevno da mu daju snage i energije (u poslednjih par meseci umor mu je postao veliko opterecenje)
Multivitamini i minerali sa vitaminom C (otprilike je ovakav sastav dobijao ranije iz drugih suplemenata, po preporuci neurologa, tako da smo ostale potpuno iskljucili)
roseOx antioksidant 1 dnevno
Dodali smo omega 3 (herbalife lifeline) samoinicijativno, ovde sam na forumu iscitala bitnost ovoga (sadrži 500 mg morskog tečnog kompleksa (riblje ulje), 128 mg EPA i 85 mg DHA) samo jos premisljam koliko dnevno da uzima, preporuceno je 1-3  :m3:
Pored 2 obroka sejka, u toku dana postoji rucak (supa/corba + meso/zitarice/povrce u promenjivom odnosu i neki slatkis) i dve uzine (voce, povrce, mladi sir, razne kombinacije)
Najbitnije od svega je dovoljan unos vode (cista voda), njemu je na tezinu preporuceno preko 3l dnevno.
Cekam da prodje bar mesec dana da bih mogla neki realan utisak da dam.
Nisam puno na netu, ali gledacu da svratim da ostavim utiske.

Van mreže Lili123

• Član
  • **
  • Grad: NS
« Odgovor #7 poslato: Mart 11, 2011, 10:04:38 posle podne »
Malena... ako upali kod vas dvoje krenucu vasim stopama... Svakako vredi pokusati... :ye1:
(Ionako mi je indeks telesne mase 29... :n6:)

Van mreže malena

• Član
  • **
« Odgovor #8 poslato: Mart 14, 2011, 09:34:24 pre podne »
Mislim da je sve pitanje odluke i pridrzavanja, ja sam pokusala par godina unazad da se nacelno pridrzavamo svankove dijete, ali u dnevnoj organizaciji kakvu smo imali vrlo brzo se vratimo na staro.
Guarana definitivno pomaze kod umora, mm je ove zime bio lose u smislu umora, ustane umoran, odvede decu u vrtic i vrati se u krevet da odspava par sati. Sada ima vise snage u toku dana i kada ga prodje dejstvo guarane definitivno lepse zaspi.
Ja bih ti savetovala da iscitas o Herbalajfu po americkim sajtovima (citaj cinjenice, nacine primene, objasnjenja kako deluje, iskustva su sjajna, ali vrlo individualna).
Kod nas mi se cini da malo olako propisuju suplemente. Recimo za minerale su mu dali da pije 3x dnevno (sto daje dnevni unos minerala koji je optimalan), ali nije pametno osobi sa MSom da unese tu kolicinu gvozdja, tako da smo to redukovali samo na 1x dnevno.

Ono sto moras u svakom slucaju i bez herbalajfa jeste da uzimas dovoljno vode u toku dana, jer dovoljnim unosom vode dopustas svom telu da osvezi telesne tecnosti i izbaci otrove (znam da je dosadno ici svaki cas u wc, ja sam postala dezurno gundjalo na tu temu, ali kad je zdravlje u pitanju...)
Hocu samo da napomenem da planiram ovde da prenosim licno iskustvo, koje je vrlo individualno! Ne znaci da smatram da je herbalife resenje za svakoga niti neophodna stvar da bi se zdravo zivelo.
Nastavice se...

Van mreže tatijana

• Član
  • **
  • Amor omnia vincit - Ljubav sve pobeđuje.
« Odgovor #9 poslato: Mart 14, 2011, 09:53:47 pre podne »
Krece prolece,pa ce nam trebati nesto da nas"pogura malo" ..javi vasa iskustva  ;)

Van mreže Lili123

• Član
  • **
« Odgovor #10 poslato: Mart 14, 2011, 04:41:07 posle podne »
Malena, hvala na savetima...  n32
Kako je krenulo ovo toplije vreme svi moramo prvo da se adaptiramo novim vremenskim uslovima i krenemo u setnju, a usput da menjamo zimske navike (klopa, sedenje pred TV-om, kompom..., nedovoljan unos tecnosti...)  :m3:
Verujem da ce i proletnji umor i iscrpljenost organizma proci i da cemo imati vise energije... :n16:

Van mreže raca

• Moderator
« Odgovor #11 poslato: Mart 14, 2011, 04:47:37 posle podne »
Kako vise tecnosti???
Ja kad dodjem kod tebe popijem sav sok koji ti imas. I da nije to bas malo... :n25:  :n12:
I kod kuce je isto tako.  8)

Van mreže Lili123

• Član
  • **
« Odgovor #12 poslato: Mart 14, 2011, 04:49:53 posle podne »
Jutros mi se susila usta celo jutro...jbg! :n24:
Pa sam se setila da uopste nisam pila nista... :m3:
Zato sada nadoknadjujem... sa nesicom!  :n14:

Van mreže raca

• Moderator
« Odgovor #13 poslato: Mart 14, 2011, 04:51:53 posle podne »
Samo da znas kafa je diuretik, pa gledaj gde je toalet.  :P

Van mreže Lili123

• Član
  • **
« Odgovor #14 poslato: Mart 14, 2011, 04:55:20 posle podne »
Nesica...?!?

Pa...ovaj... nije to ni lose... :)hah mali1

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.