Vlasnik sam male putničke agencije preduzetničkog tipa. Poslujem već godinu dana, i mogu reći da je mnogo truda i rada uloženo, da bi firma mogla da stane stabilno na svoje noge.
Mog najboljeg prijatelja, koji boluje od cerebralne paralize i sa kojim sam zajedno napustio bivše preduzeće, nedavno sam zaposlio na mesto administrativnog radnika.
Naravno, odmah sam iskoristio povoljnosti koje mi je pružio NSZ, tako da moj prijatelj uskoro dobija opremu poslovnog prostora u vidu novog računara i prateće opreme.
Budući da posao obavlja iz svog stana, zbog otežanog kretanja, došao sam na ideju da pronadjem donatore koji bi nam pomogli da njegov poslovni prostor dodatno opremim raznim tehničkim pomagalima.
Čuo sam da Državna lutrija Srbije poklanja odredjena sredstva u tu namenu pa me interesuje zna li iko o tome nešto preciznije ?
U sastavu moje agencije se nalazi i jedan putnički kombi, koji je namenjen za poslovne aktivnosti.
Pošto ćemo često odlaziti sa vozilom na teren, a povremeno i u sedište firme van njegovog stana, interesuje me da li ja kao preduzetnik imam pravo na parking namenjen invalidima.
Što se tiče zapošljavanja osoba sa hendikepom, snažno podržavam svaku aktivnost koja je usmerena na unapredjenje njihovog poslovnog i privatnog života.
Takodje tvrdim, da su odgovorniji i savesniji u skoro svakom poslu koji im se poveri, od mnogih potpuno zdravih ljudi.