Meni su jastuci i duseci bas pravili probleme! Na kraju sam uspela da koliko toliko sredim stvar.
Sto se duseka tice napravila sam ga sama (tj. covek koji se time bavi), napravila sam ono sto su nase bake imale, dusek od vune takozvanik madrac, debljine 10-ak cm ispunjen gusto nabijenom vunom. Em je zdravo em je dovoljno tvrdo i dovoljno meko! Meni je on savrsen. Neki moji prijatelji imaju Dormeo dusek i jako su zadovoljni njim, plus sto je on i antialergijski i valjda ne skuplja grinje ... .
Jastuci .... ja ih koristim 5 i ne mogu bez njih normalno da spavam. Onaj jedan veliki, "glavni"

, je takozvani kontur (anatomski) jastuk, sundjer iz jednog dela oblikovan za normalnan tj. anatomski polozaj glave i vrata. On mi je ok mada ja ne volim sto je od sintetike. Moj je obican ali postoje takvi i antialergijski jastuci.
Posloji i jastuk od heljde, moja drugarica ga je kupila i jako joj odgovara. Taj jastuk je ..... (kako bih ti najbolje opisala ...) kombinacija mekanih jastuka i onog anatomskog oblika, plus sto je od prirodnog materijala! Ja ga nisam probala ali svakako planiram da ga jednom uzmem (on je oko 3 000 pa kad skupim). I ovaj jastuk je antialergijski.