Autor Tema: Humanitarna NVO i kriminal  (Pročitano 3744 puta)

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Dg: MS
  • Grad: Beograd
Humanitarna NVO i kriminal
« poslato: Oktobar 08, 2009, 03:51:15 posle podne »
Kokain u tepihu

V. B. MIKIĆ, 07.10.2009 12:13:45

BEOGRAD - Operativci Službe za borbu protiv organizovanog kriminala presekli su još jedan kanal za krijumčarenje droge iz Južne Amerike i zaplenili oko 2,5 kilograma kokaina. Zbog sumnje da su organizovali krijumčarenje uhapšeni su Beograđani Ž. S. (56) i njegov sin N. S. (29).
Njima su lisice stavljene kada su pokušali da preuzmu 2.497 grama droge, koja je preduzećem DHL iz Bolivije stigla u Srbiju.
Narko-paket je dostavljen u poštanski pregradak jedne beogradske pošte. Po njega je došao Ž. S. i tada je uhapšen. Ubrzo posle toga iza rešetaka se našao i sin N. S. Policija traga i za M. M. (26) iz Beograda za koga se sumnja da je od oca i sina trebalo da preuzme drogu.
Šverc najfinijeg kokaina organizovan je preko nevladine organizacije "Svrha brda zaliva" čiji je osnivač i predsednik N. S. Kokain je naručen u bolivijskom gradu Santa Kruz, a kao pošiljalac je označen izvesni Omar M. Romero. Kao krajnje odredište paketa napisana je adresa NVO "Svrha brda zaliva".
Zanimljivo je da droga nije spakovana u praškastom obliku, već je pretvorena u tečno stanje, a zatim natopljena u tkaninu! Takav tekstil je zapakovan u paket, da bi naizgled delovao kao obična pošiljka veša.
U policiji kažu da ovaj način šverca kokaina najčešće koriste "bosovi" iz država Latinske Amerike.
- Kolumbija, Bolivija i Peru su zemlje iz kojih se najviše krijumčari kokain, pa su tamošnji dileri i najoprezniji - navode u MUP. - Tako su i razvili taktiku da prevare carinike tako što će kokain hemijskim postupkom pretvoriti u tečno stanje i natopiti tkaninu. Tekstil se zatim osuši i pakuje.
Kada narko-tkanina dođe do krajnjeg korisnika, ona se specijalnim metodama struže i tako se ponovo dolazi do kokaina u obliku praha.
Ž. S. i N. S. je određeno zadržavanje od 48 sati, posle čega će uz krivičnu prijavu biti privedeni dežurnom istražnom sudiji Okružnog suda u Beogradu.

HUMANITARNI RAD KAO PARAVAN
NEVLADINA organizacija "Svrha brda zaliva" je registrovana za humanitarni rad sa decom sa posebnim potrebama. Policija istražuje da li je ova NVO služila samo kao "fasada", s obzirom da nije poznata među organizacijama koje se bave sličnim humanitarnim radom.

Izvor: Novosti

Iskopirao sam ceo tekst ali shvatite to kao presedan, a nikako kao primer kako treba raditi.

Elem, šta mislite o ovom događaju?

Van mreže Daca

• Član
  • **
  • Pol: Žena
Odg: Humanitarna NVO i kriminal
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 08, 2009, 05:01:35 posle podne »
Joj Skler oa ovo je STRASNO!Pitam se koliko ovakvih strahota jos postoje.Gde je tu humanost i kakvi su to ljudi,ako uopste zasluzuju to ime?Ma nisu ljudi nego monstrumi.I zasto zloupotrebljavaju rec HUMANO? Strasno...

Van mreže naca

• Global Moderator
  • Pol: Žena
  • kad porastem,samo će mi se kasti...
  • Grad: NBgd
« Odgovor #2 poslato: Oktobar 08, 2009, 05:13:35 posle podne »
Strašno,po svemu sudeći nije ni prvi put da se pod okriljem "humanitarnog"rada rade slične stvari.

Citat
Ukupno 315 udruženja građana u svom nazivu imaju reč "humanitarno", što, međutim, ne podrazumeva da se ta udruženja zaista i bave humanitarnom delatnošću.

iz teme Humani bez dokaza
http://www.hendidrustvo.info/forum/index.php/topic,332.0.html

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Grad: Beograd
« Odgovor #3 poslato: Oktobar 08, 2009, 07:07:01 posle podne »
Izgleda da niko nije povezao ime organizacije sa jednim našim članom. Pokušao sam da nađem tu organizaciju u registru NVO ali nisam uspeo, no meni je poznata preko Peđe i Jelene koji su razvijali serijal "I mi smo tu". Da, član imismotu.

Kada sam video vest, prva reakcija je bila šok, jer sam prepoznao ime NVO. Posle je usledilo čuđenje jer sam bio ubeđen da je NVO osnovao Peđa no inicijali koji su u medijima se ne poklapaju sa njegovim.

Takođe, ni informacija o mestu hapšenja, tj. isporuke droge, nije ista u medijima. Kako pišu Novosti, paket je dostavljen u poštanski pregradak, dok Blic piše sledeće:
Citat
Kako je organizacija prijavljena na kućnoj adresi N. S., paket je primio njegov otac Ž. S. kome su nakon toga pripadnici SBPOK-a stavili lisice. Posle toga uhapšen je i N. S. čije je ime kao primaoca bilo naznačeno na paketu.
Blic

Čudno. Bilo kako bilo, ovo će napraviti štetu celom projektu i saradnja sa Švajcarcima će biti otkazana.

Cela priča nosi i edukativni deo. Ako nekog želite da uklonite, pošaljite mu poštom drogu, oružje ili neko drugo drugo ubojito sredstvo i uspeh je zagarantovan.  ::)

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.