Autor Tema: Gubitak vida na jedno oko  (Pročitano 2112 puta)

Van mreže nrmir11

  • Novi član
  • *
  • Poruke: 4
Gubitak vida na jedno oko
« poslato: Mart 03, 2015, 05:29:54 posle podne »
  Zovem se Matija. Supruga mi je, za četiri dana postepeno, izgubila vid na desno oko. Najverovatnija dijagnoza je Multipla Skleroza (99% prema magnetnoj rezonanci). Pet dana od prvog simptoma sprovedena je pulsna terapija (intravenski) kortikosteroidima, pet dana po 1000mg metilprednizolona. Tri dana po završetku terapije vid se lagano da se vraćao u vidu nejasnih senki u delu vidnog polja, da bi se četvrtog dana vid pogoršao do totalnog sivila. U narednih desetak dana poboljšanje je neznatno. Očekivanja lekara su različita, od potpunog oporavka vida, do sumnje u značajan oporavak.
  Molim sve koji nešto znaju o gubitku vida na jednom oku, kao početnom simptomu Multiple Skleroze ili imaju iskustva  (svoja ili tudja) oko ove neprilike, da svoje znanje podele sa nama. Kolike su šanse da supruga ponovo progleda u potpunosti?

Hendi-društvo

Gubitak vida na jedno oko
« poslato: Mart 03, 2015, 05:29:54 posle podne »

Van mreže Cika Djura

  • Novi član
  • *
  • Poruke: 13
Odg: Gubitak vida na jedno oko
« Odgovor #1 poslato: Avgust 11, 2016, 03:00:26 posle podne »
koliko ja znam, vid moze i ne mora da se poboljsa, a upoznao sam ljude koji su bili slepi i sad ponovo voze kola. MS je bolest sa hiljadu lica, dakle kod svakog se manifestuje na razlicit nacin i kod svakoga se simptomi popravljaju na razlicit nacin.

Nadam se da sam bar malo pomogao

 

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.