Autor Tema: MS filozofija ;)  (Pročitano 70634 puta)

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Dg: MS
  • Grad: Beograd
Odg: MS filozofija ;)
« Odgovor #30 poslato: Februar 27, 2008, 11:11:40 posle podne »
rodice,
ovaj forum ne predstavlja ni jedno udruženje, odnosno, mi nismo udruženje. Kao što vidiš, mi smo obična internet zajednica osoba sa hendikepom, invaliditetom ili posebnim potrebama. Novi članovi foruma dolaze pretragom preko interneta ili preko drugih sajtova gde se nalazi naš link ili baner. Na žalost, nedostatak kompjutera, mnogima je problem a sklon sam da poverujem, da bi nekome komunikacija sa sebi sličnim osobama, preko interneta, dosta značila. Ako se uzme u obzir, da je ovo uglavnom anonimni vid komunikacije toliko koliko želi sam učesnik (niko ne pita za ime, prezime, mesto stanovanja, struku, bračni status....), očekuje se i veća sloboda u komunikaciji, neopterećena potecijalnim neprijatnostima na koje se nailazi u svakodnevnom životu. Rođaci reci za ovaj forum i za nas.

Zahvaljujem na lepim željama.  :a10:

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #31 poslato: Februar 27, 2008, 11:33:36 posle podne »
Sve ce doci na svoje mesto, uvek tako biva...

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #32 poslato: Mart 03, 2008, 12:55:42 pre podne »
Iz nekog razloga, čitao sam neke teme od početka, pa i ovu. Čudna smo mi ekipa, a i nije loše za čitanje. Barem meni, tako deluje.  ;D

Nisam ništa pio.

Van mreže gliša

• Član
  • **
« Odgovor #33 poslato: Mart 03, 2008, 01:18:29 pre podne »
Dobra ekipa

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #34 poslato: Mart 06, 2008, 01:00:58 posle podne »
One imaju MS i manekenke su, i ucestvovace na modnoj reviji u Mancesteru.
http://www.mssociety.org.uk/convention/social_events/fashion_show/material_girls.html

Van mreže BsAs

• Član
  • **
  • Pol: Žena
« Odgovor #35 poslato: April 12, 2008, 02:58:38 posle podne »
Malo me i iritira takav stav kada nauka počne da isključuje prirodu.
Zasto mislis da nauka iskljucuje prirodu?

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #36 poslato: April 12, 2008, 03:02:19 posle podne »
Zasto mislis da nauka iskljucuje prirodu?
Zbog stavova pojedinih naučnih ljudi prema tom pitanju. Nikako ne generalizujem ali činjenica stoji da će mnogi odmahnuti rukom ako im spomeneš nešto a da nije napisano u knjigama iz kojih su učili.

Van mreže BsAs

• Član
  • **
« Odgovor #37 poslato: April 12, 2008, 03:08:11 posle podne »
Pa zavisi sta ce od te prirode odbaciti ili prihvaatiti, to je deo konsenzusa naucne zajednice. Npr. 'najprirodniji' lek penicilin je produzio u proseku svakom coveku na planeti zivotni vek za deset godina.

A to odbacivanje ili prihvatanje nije nasumicno vec prolazi kroz veoma rigorozne naucne procedure; e sad, ako neko ne zeli da prihvati metode pomocu kojih nauka dolazi do saznanja to je njegova stvar.

Za placebo efekat nema potrebe da brines :) Svaka studija ukljucuje u sebe i placebo grupu, tako da ako je nesto od strane nauke istrazeno to je bas to.

Van mreže Moviefreak

• Član
  • **
« Odgovor #38 poslato: April 22, 2008, 02:24:43 posle podne »
MS i ja smo jos uvijek u nekim neodredjenim odnosima. Poznajem MS bolje nego prije, istrazujem, mirim se s bolescu ali jos uvijek nisam zvanicno MSovka )))
Jedna stvar koja se promijenila od prve sumnje na MS je to da prvi put u zivotu stala sam na loptu i mislim samo na sebe, onako sebicno kako nisam nikad znala....i uzivam....prvi put uzivam sama sa sobom
Previse radim, posao mi je jako stresan, s 30 godina spakovala sam sebe i dijete i otisla na magisterij u SAD...uvijek pokretna i hrabra....nikad na bolovanju (ovo je prvi put u 14 godina da sam na bolovanju)....4 godine nisam bila na godisnjem odmoru jer preko ljeta snimamo filmove pa i nije bas zgodno....
I onda se dogodi MS (recimo MS suspektna).....
Doma sam, pijem svoje lijekove, drasticno sam promijenila prehranu, pazim na sebe, idem na masaze, istrazujem ....planiram putovanja....I prvi put u zivotu razmisljam sto je to sto me cini sretnom ....i gle ....shvatim da nikad do sad nisam razmisljala o tome sto je to sto me cini sretnom (mislila sam da je uspjeh)....i svaki dan otkrijem nesto novo....
Iskreno, ne znam kad sam bolje izgledala u licu, odmoreno, smireno....
I ucim kako ce biti jednog dana kad budem zvanicno MS....i ne plasim se vise.....ne plasim bolesti jer onda ona vlada sa mnom....ucim o njoj....i druzim se s vama ))))

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #39 poslato: April 22, 2008, 05:26:55 posle podne »
Ovo je prava filozofija. Pozitivna.  :D

:a7:

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #40 poslato: April 23, 2008, 07:25:20 pre podne »
Apsolutno podrzavam. :cheers:
Pozdrav za Moviefreak.
I ja od kad sam se pomirila sa ms, drugacije gledam na svet i sve je nekako drugacije, i vise se radujem i uzivam.
Cudno.

Van mreže beatrisa1971

• Član
  • **
    • Živeti sa invalidnošću
« Odgovor #41 poslato: Maj 07, 2008, 11:06:23 posle podne »
Nije lose.
ma oneraspolozila me ova ekisija o MS-u  nya FOx-u.Reci cu vam zasto.Gledali ste?

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #42 poslato: Maj 07, 2008, 11:08:37 posle podne »
Da, gledali smo. Reci zašto.

Van mreže beatrisa1971

• Član
  • **
    • Živeti sa invalidnošću
« Odgovor #43 poslato: Maj 07, 2008, 11:41:26 posle podne »
Kqo prv o:prica o MS-u kao neizlecivoj bolesti koja samo napreduje,a posle prica o Betainterferonu.
Da je on lek za MS.
Pa ko to kaze.Statistika?
od nje dobijam ospice.
Toliko znam slucajeva da je ljudima bas od njega bilo drasticno losije.Mada neki moji bas dobri prijatelji to primaju i dobro ga podnose.
Upznah momka koji sede od njega u kolica i sada se oporavlja,kad je prestao da ga prima.
Zeli decu,a lekar mu rece ne dok prima Betainterferon.
Sad se u atomskoj banji sprema ds kuci kad dodje napravi Nindza kornjace,naravno sali se momak.Dovescu ga ja ovde.on mi je dao one super inf za pcele.
I sad oni se ubise da nam pomognu tasko sto ce da obezbede pare za Betainterferon.
Bas im 'hvala'.
Ja jos pre 2 godine poslah mail Natasi Miljkovic sa zeljom da pricamo o negativnosti lecenja i sta nama vise znaci:sredina,razgovori,podrska,vezbe...i tada pomislih kako bi bilo lepo da postoji centar gde bi oni sa najvecim problemima i ziveli sa svom tom podrskom i sa idejom da se zdravlje kontrolise,a ne samo bombarduje invazivnim terapijama.
naravno ,nije me pozvala i bolje sto nije. Pukla bih ko zvecka.To je ono:ides glavom kroz zid,a ni slema nemam.
Ma toliko bih sad jos pisala,ali bolje da stanem...
Vracam se za 15min

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #44 poslato: Maj 07, 2008, 11:50:54 posle podne »
Hm, betaferon nekome pomaže.  Imamo na forumu predstavnike oba "tabora" ali ne bih želeo da počnemo da isključivo pričamo o negativnoj strani. Dolazimo na isto kao oko enkortena. Šta je sa onim "otimanjem vere u lek"? I placebo deluje, kod nekoga. Konkretno, vezano za emisiju, kada sam video da skupljaju pare za interferon, pomislio sam: hoće li nakupiti za jednog MS-ovca? Nataši je i Vlado pisao povodom matičnih ćelija ali je isto ostao bez odgovora. Prebacujem ove poruke u MS filozofija

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.