ne znam da li je klise, a znam da jos niko ne zna, [nekvalitetan uzorak] a statistika je nauka kojom treba znati baratati da bi nas dovela do zakljucka, a ne odvela od njega, jedino sto sam ja primetio [na tom nekvalitetnom uzorku] da intervencija izuzetno poboljsava stanje ljudima koji imaju ms samo par godina, najvise tri i koji nisu skloni restenozi [moje zapazanje, napominjem]
na stranu zapazanja, no, shodno temi, ne mogu da navedem pogorsanja, mogu samo promene nakon intervencije, a one su pozitivne ali cu o tome u drugoj temi
posle petnaest godina ove bolesti koja je kod mene veoma progresivna [kakav sam i sam

] od prvog dana, mogu da kazem da intenzitet pogorsanja nakon intervencije nije nista veci nego u nekim drugim periodima
sada, nakon svega, ubedjen sam da ms nije bolest, da je to samo zbir koliko toliko slicnih posledica nekog drugog poremecaja u organizmu
zato je i toliko individualna i zato ne mogu da joj nadju lek
o trapavosti i gluposti da se te posledice proglase neuroloskom bolesti necu da trosim snagu ali mi je to isto kao kada bi se i zubobolja proglasila neuroloskom bolesti i lecili i svrstavali razni tipovi bola i pravile studije o tome, a nikome ne bi palo na pamet dda popravlja i leci bolestan zub
takodje duboko verujem da je uzrok, verovatno ,vaskularne prirode i bio bih mnogo srecniji sada, a i verovatno na nogama da su to poceli da istrazuju pre sto godina, od kada im se to stalno namece
verujem i da su ove intervencije tek prva lopata u prokopavanju tunelaa