Autor Tema: Posebno prilagodjen mobilni telefon-VIP 112  (Pročitano 5248 puta)

Van mreže Nesli

  • Moderator
  • *****
  • Poruke: 3840
  • Pol: Muškarac
  • Quidquid latine dictum sit, altum videtur :D
  • Grad: Novi Sad
Posebno prilagodjen mobilni telefon-VIP 112
« poslato: Mart 16, 2010, 02:34:43 posle podne »
Kineska firma Zhong Xing Telecommunication Equipment Company Limited, u svetu elektronike i telekomunikacija poznatija kao ZTE je napravila mobilni telefon za jednog mob. operatera koji i kod nas posluje, a koji je namenjen prvenstveno slabovidim i osobama koje imaju problem da koriste klasicne mob. uredjaje.

Moram da napomenem da predznak "kinesko" kod normalnog potrosaca izaziva negativnu reakciju i asocijaciju na uzasan kvalitet, medjutim, kompanija ZTE ne spada u "te" kineske "proizvodjace" vec je ona renomirana kompanija uglavnom telekomunikacione opreme sa svetski poznatim labaratorijama za elektroniku.





Telefon ima narandzasto osvetljen monohromatski displej, izuzetno velikih karaktera i ikona.





Tasteri su mu krupni i  dobro osvetljeni. Sa zadnje strane telefona se nalazi veliki SOS taster, koji je ipak malo uvucen i zasticen od slucajnog pritiskanja. Na zalost, u nasoj zemlji je on jos uvek neupotrebljiv jer se duzim pritiskom na njega poziva broj 112 koji kod nas za sad ne funkcionise.

Sa bocne strane telefona nalaze se taster za pojacavanje i stisavanje i taster za FM radio, koje za razliku od ostalih mob. telefona moze da radi i bez  umetnutih slusalica!
Sa druge bocne strane se nalazi taster za paljenje lampe i taster za zakljucavanje tastature.

http://www.youtube.com/watch?v=HD0tcv_nF2w&feature=player_embedded


U koliko se aparat kupuje van paketa mobilnog operatera on kosta 5499 dinara, a ako se kupuje u paketu kosta od 1 do 499 dinara.

Ostali uslovi se mogu videti na sajtu operatera http://vipmobile.rs/privatni/postpaid/mobilni-telefoni/vip-112.827.html

Hendi-društvo

Posebno prilagodjen mobilni telefon-VIP 112
« poslato: Mart 16, 2010, 02:34:43 posle podne »

 

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.