Autor Tema: CCSVI Robert Živadinov  (Pročitano 8742 puta)

Van mreže Asja

  • Multiple Serendipity
  • Član
  • **
  • Poruke: 2913
CCSVI Robert Živadinov
« poslato: Februar 20, 2010, 09:28:22 posle podne »

Hendi-društvo

CCSVI Robert Živadinov
« poslato: Februar 20, 2010, 09:28:22 posle podne »

Van mreže Ena

  • VIP
  • ***
  • Poruke: 133590
  • Pol: Žena
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
  • Dg: MS
Odg: CCSVI Robert Živadinov
« Odgovor #1 poslato: Februar 20, 2010, 09:35:43 posle podne »
http://www.msrc.co.uk/index.cfm?fuseaction=show&pageid=2955

google prevod

Ako je isto ko ovo Asjino,neka se skloni pošto nisam mogla otvoriti link.

Van mreže Peca_Le

  • Član
  • **
  • Poruke: 1421
  • Pol: Muškarac
  • Dg: MS
  • Grad: Leskovac
Odg: CCSVI Robert Živadinov
« Odgovor #2 poslato: Februar 20, 2010, 09:41:39 posle podne »
nije isto, Asjino je pdf dokument. Treba da imas acrobat reader i mogla da vidis, al' prvo treba da skines oko 4,5 MB.

Van mreže Tosh

  • Član
  • **
  • Poruke: 230
  • Pol: Muškarac
Odg: CCSVI Robert Živadinov
« Odgovor #3 poslato: Februar 20, 2010, 09:48:11 posle podne »
Citat: Ena link=topic=3010.msg151985#msg151985 date=1266698143
Ako je isto ko ovo Asjino,neka se skloni pošto nisam mogla otvoriti link.[/quote
Nije isto, ovo gore asjino je dokument u PDF formatu.
Da bi se dokumenti u ovom formatu otvorili i čitali potreban je npr Adobe Reader
http://get.adobe.com/reader/

ili neki sličan program. Prilikom instalacije će instalirati i broser plugin,
to će momogućiti čitanje pdf dokumenta iz samog browsera,
a uvek postoji opcija i desnog klika na link, pa "Save link as..."

Preporučujem svima koji nemaju neki čitač za pdf da instaliraju, jer je baš dosta
dokumenta u ovom formati (članci, naučni radovi, prezentacije i sl)

Van mreže Ena

  • VIP
  • ***
  • Poruke: 133590
  • Pol: Žena
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
  • Dg: MS
Odg: CCSVI Robert Živadinov
« Odgovor #4 poslato: Februar 28, 2010, 10:00:29 pre podne »
Pismo direktora Dr. Robert Živadinov, MD, PhD Direktor, Buffalo Centar za analizu neurosnimki(Neuroimaging Analysis Center)

04.02. 2010
Moji prijatelji,pišem vam danas kao istraživač iz Buffaloa Centra za analizu neurosnimki (Neuoroimaging Analysis Center) (BNAC) i''Jacobs nerološki institut''(Neurological Institut (JNI)) na Sveučilištu u Buffalou gdje kompletiramo analize prve od nekoliko studija o kroničnoj cerebrospinalnoj venskoj insuficijenciji (CCSVI) kod multiple skleroze (MS).
Za nekoliko tjedana, objaviti ćemo istraživanja CCSVI rasprostranjenosti kod prvih 500 ispitanika, koji su sudjelovali u studiji procijenom
kombiniranim transkranijalnim i extrakranijalnim venskim dopplerom (Combined Transcranial and Extracranial Venous Doppler (CTEVD)) kod MS-a i srodnih bolesti.
Vjerujemo da će naše CCSVI studije koje testiraju Dr. Zambonijeve kontroverzne CCSVI teorije rezultirati velikim otkrićem u području MS-a.
Teorija dr. Zambonija kaže da je CCSVI složeno krvožilno stanje karakterizirano sužavanjem extra-kranijalnih vena koje  ograničavaju normalan odljev krvi iz mozga. To ograničenje tada uzrokuje promjene u protocima krvi unutar mozga koje na kraju uzrokuju ozljede moždanog tkiva i degeneraciju neurona.
Kao što svi znate, upis u prvu fazu CTEVD studija je zatvoren krajemprosinca 2009. godine. Ono što danas mogu reći da su preliminarni rezultati znanstveno uzbudljivi te će generirati mnogo rasprava među našim kolegama, širom medijskog svijeta, te među pojedincima poput
vas koji vrlo dobro pratite svaki razvoj o CCSVI-u. Do sredine veljače planiramo obaviještavanje javnosti,kao i podnošenje istih nalaza na godišnjoj konferenciji ''Neurološke američke akademije'' kao najnovije udarne vijesti.
Nadalje mogu vam reći da će naše istraživanje predstavljati nova provokativna pitanja o CCSVI teoriji o kojima će se govoriti u drugoj fazi
CTEVD studije. U sljedećoj fazi, uključiti ćemo dodatnih 500 sudionika koji će biti pregledani s novim Doppler-om koji je posebno razvijen za CCSVI.
U pripremi, statističari u ovom trenutku rade na tome da utvrde koliko je sudionika potrebno za svaku dobnu skupinu, spol i razinu progresije Ms-a.
Kad budemo imali brojeve,podnositelji zahtjeva koji odgovaraju profilu istraživanja biti će kontaktirani prema redoslijedu po kojem su ispunili online upitnik,te će tako započeti druga faza istraživanja. Kada potvrdimo potrebnih 500 novih sudionika,izvijestit ćemo e-mail-om o tome preostale pojedince (13.000 +) kojisu ispunili online upitnik s nadom sudjelovanja u studiji.
Kao znanstvenici, mi smo naravno uzbuđeni da smo angažirani u razvoju novog razumijevanja MS-a, bolesti koja je zbunjivala
medicinsku profesiju više od 200 godina. Govorim u ime cijelog BNAC-JNI istraživačkog tima i dr.Biance Weinstock - Guttman kako bi vam obznanio ovo specifično istraživanje ima utjecaj kao nijedno do sada.
Bili smo istovremeno poniženi i nadahnuti jedinstvenim volumenom zahtjeva za sudjelovanje u CTEVD studiji.
Na BNAC i JNI, cijenimo hitnost osoba s MS-om koji su se izložili kako bi odmah spoznali, čak i prije konačnog CCSVI istraživanja, da li su njihove vene sužene. Stoga, kao odgovor na veliku želju koju su iskazali otkako su saznali za CCSVI teoriju, mi smo napravii značajnu odluku.
Nakon što smo se konzultirali s Institucionalnim odborom za reviziju (Institutional Review Board) na Sveučilištu u Buffalou koristeći preliminarne rezultate iz prve faze CTEVD studije koja je uključivala 500 osoba, BNAC-JNI sa zadovoljstvom objavljuje da ćemo početi vršiti dijagnostiku CCSVI-ja, počevši sredinom veljače 2010.

Pacijente može uputiti njihov neurolog ili mogu doći sami. Osnovno testiranje će ukjučivati:
- MRI mozga (3 Tesla) s
kvantitativnim mjerenjem nivoa naslaga željeza u mozgu, podložnost stvaranju naslaga, s izvješćem neurologa
- MRI vrata (3 Tesla) s ciljanim prikazom jugularnih, vertebralnih i drugih usporednih vena, s izviješćem neuro-radiologa
- Doppler pregled glave i vrata da bi dobili prikaz smjera tijeka venske krvi u raznim tjelesnim položajima, s izviješćem neuroradiologa
- Dolazak na kliniku da bi se dobila procjena stanja pacijenta, komentiranje nalaza, i izrada opsežnog prikaza stanja s preporukama za dalje
Također ćemo ponuditi neobvezne preglede kod neuropsihologa, te procjenu za rehabilitaciju, ako bude potrebno.

Testiranje svakog pacijenta vršit će se dva dana ovdje u Općoj bolnici u Buffalou.
Novi Doppler uređaj,napravljen posebno za dijagnosticiranje CCSVI-a, koristit će se pri svakom dijagnosticiranju.
BNAC-JNI će biti prvi centar u Sjevernoj Americi koji će koristiti takav uređaj i započet će s obukom za druge centre koji su pokazali interes za ovladavanjem dijagnostike CCSVI-ja.
Htjeli smo reći ljudima da se mogu obratiti BNAC-u za opsežnu dijagnozu venskog suženja.Shvaćamo da si neće svi MS pacijenti moći priuštiti troškove dijagnostičkih usluga, te put do Buffaloa. Stoga namjeravamo kontaktirati nekoliko osiguravajućih kuća da pokriju zahtjeve za plaćanje potrebnih dijagnostičkih testova.
Molimo da imate razumijevanja, jer pregovori i dogovori s tim kućama mogu potrajati 18 mjeseci prije nego li odobre naknadu troškova za dijagnosticiranje CCSVI-ja.
BNAC-JNI ponosno objavljuje da je jedan od prvih neuroloških centara u
Sjevernoj Americi koji pacijentima pruža ovakve opsežne usluge. Koristit
ćemo ekspertizu koju smo razvili u istraživanju CCSVI-ja za dijagnosticiranje blokade vena. S ovim znanjem, pacijenti i njihovi neurolozi moći će odlučiti o daljnjim koracima u svom liječenju.

Sad ću vam ispričati o još jednom radu koji BNAC vrši na polju CCSVI-ja.Zajedno s dr. Zambonijem, upravo dovršavamo završnu fazu Studije o endovaskularnom liječenju kod MS-a (EVTMS). Očekujemo da će preliminarne rezultate predstaviti dr.Zamboni na Floridi početkom veljače.
BNAC-JNI je također poduzeo prve korake u liječenju CCSVI-ja.
U suradnji sa svjetskim stručnjacima u vaskularnoj kirurgiji s Odsjeka za neurokirurgiju Sveučilišta u Buffalou, uskoro ćemo započeti Studiju Kontrolirane Nasumične EndovaskularnueTerapije (CRET) za CCSVI. Studija će trajati 6 mjeseci i ocijenit će rzik i preliminarnu učinkovitost terapeutske angioplastike, a uključivat će 30 pacijenata s MS-om.
Da bi se izbjegla bilo kakva zabuna u svezi s potencijalnim kandidatima za ovu studiju, koristit ćemo isti pristup kao i kod druge faze CTEVD studije; kandidati koji popune novi CRET upitnik, odgovaraju profilu istraživanja, i izraze spremnost da se podvrgnu endovaskularnom tretmanu, će biti kontaktirani onim redom kojim su se prijavili i popunili upitnik.
U postupku odabira također ćemo razmotriti one pacijente koji su poslali e-mail i izrazili spremnost da se podvrgnu endovaskularnom tretmanu. Pozitivni rezultati ove studije dovest će do organizacije velikih kliničkih ispitivanja MS-a.
Kao zaključak ponovo moram ovdje naglasiti ono što sam rekao puno puta u intervjuima tijekom protekle godine. Ne možemo preporučiti endovaskularni tretman pacijentima s MS-om prije nego li u potunosti shvatimo rizik onoga što predlažemo.
U budućnosti ćemo vršiti dvostruka slijepa ispitivanja koristeći tretman koji je različit i od onog koji koristi prof. Zamboni i prof. Michael Drake sa Stanfordskog sveučilišta.
Nakon što se završi početna studija ispitivanja sigurnosti postupka, testirat ćemo učinkovitost ovog novog postupka na većem uzorku pacijenata s MSom.
Kao i vi, i mi želimo što prije završiti ispitivanje. Tek će onda biti moguće postići konsenzus oko tretmana.
Započeli smo prvu studiju vjerujući da su implikacije teorije dr. Zambonija o CCSVI-ju bile tako dalekosežne da smo bili ponukani ostvariti ono što će postati studija vrijedna 5 milijuna dolara. Radeći sa Zakladom Sveučilišta u Buffalou i JNI-om, započeli smo kampanju za prikupljanje sredstava.
Za nekoliko dana podnijet ćemo zahtjev za velikom potporom Nacionalnoj udruzi MS-a, kao odgovor na njihove prijedloge.
Kao što ćete također pročitati u ovoj novinskoj brošuri, dobili smo mnogo donacija od ljudi širom svijeta u zadnjih nekoliko tjedana. Vrlo smo zahvalni na podršci.
Mnogim ljudima koji pitaju „Kad će BNAC moći reći da je CCSVI teorija valjana?“ moramo reći da veći dio odgovora glasi „Što prije dobijemo financijsku potporu, brže ćemo moći završiti studije koje smo zamislili.“
Kako i vi možete pomoći, naznačeno je kasnije u novinskoj brošuri.
Zahvaljujemo još jednom onima koji su pratii naše istraživanje, onima koji su sudjelovali u prvoj studiji, onima zainteresiranima za drugu fazu CTEVD studije, i svima koji su dali svoj doprinos, mali ili veliki.

Razumijemo da se svi koji imaju MS nadaju se izliječenju odmah.
Molimo vas za strpljenje još samo malo da bi dovršili ovu znanstveno
valjanu studiju. Kao i vi, i mi se nadamo mogućnosti dokazanog i nerizičnog endovaskularnog tretmana za MS. Iako ne možemo
preporučiti takav tretman danas, s vašim razumijevanjem i pomoći, nadamo se da ćemo to moći učiniti u budućnosti.
Zajedno smo na putu otkrića CCSVIja.
I dalje vjerujemo da će ovo otkriće biti presudno za način na koji se MS definira i liječi.
Vaš dr. Živadinov

Da bi bili uzeti u obzir u fazi 2 za CTEVD studiju, odite na link:
http://www.bnac.net/?page_id=517 i ispunite oline formular ili pošaljite e-maill:ctevd@bnac.net
Za više informacija o CCSVI-u dijagnostičkom testiranju vena, odite na link: http://www.bnac.net/?page_id=535 ili pošaljite e-mail: ccsvi.venoustesting@bnac.net
Da bi bili uzeti u obzir za CRET studiju, odite na link:
http://www.bnac.net/?page_id=534 or email: cret-ccsvi@bnac.net

„Upoznajte“ jednu od 500 prvih sudionica studije o CTEVD-u
Patricia Shulenburg (desno) iz BNAC-a ispituje sudionicu (lijevo) kako je sudjelovati u prvoj studiji.
Da li biste željeli znati kako je biti jedna od prvih 500 ispitanika u CTEVD studiji? Radi tajnosti podataka, ne možemo otkriti imena onih koji sudjeluju u studiji ali vas možemo „upoznati“ s nekim tko može anonimno izvjestiti kako je to biti dijelom ovog uzbudljivog istraživanja.

Upoznajte „Kay“, ženu koja je sudjelovala u prvoj fazi CTEVD studije. Susrela se s Patriciom Shulenburg iz BNAC-a da bi opisala svoje iskustvo.

Patricia: Kako ste saznali za CTEVD studiju?

Kay: MS mi je dijagnosticirana u užujku 2006. Moj neurolog poslao me specijalisti za MS u Jacobs Neurološki Institut koji je potvrdio da imam MS. Ja sam već sudjelovala u maloj istraživačkoj studiji koja je podrazumjevala samo uzorke krvi ali CCSVI je najveća studija u kojoj sam sudjelovala. Znala sam da će promatrati vene da bi vidjeli da li ima suženja. Naučila sam više o CCSVI-u na website-u ''Pacijenti kao ja'' i iz kanadske TV emisije o dr. Zamboniju i njegovoj ''Oslobađajućoj proceduri''. Bila sam nspirisana da kontaktiram BNAC u vezi studije, zato što kao i mnogi od nas sa MS-om tražila sam odgovore.
Kada sam shvatila značaj tog istraživanja bila sam veoma uzbuđena da budem dio toga.

Patricia: Kažite nam kako protiče dan Vašeg testiranja?

Kay: Sva testiranja se rade u općoj bolnici u Buffalu gdje čak imate i ''valet'' parking kao opciju! BNAC se nalazi točo preko puta dvorane Jacobs Neurološkog Institututa čekaonice tako da mi je bilo poznato.
Upoznala sam jednog od koordinatora projekta koji me je vodio kroz moja dnevna testiranja. Imala sam magnetnu rezonancu koja nije bila ni po čemu drugačija od ostalih magnetnih rezonanci koje sam imala. Dat mi je CD mog skeniranja magnetnom rezonancom.
Onda sam se vratila u Jacobs Neurološki Institut na testiranje doplerom. Bilo je tri istraživača u sobi za dopler gdje su me smjestili u udobnu stolicu i izvadili mi uzorak krvi. Vaskularni tehničar je onda počeo ispitivanje. Namazao je gel na moj vrat i pomicao sondu gore dolje po njemu dok je promatrao moje vene. Onda je namazao gel iza mog uha da bi promatrao vene u mom mozgu na monitoru. Nisam mogla da vidim monitor ili da saznam rezultate samo sam znala da su moja pretraživanja doprinosila njihovim saznanjima o MS-u i to je za mene bio veliki događaj.
Taj dio je trajao oko 45 minuta. Sljedeći dio testiranja je bio upitnik o vanjskim faktorima rizika. Koordinator projekta pitao me je puno pitanja narednih pola sata.
Pokušavali su da saznaju da li nešto iz mog osobnog okruženja doprinosi nastanku MS-a. To je bilo to!

Patricia: To je bila neplaćena studija i zvuči kao da je trajala tokom cijelog dana. Da li je to vrijeme bilo dobro utrošeno?
Kay: Otkad sam dobila dijagnozu željela sam da budem aktivna u pronalaženju lijeka, ali nisam znala gdje da počnem. Ovo istraživanje ima smisla i želim da sudjelujem u daljnjem istraživanju. Sada kao svako drugi sačekat ću da čujem što će biti otkriveno.

Patricia: Hvala Kay što si mi opisala kako je izgledalo tvoje sudjelovanje u studiji. Svi mi cijenimo vrijeme koje si ti i ostalih 445 sudionika posvetili unapređenju saznanja o MS-u.CCSVI je dvostruka slijepa proba.
Što to znači?
Tokom ispitivanja CTEVD istraživači ne znaju zdravstveno stanje ispitanika kojeg testiraju.
Što će se desiti kada proba ne bude više bila slijepa u veljači 2010?
U to vrijeme medicinska dokumentacija sudionika, identifikacijski broj, kategorija bolesti biti će dostupni istraživačima za daljnje analize.
BNAC se ZAHVALJUJE
Zamoljeni smo da vas izvjestimo da smo skupili 130 000 $ od osnivanja naše fondacije u prosincu 2009. To uključuje 75 000 $ darovanih od strane Direct-MS fondacije, 20 000 $ od Jacquemin porodične fondacije, 10 000 $ darovanih od pojedinaca i nekoliko darova u visini od po 3 000 $. Preko 90 000 $ doprinosa je došlo od pojedinaca iz SAD-a, Kanade,Švedske, Švicarske i Indije u iznosima od 10 $ pa na više. Veoma smo zahvalni za pomoć na svim razinama.

Sherlock Holmes and Dr. Watson rade na slučaju!
Dr. Watson što imamo ovdje?
Pomozite da riješimo Mstery-u MSa!
Kako biste pomogli BNAC-u da sprovedu studiju CCSVI-a na 1 700
osoba koja košta 5 milijuna dolara uzmite u obzir da ugostite MSterij
zabavu!
Zadovoljstvo nam je objaviti da će Direct-MS zaklada dati 1.000 $za prvih 75 zabava koji prikupe 1,000 $ ili više!
Za informacije o ugoščivanju zabave, idite na: http://msterypartyccsvi.bnac.net ili e-mail ctevd.parties@bnac.net
Za doniranje online: http://giving.buffalo.edu/bnac
U specijalnoj kutiji za upute ubaci “I want to solve the MStery of MS.''
Da napravite direktan poklon napišite ček na "University at Buffalo Foundation" for "BNAC
9333-648226, BN001.
Pošaljite poštom na: University at Buffalo Foundation P.O. Box 900Amherst, NY 14260
MStery upravni odbor za zabave:Anonymous Shelly Boyle Cheryle Damato Evelyn Drozen Kelly Germain Jill Nolan Linda Safran
Patricia Shulenburg
The Buffalo Neuroimaging Analysis Center
100 High St
Buffalo, NY 114203
Tel. (716) 859-7040
www.bnac.net
Buffalo.ccsvistudy@bnac.net
For fundraising:
http://msterypartyccsvi.bnac.net
ctevd.parties@bnac.net
Facebook: Buffalo CCSVI Study
Twitter: www.twitter.com/buffaloccsvi

Preveli: dr. Sandra Milivojević, prof. Anita Vukičević i Huanito Lukset

http://www.facebook.com/note.php?note_id=497509300283&id=335533496177&ref=nf

Van mreže U prvom licu

  • Član
  • **
  • Poruke: 2072
  • Pol: Žena
Odg: CCSVI Robert Živadinov
« Odgovor #5 poslato: Februar 28, 2010, 10:03:00 posle podne »
Hvala Dr. Zivadinivu.

Van mreže zedsys95

  • Član
  • **
  • Poruke: 11
Odg: CCSVI Robert Živadinov
« Odgovor #6 poslato: Jun 06, 2010, 01:07:37 pre podne »
Predavanje dr. Živadinova održano u Rijeci, Hrvatska 07.05.2010:

http://www.youtube.com/user/dmspgz

Pozdrav, ljudi :)

 

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.