Autor Tema: ANKETA: Početak Multiple Skleroze  (Pročitano 164586 puta)

Van mreže Jellena

• Član
  • **
  • Pol: Žena
  • Nema granica za one koji ih ne vide...
  • Dg: MS
  • Grad: Sokobanja
Odg: ANKETA: Početak Multiple Skleroze
« Odgovor #75 poslato: Novembar 25, 2011, 02:50:18 posle podne »
Dobila sam zvanicnu Dg ove bas sada u novembru, a simptome vucem vec 4 godine  :m2:

Van mreže seve

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
  • Dg: G 35 i M10
  • Grad: Beograd
« Odgovor #76 poslato: Novembar 25, 2011, 06:19:43 posle podne »
@dreamsound
Kod mene je bilo slicno od aprila 2006 do februara 2007g.  4 relapsa a kod 2 relapsa, gubitak snage u levoj nozi i desnoj ruci. Kod 4 gubitak snage u obe noge, vertigo sa povracanjem 48 sati. I bio sam miran do kraja maja ove god.

Van mreže aleksandra

• Član
  • **
« Odgovor #77 poslato: Decembar 04, 2011, 10:03:59 pre podne »
U 38.godini dobila dijagnozu,a verovatno je sve pocelo .8 godina ranije sa smanjenim osecajem za dodir na levoj strani tela

Van mreže Hoće nas!

• Član
  • **
  • Ono što me ne ubije to me ojača...
  • Grad: Lazarevac
« Odgovor #78 poslato: Decembar 13, 2011, 07:20:17 posle podne »
Sa nepunih 28 godina (u avgustu sam rodjena),pred Uskrs 2010.god.gubitak vida na desnom oku, pa kortici, i vratio se vid. Pa opet kraj aprila 2011.god.smanjenje vida na levom oku,pa kortici, i vratio se vid. Pu,pu, vidim kao pre relapsa,za sad. Dg ms postavljena u julu ove god.- znaci u 29.godini godini.

Van mreže somi87

• Član
  • **
  • Dg: Ms
  • Grad: Simanovci
« Odgovor #79 poslato: Decembar 19, 2011, 04:22:14 posle podne »
Meni je dijagnoza postavljena oktobra ove godine,a prvi simptomi u novembru prosle godine...Inace imam 24 godine!Jel bolje kad neko oboli u ranijim godinama ili kasnijim?Znam da nije dobro ni jedno ni drugo ali me zanima da bih znao odprilike na cemu sam....

Van mreže Hoće nas!

• Član
  • **
  • Ono što me ne ubije to me ojača...
  • Grad: Lazarevac
« Odgovor #80 poslato: Decembar 19, 2011, 04:45:45 posle podne »
To se i ja pitam. Mada svi kazu da je svaki oboleli posebna priča. Kako je počelo kod tebe? I gde su ti postavili dg i gde se lečiš?

Van mreže somi87

• Član
  • **
« Odgovor #81 poslato: Decembar 19, 2011, 05:00:29 posle podne »
Pa meni je pocelo u novembru prosle godine tako sto sam izgubio osecaj u levoj saci,snagu sam imao samo osecaj ne...Tad sam isao na Studentsku polikliniku gde su mislili da je karpalni tunel pa sam radio vezbe,struje i laser.Tad je proslo za mesec dana da bi se vratilo u avgistu ove godine a u septembru se spustilo na levu nogu pa sam otezano hodao...Prvo sam bio na Klnickom centru u Beogradu a sad sam u Novom Sadu!A ne znam ni ja  da li je bolje kad si mladji u smislu da je organizam jaci pa se lakse bori sa tim ili ne...Ne preostaje nam nista drugo nego da vremenom i sami vidimo kako ce ici...

Van mreže curica

• Član
  • **
« Odgovor #82 poslato: April 01, 2012, 01:02:04 posle podne »
Veliki pozdrav svima, ja sam nova na ovom forumu, ali i dijagnoza MS je za mene nova,jer su mi je uspostavili prije 8 mjeseci tj u 29 godini, a simptome vucem od 24/te godine a doktori nisu znali sta mi je :n22:

Van mreže vukić

• Član
  • **
« Odgovor #83 poslato: Oktobar 27, 2012, 07:22:40 posle podne »
mom suprugu je ustanovljena 2 nedelje pred 31. rođendan..posle smo skontali da je ustvari prvi napad bio 3,5 god pre toga, a koji se manifestovao trnjenjem desne strane lica, (tada to nismo znali), a sada se drugi relaps manifestovao oduzimanjem desne strane tela i gubitkom ravnoteže.

Van mreže Nensy035

• Član
  • **
  • Zivot je cudesno lep.
« Odgovor #84 poslato: Mart 20, 2013, 10:06:00 pre podne »
SOMI 87 koliko sam ja citala kazu da je bolje ranije dobiti dijagnozu jer bi tok bolesti trebao biti usporeniji.Ali to je samo statisticki podatak naravno.Iscitala sam sve moguce na netu i tek mi sad nista nije jasno  n31

Van mreže Nensy035

• Član
  • **
  • Zivot je cudesno lep.
« Odgovor #85 poslato: Mart 20, 2013, 10:09:49 pre podne »
Ah inace sam dijagnozu zvanicno dobila pre 4 godine a nezvanicno ne znam ni sama pre desetak godina mislim..Prosla sam dug put da bih ubedila doktore da mi stvarno nije dobro,a oni su sumnjali na sve i svasta....

Van mreže somi87

• Član
  • **
« Odgovor #86 poslato: Mart 20, 2013, 10:54:11 pre podne »
Ma kazu oni svasta,sta je istina ko zna....Samo glavu gore i guraj napred,mora tako! :D

Van mreže aleksandra

• Član
  • **
« Odgovor #87 poslato: Maj 14, 2013, 07:41:36 posle podne »
I od goreg ima gore...Bar tako kazu...Samo napred...Kakve su ti misli takav ti je zivot,pa z
ato mislimo pozitivno i verujmo da sve ide iz glave...

Van mreže musoki

• Član
  • **
« Odgovor #88 poslato: Maj 28, 2013, 12:18:09 pre podne »
Kakve su ti misli takav ti je zivot,

Skoro sam naišao na knjigu koja postavlja psihološke osnove raznih bolesti. Kaže da je profil oboljelih od ms "čelična volja i nemogućnost da se oprosti". Kod mene to nije daleko. Uopšte.  ;D

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Grad: Beograd
« Odgovor #89 poslato: Maj 28, 2013, 12:20:41 pre podne »
Čelična volja ... nisam takav. Znam da popustim a i da oprostim, ako nije nešto baš, baš teško.
Koja je to knjiga?

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.