Autor Tema: ANKETA: Početak Multiple Skleroze  (Pročitano 163196 puta)

Van mreže musoki

• Član
  • **
Odg: ANKETA: Početak Multiple Skleroze
« Odgovor #60 poslato: Jun 28, 2009, 09:13:05 posle podne »
"Drug član" od svoje 19-ste godine, što će reći već nekih 19 godina. Baš zgodna koincidencija.     :)

Van mreže dokadole

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
  • I make shit happen!
  • Dg: G35
« Odgovor #61 poslato: Jul 27, 2009, 01:46:50 posle podne »
Prvi napad MS-a sam imao kad sam imao 13 godina  a sam 22 su mi i javno priznali da je imam...

Van mreže mamy

• Novi član
  • *
« Odgovor #62 poslato: Avgust 14, 2009, 12:46:33 posle podne »
Pozdrav svim članovima,
Pre dve nedelje mom sinu, koji se trenutno nalazi na lečenju u Beogradu na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu, postavljena je dijagnoza MS. On ima 16 godina. Prvi simptomi javili su se, kako on kaže, pre 5-6 meseci u vidu oslabljenog i zamućenog vida, duplih slika, glavobolja, zamora ... Trenutno prima terapiju kortikosteroidima ( infuzija ) i mnogo mu je bolje... Eto tako i ja postadoh Vaš član ili bolje rečeno "podčlan"...

Van mreže Gaša

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #63 poslato: Avgust 30, 2009, 11:32:42 posle podne »
pre 5godina mojoj zeni se javili prvi siptomi a pre 2god. dijagnoza. a za 2godine dva puta na pulsnoj. ima 39god. i tako skoro svake noci ''tumaram" vasim sajtom ne bi li pronasao nesto da joj olaksam patnju 

Van mreže jelena

• Član
  • **
  • Pol: Žena
  • drži se čvrsto...zubima za vetar
« Odgovor #64 poslato: Septembar 25, 2009, 12:07:18 pre podne »
prošle godine u novembru, mada simptomi počeli 3 god. pre uspostavljanja dijagnoze

Van mreže ika.v

• Novi član
  • *
« Odgovor #65 poslato: Avgust 03, 2010, 01:52:56 posle podne »
Dijagnoza postavljena u 34-toj...

Van mreže tatijana

• Član
  • **
  • Amor omnia vincit - Ljubav sve pobeđuje.
« Odgovor #66 poslato: Septembar 08, 2010, 11:39:15 posle podne »
Meni je dg postavljena 2004 god,u tridesetoj godini,mada verovatno datira bar god-2 ranije,sto bi znacilo da sam prve simptome osetila par meseci nakon porodjaja.

Van mreže sekana

• Član
  • **
« Odgovor #67 poslato: Oktobar 01, 2010, 06:01:13 posle podne »
ja sam 2003.god imala prvi napad koji je uzgred receno bio i najgori. posle sam imala cesto slabosti ali se nisam javljala lekarima, bila sam na bolovanju 11 meseci. kad sam pocela da radim vec druge nedelje sam ponovo pala u krevet. posle 4 god. sam drugi put otisla na neurologiju tada su mi rekli da je to MS, mada mi je prvi magnet bio cis! posle nisam ni radila kontrolni magnet, jer moj lekar kaze da nema potrebe i da me to nece izleciti. tako da sam sad posle osam godina (sad u januaru) resila da odradim magnet na svoju ruku!

Van mreže Oljka BG

• Član
  • **
« Odgovor #68 poslato: Decembar 01, 2010, 07:16:00 posle podne »
Dijagnoza mi je postavljena u tridesetoj godini, a prvi simptomi dve godine ranije, prvi mesec trudnoće. Tada su neurolozi govorili da nisam psihički spremna da postanem majka, pa sam zato utrnula!!! (od straha verovatno). Posle dva meseca sve se spontano povuklo, a posle skoro dve godine su krenuli prvi ozbiljni simptomi, snimanja i sve ostalo. MS!

Van mreže dreamsound

• Novi član
  • *
« Odgovor #69 poslato: Jul 03, 2011, 12:38:55 posle podne »
dobio sam dijagnozu cis pre neki dan u 40-oj godini. kod mene su se stvari izdesavale prilicno dramaticno. 19.05. su mi pri hodu totalno otkazali desna ruka i noga - paraliza. tom prilikom sam pao na ulici i zveknuo glavom pri cemu sam sve vreme bio svestan. pokupio me je sanitet i dok sam sat vremena cekao da me primi neurolog, vratila mi se delimicno kontrola u udovima tako da mi je na prijemu konstatovana hemipareza lakseg inteziteta. trebalo mi je 5 dana da stanem na nogu u 10-ak za funkcije sake. posle 32 dana i 5-dnevne pulsne terapije kortiko-steroidima sam otpusten iz bolnice. simptomi koje osecam su: povremeno kocenje desne sake, slabost desne noge i kocenje posle par stotina metara laganog hoda, izmesani senzibiliteti u levoj nozi ispod kolena, u smislu stalnog osecaja hladnoce i zamene osecaja bola golicanjem, trnjenje najvise leve noge, nemogucnost kontrole sfinktera. vid i govor su mi ok. tremore gotovo da nemam, pre dolazi do grca i ukocenosti.

zanima me da li neko zna za neki slucaj ovako akutnog nastupa ms-a.

poz svima

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
« Odgovor #70 poslato: Jul 03, 2011, 01:07:04 posle podne »
Dobrodosao Dreamsound.
Neznam puno slucajeva sa ovakvim naglim pogorsanjem na pocetku dijagnoze. Stvarno dosta naglo pogorsanje, sto mislim da nije cest slucaj kod ms. Neznam dali si pre toga imao neke specificne senzacije, simpotome??

Van mreže dreamsound

• Novi član
  • *
« Odgovor #71 poslato: Jul 03, 2011, 04:59:41 posle podne »
nikakvih simptoma osim blagog trnjenja u prstima desne ruke par veceri pre ispada. recimo da sam u poslednje vreme osecao hronican umor. ko ga ne bi osecao pored 2 posla i skole, bar sam ga ja tome pripisivao. poslednje 2 godine nisam imao ni prehladu, nista osim hipertenzije 180/120.
ovo je bilo kao da je neko iskljucio prekidac. u hodu. nisam ni bio svestan sta se desava. mislio sam da sam se sapleo o nesto. tek kad su me uspravili u sedeci polozaj, shvatio sam da mi je noga totalno nepokretna, mada sa osecajem na dodir i ruka gotovo totalno nepokretna.

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #72 poslato: Jul 03, 2011, 06:36:14 posle podne »
meni je tako pocelo, ali je bilo kao da mi neko izmiče zemlju po kojoj idem
pola godine posle tokom setnje otkazala je leva noga, kao da je neko pucao u nju

Van mreže Daša

• Član
  • **
  • Dg: MS
  • Grad: NS
« Odgovor #73 poslato: Novembar 25, 2011, 12:43:52 pre podne »

Prvi udar u 32.g,za 20-ak dana se povuklo i mirovalo 13 g i konacno nakon godinu dana pretraga dobila dijagnozu, u 46.g.(decembar 1998.)  :n29:

Van mreže Rina

• Član
  • **
  • Dg: MS
« Odgovor #74 poslato: Novembar 25, 2011, 02:46:25 posle podne »
dijagnozu sam dobila ove godine ,u avgustu,u 34 godini,ali sam prve simtome imala 2006,tada sam imala slabost u nogama koja se povukla posle 5-6 dana,pa je sve bilo ok do 2010 kada sam opet imala iste simptome,pa onda ove godine je uhvatilo i noge i ruke i govor i tada ulazim ''u klub''  ;)

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.