Autor Tema: Temperatura tela  (Pročitano 90543 puta)

Van mreže homer

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
  • sunt lacrimae rerum et mentem mortalia tangunt
  • Dg: G35
Odg: Temperatura tela
« Odgovor #30 poslato: Oktobar 05, 2009, 08:52:59 pre podne »
Meni je temperatura tela normalna, 36.6 stepeni. Smeta mi cak i povecanje od 1 stepen u okolini, a previse zagrejana prostorija je nocna mora.

Van mreže Ena

• VIP
  • Pol: Žena
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
  • Dg: MS
« Odgovor #31 poslato: Januar 26, 2010, 09:19:58 posle podne »
Već dve večeri imam temperaturu koja lomi i stvara hladnoću.
Sinoć 37 sa 1 a večeras 37 sa 3.I moram popiti brufen tada,jer me ne može ništa zagrejati. :'(

Van mreže vbswolf

• Član
  • **
« Odgovor #32 poslato: Januar 26, 2010, 10:22:20 posle podne »
Već dve večeri imam temperaturu koja lomi i stvara hladnoću.
Sinoć 37 sa 1 a večeras 37 sa 3.I moram popiti brufen tada,jer me ne može ništa zagrejati. :'(

ena,pre cca 30 dana temp od 37.2-37.4 mi je haos napravila,ali to ce proci ako je prehlada/kijavica,ako potraje i imas problema sa disanjem i plucima obavezno lekari.....itd,samo sto vise tecnosti tople cajevi,limunade i vitamin c,ne sekiraj se i bice dobro,meni je tada bilo lose toliko da sam iako skoro nepokretan i u kolicima samo lezao par dana  ali sve se sredilo.......

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #33 poslato: Januar 26, 2010, 10:27:10 posle podne »
Nisam primetila da imam neku prehladu,videću kako će biti suta i narednih dana. :)

Van mreže gliša

• Član
  • **
« Odgovor #34 poslato: Januar 26, 2010, 10:28:04 posle podne »
Enos tako je i supruga imala prije par dana i sad je ok,proće to

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #35 poslato: Januar 26, 2010, 10:35:08 posle podne »
Znam,to se meni desi povremeno.Razlog više što ne podnosim zimu. :-\

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
« Odgovor #36 poslato: Januar 27, 2010, 09:12:02 pre podne »
Kod mene je sve pocelo sa tom bezrazloznom temperaturom oko 37. I fakat je to MS simptom, iako neurolozi nemju poima zasto i kako.. I trajalo je to mesecima po nekoliko dana ( a inace u zivotu nisam digla temp, cak ni kada sam imala grip).
U zadnje vreme, da kucnem u drvo, nemam ovaj problem, a znala je da me lomi.. Mozda ima veze to sto sam pila razno razne suplemente za imunitet. Neznam...

Van mreže Meli

• Član
  • **
« Odgovor #37 poslato: Januar 27, 2010, 05:04:45 posle podne »
Što se tiče temperature, ja rijetko imam povišenu, a i kad imam to ne prelazi 37,5. Ali na mene to djeluje kao da imam 39  :-\.

Van mreže alfa166

• Član
  • **
« Odgovor #38 poslato: Avgust 11, 2010, 10:17:13 posle podne »
I ja sam imao taj problem sa temperaturom pre 17 godina ujutru normala u toku dana 37.2-37.5 uvece normala .Zbog toga sam lezao na Vma na infektifnoj 15 dana i otpusten sam na kraju posle silnih ispitivanja sa dijagnozom hronicna upala grla a to je pratilo trenutni drasticni pad leukocita na 3.0 i drasticno povecanje limofocita cak mi je hematolog dao dijagnozu limfopenija gle cuda i sada neka mi neko nemoze da kaze da nije razlog Ms .
Dijagnozu sam dobio pre nepunih mesec dana znaci posle 17 godina  dva relapsa na koje nisam obracao paznju jersam za vreme prvog bio kod lekara i nikom nista proslo samo od sebe.
Prvi sam imao pre 16 godina a drugi na koji nisam ni obracao paznju pre 8 godina jer je vec vidjeno samo sam cekao da prodje sam od sebe i na kraju treci  skoro tako pa sam krajem meseca primio prvu pulsnu terapiju  i zvanicnu dijagnozu sam dobio na  Vma kao civilni osiguranik gde cu nastaviti svoje lecenje

Van mreže alfa166

• Član
  • **
« Odgovor #39 poslato: Avgust 11, 2010, 10:30:02 posle podne »
E da zaboravih sada imam drugi problem sa temperaturom jer mi se ona sada krece u rasponu od 35-36 stepeni a cak sam merio par puta neverovatne temperature ispod 35 cak 34.3 i to vise puta jer mi nisu verovali ukucani .
Kada sam pitao doktora jel to normalno odgovorila mi ako se vi dobro osecate onda nije nista tada jos nisam znao da imam Ms

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
« Odgovor #40 poslato: Avgust 12, 2010, 09:42:54 pre podne »
Eh..sto se tice perioda kada sam imala temperaturu, nekih 4,5 meseci, doktori su isli do tamo da posle svih pregleda jedan mi kaze da je to zasto nisam rodila (ili nemam sexa), a drugi je insistirao da se testiram na HIV.

Van mreže marija974

• Član
  • **
« Odgovor #41 poslato: Avgust 20, 2010, 05:01:45 posle podne »
Evo da i ja prijavim. Poslednje 2 i po godine ja pominjem lekaru (ima) temeperaturu od 37 zbog koje imam utisak da ce mi glava eksplodirati. Celo vruce, jaje da isprzim na njemu! U roku od pola sata osecam nesto kao blaaago preznojavanje i pada na 36,7 (normalna mi je 36,4). Kroz pola sata, blaga groznica, sve mi kao hladno i osetim kako celo opet pocinje da gori. Izmerim opet (nije me mrzelo), kao ono: 37! Poluuudim! I jos govorim sebi "covece, pregorece mi osiguraci u glavi, od padanja i dizanja temperature..." Toliko sam se prepala da sam cak i svojevoljno radila test na HIV. Iako sam bila sigurna da su rezultati ok jer nije bilo razloga da budu drugaciji, zivot mi se skratio kad sam uzimala rezultate. Pa da lepo poluuudis kad ti kazu "nema to veze s tim". Sipak nema.

Van mreže marija974

• Član
  • **
« Odgovor #42 poslato: Avgust 20, 2010, 05:05:06 posle podne »
jedan mi kaze da je to zasto nisam rodila (ili nemam sexa),

Interesantna ova teorija u vezi "nemanja sexa"... ali bas bi se za nju moglo reci "kakve to veze ima s tim?" Mada....

Van mreže marija974

• Član
  • **
« Odgovor #43 poslato: Septembar 10, 2010, 03:37:46 posle podne »
Evo ja od juce povremenih 37

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
« Odgovor #44 poslato: Septembar 10, 2010, 04:26:11 posle podne »
Marija, zagonetno je to sto se dize temeratura, ali iz nekog mog iskustva pomogli su mi suplementi kao maticna mljec na pr. Negde sam procitala da su neurolozi ovo objasnili faktom da telo kod ljudi sa MS-om, nema regulator temperature, odnosno da su lezije na mozgu bas na mesto gde se regulise temp.

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.