Autor Tema: Nefrotski sindrom - glomerulonefritis  (Pročitano 293155 puta)

Van mreže prgava

• Član
  • **
Odg: Nefrotski sindrom
« Odgovor #315 poslato: Oktobar 02, 2012, 01:33:45 posle podne »
:ye1: :n13:
Bebice treba mi pomoc
Jutros je,posle labaratorije od juce pokazalo da smo +1 i bili smo kod lekara i kaze nam da skupimo 24h urin pa da testiramo.Njemu je inace sve ok,normalno piski,nema otoka i juce je sve bilo ok. Kako bre moze tako odjednom?Poludecu vise od brige.Znam da nije lako biti majka al embem mu zivot nisam ja za ovo...nemam vise snage,znam da moram ali ne mogu.Dusa moja sad spava.Da li se i vama desavalo da se samo po sebi javi?Do sutra ima da skrenem....a jos kad mi lekari kazu da se smirim dodje mi da ih zgazim!!!Ako mozes napisite mi bilo kakvo vase iskustvo.....bar vi znate kako mi je :sad:

Van mreže MajaB

• Član
  • **
« Odgovor #316 poslato: Oktobar 02, 2012, 05:06:07 posle podne »
Prgava moraš se smiriti,znam da ti nije lako i da se nadaš svaki put da je sve ok,da se izliječio i onda paf,jednostavno moraš to prihvatiti i boriti se s tim,vjeruj da znam kako ti je teško,mi to prolazimo već 5 i pol godina.Nažalost ne zna se ni kako dolazi do ponovnog relapsa ni kada će se desiti,kod mog dječaka nekad kad se prehladi desi se pogoršanje,a nekad se baš razboli i ništa bude sve ok,nekad iz čista mira,nekad ako je pod stresom,najvažnije je da ti tu bolest prihvatiš i da se pred njim praviš da je sve uredu,da pričaš o svemu s njim da i on prihvati svoju bolest.Nadam se da će sve biti uredu i šaljem vam pusu

Van mreže prgava

• Član
  • **
« Odgovor #317 poslato: Oktobar 02, 2012, 08:39:44 posle podne »
Znam da moram da budem jaka, bar se suzdrzavam da ne placem pred njim.Kako da mu objasnim ,on ima 3 god i 5 meseca,jos je moja beba.Ali mi se cini da je hrabriji nego ja...danas kod lekara on vec zna da ce i pritisak da mu mere i danas doktorka promenila redosled pa prvo ga pregledala i htela da napise izvestaj pa na kraju da mu meri pritisak a on ce onako zbunjeno: mama kipisak(tako on zove pritisak i podseca me da treba). I kako da ne placem...

Van mreže Bebica

• Član
  • **
  • Pol: Žena
  • Grad: Zemun
« Odgovor #318 poslato: Oktobar 02, 2012, 10:02:34 posle podne »
Bebice treba mi pomoc
Jutros je,posle labaratorije od juce pokazalo da smo +1 i bili smo kod lekara i kaze nam da skupimo 24h urin pa da testiramo.Njemu je inace sve ok,normalno piski,nema otoka i juce je sve bilo ok. Kako bre moze tako odjednom?Poludecu vise od brige.Znam da nije lako biti majka al embem mu zivot nisam ja za ovo...nemam vise snage,znam da moram ali ne mogu.Dusa moja sad spava.Da li se i vama desavalo da se samo po sebi javi?Do sutra ima da skrenem....a jos kad mi lekari kazu da se smirim dodje mi da ih zgazim!!!Ako mozes napisite mi bilo kakvo vase iskustvo.....bar vi znate kako mi je :sad:
Znam sve ali moras da budes jaka zbog svog deteta ,mi se lecimo 5 god i moj sin je imao jako teska pogorsanja i jako slabo reaguje na terapiju ,mogu da ti ispricam sve ali bolest je kod svakoga drugacija ,svaki organizam je razlicit i svako dete drugacije reaguje ,znam da je tesko i strasno ali nedaj da on vidi tvoj strah, i nikada vise nemoj da kazes da nemas snage i da nemozes ,moras samo pozitivno i sve ce biti ok 

Van mreže prgava

• Član
  • **
« Odgovor #319 poslato: Oktobar 02, 2012, 10:07:38 posle podne »
Hvala Bebice
Bice nasa deca ok, moraju...dok se nije ovo desilo ja sam uvek govorila da zena ne zna koliko moze dok ne postane majka! Drzacu se toga, znam da moram, samo nekad tako padnem da je to strasno. Pozdrav za sve majke

Van mreže Bebica

• Član
  • **
« Odgovor #320 poslato: Oktobar 02, 2012, 10:13:06 posle podne »
da li je detetu radjena biopsija bubrega

Van mreže prgava

• Član
  • **
« Odgovor #321 poslato: Oktobar 03, 2012, 10:02:33 posle podne »
Ne ,nije,kazu da nema ostecenja.Sto?Jel to obavezno? Mi smo iz Sofije pa ne znam kod koga se vi lecite,a mi smo upali kod docenta za koju kazu da je jedna od najboljih. Juce i danas varira pa smo od +0.3 do +1 ali doktorka kaze da to jos nije za lekove i da moze sam da se izbori...Kako ste vi?Mi smo odlicno reagovali na terapiju vec posle 2 dana je spao otok i rekli nam da je to primarni nefrotski sindrom...sta god to znacilo

Van mreže Bebica

• Član
  • **
« Odgovor #322 poslato: Oktobar 03, 2012, 10:18:49 posle podne »
Ne, nije obavezno obicno se radi kod dece koja ne odreaguju na terapiju kortikosteroidima ,ili ako kreatinin skace mnogo to je indikacija za biopsiju bubrega, ali i zbog neke dalje terapije i lecenja. Mi smo bolje moj sin nema belancevine vec tri dana je negativan

Van mreže Bebica

• Član
  • **
« Odgovor #323 poslato: Oktobar 05, 2012, 11:28:43 posle podne »
moj sin je dobro ,nema belancevine vec 5 dana ,nadam se da ce da potraje  :n13:

Van mreže Daca

• Član
  • **
« Odgovor #324 poslato: Oktobar 05, 2012, 11:29:23 posle podne »
 :n16:   :a10:  za tebe i Luku  :n13:

Van mreže naca

• Global Moderator
  • kad porastem,samo će mi se kasti...
  • Dg: MS
  • Grad: NBgd
« Odgovor #325 poslato: Oktobar 05, 2012, 11:30:49 posle podne »
o,bebać  :ye1:

Van mreže Bebica

• Član
  • **
« Odgovor #326 poslato: Oktobar 05, 2012, 11:31:43 posle podne »
smanjena je i terapija ,doduse danas je imao neke grceve ,ali  i to je u sklopu bolesti  :m1:

Van mreže Ena

• VIP
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
« Odgovor #327 poslato: Oktobar 05, 2012, 11:33:51 posle podne »
Samo nek je on bolje,proće grčevi  n32

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Grad: Beograd
« Odgovor #328 poslato: Oktobar 05, 2012, 11:41:42 posle podne »
moj sin je dobro ,nema belancevine vec 5 dana ,nadam se da ce da potraje  :n13:

:ye1:

Van mreže barbika

• Član
  • **
  • Da vec danas bude bolje , daj nam Boze malo volje
  • Grad: Beograd
« Odgovor #329 poslato: Oktobar 06, 2012, 12:48:50 posle podne »
tooooo Luka ,care  :ye1:

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.