Prvo da se predstavim i ovdje,mama sam djecaka koji boluje od Nefrotskog sindroma vec 5 i pol(a on ce u oktobru napuniti 7 godina) godina,kod njega je tip minimalne promjene kortikoovisan sto je dijagnosticirano biopsijom bubrega.Citav vase postove i placem jer znam kako se osjecate,mi smo sad u fazi kad je relaps nastupio i to od juce,a prije toga se desio isti prije 10 dana.Ove godine je uspio cak 3 mjeseca biti bez pronizona i niko sretniji od nas,al zato u zadnja 3 mjeseca evo ga 4.relaps,mislim da je uzrokovan stresom oko polaska u skolu i naravno odmah su ga sve moguce viroze napale,danas smo bili kod doktora i dobio je antibiotike.Uglavnom mi smo iz Bosne i lijeci se u bolnici u kojoj je cesto lezao,u zadnje vrijeme se samo telefonski dogovaramo s doktoricom oko terapije i tako nam je puno lakse jer ne moramo stalno raditi nalaze,s tim da mu ja kod kuce urin redovno kontrolisem trakicama.Od lijekova trosi samo pronizon i vidjet cemo kako ce dalje biti.Znam kako vam je tesko i da samo misliti o tome kakva je krv,kakav je urin,koliko lijekova pije,jel otice,jel piski i da se to sve vrti u krug,a meni licno je najgore sto smo bespomocne u svemu tome,sto ne mozemo pomoci u potpunosti svojoj djeci.Veliki pozdrav svima i zelim da vam djeca budu zdrava i pametna