Pozdrav svima, molila bih za pomoc. Imam vec neko vreme probleme sa zdravljem koji ranije nisu bili prisutni, u vidu bolova u nogama, slabosti u telu, cestog mokrenja, nenormalnog umora i brzog zamaranja, a to evo traje 3 godine, znaci nije samo trenutno... naglo mi je oslabio vid i vise puta me je bolelo oko... Krvna slika mi je u redu, stitna zlezda takodje, radila sam i ultrazvuk i ekg srca i to je ok.
Pretrazivajuci na internetu shvatila sam da bi mogla biti multipla skleroza, a naravno i ne mora. Zato sto sam zelela sto bre da obavim pregled kod neurologa zakazala sam privatni pregled kod jednog poznatog neurologa i obavljen mi je osnovni neuroloski pregled. Receno mi je da je to na psihickoj bazi. Mene zanima da li se na osnovu neuroloskog pregleda moze odmah iskljuciti multipla skleroza, bez da se odrade MR, evocirani potencijali, pregled likovora? Mozda i jeste na psihickoj bazi, samo me zanima da li mogu odmah da budem sigurna da nije multipla skleroza ako je neuroloski pregled bio u redu. Molim vas da mi odgovorite, preko mi je potrebno. Da li ima neko da mu je dijagnostikovana MS a pregled kod neurologa je bio u redu, ili se odmah vec pri neuroloskom pregledu po nekim znacima posumnja na MS ili to ne mora da znaci? Da znam da li bi ipak trebalo da pricam sa doktorom da uradim i dalje pretrage vezane za MS.