Autor Tema: Pitam se...  (Pročitano 119347 puta)

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
Odg: Pitam se...
« Odgovor #90 poslato: Decembar 16, 2010, 05:03:12 posle podne »
ako si vec prosla intervenciju i upoznata si sa svim ne znam zasto ne bi rekla svoje misljenje

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #91 poslato: Decembar 16, 2010, 05:04:54 posle podne »
Nisi ako je već priča bila takva kako navodiš. Da jesi, rizikovala bi da te pojedu.
Menjati mišljenje MASI nije moguće, barem ne od strane jedinke.  ;)

vrlo je moguce menjati misljenje masi mnogo lakse nego promeniti misljenje jedinki

Van mreže Maki

• Član
  • **
  • Pol: Žena
  • nova ja
  • Dg: MS
« Odgovor #92 poslato: Decembar 16, 2010, 05:36:46 posle podne »
ljudi su bili previše ubijedjeni da znaju sve o ccsvi-u, o ms-u, o intervenciji,da sam bilo šta rekla,da  sam ih  ispravljala ,da im samo kažem ono što znam tj ono kroz šta sam lično prošla, ne znam kako bi odreagovali,a bilo ih je čini mi se jako puno,sve grupice koje su pričale o istoj temi.

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #93 poslato: Decembar 16, 2010, 05:43:52 posle podne »
zanimljivo da vec postoje grupe i grupice za ZA i PROTIV dilatacije i to kod bolesnika

Van mreže Ena

• VIP
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
« Odgovor #94 poslato: Decembar 16, 2010, 07:05:07 posle podne »
Mislim da uvek i u svemu postoji grupa ZA I PROTIV,ništa čudno u tome.
Pre par dana me zvala jedna žena da me pita,da li je tačno da je meni bolje od intervencije,Da li je istina ono što sam rekla u novostima?
Naime,dever od njene čerke ima ms i njegova majka sumnja da mu to može pomoći,ali nije smela ona da me nazove jer se plašila da ću ja reći,ne nije mi pomogla intervencija.
Ona je ubeđena da ta intervencija ne može pomoći i sumnjala u ono što je pročitala u novinama.
Kad sam joj rekla da mi jeste bolje,nije sve sjajno ali je generalno mnogo bolje nego pre,zahvalila se i rekla mi da je to htela da čuje lično od mene.
Isto tako me zove mnogo ljudi kojima objašnjavam svoj stanje pre i posle.Nije mi teško to ispričati nekome ko želi da mu bude bolje i ko me zove da čuje kako sam i kako da dođu do telefona u Nišu i E-maila od Jelene.
Ima ih koji mi ne veruju i koji govore isto ti je kao i pre,ne vidim da bolje hodaš i sl.Ti su uglavnom u grupici.I ja se ne čujem od njih i njihovog mišljenja,jednostavno odustanem od ubeđivanja.

I slažem se sa Sklerom,nije lako menjati mišljenje masi.To je kao da pričam u prazno bure a moj glas odjekuje a svi se drže svoga ne,ma koliko ja govorila da.

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #95 poslato: Decembar 16, 2010, 08:30:10 posle podne »
onda manje guzve u KC Nis  ;D

Van mreže Maki

• Član
  • **
  • nova ja
« Odgovor #96 poslato: Avgust 05, 2011, 02:49:42 posle podne »
pitam se pitam !
da li je  moj užasni umor i potreba za snom povezani sa betaferonom plus vitamini? kada sam bila u bolnici i nakon jedne injekcije betaferona ja sam tako zaspala da su dolazili u pola noći krv da mi vade da ja ništa osjetila nisam niti svjetlo koje su upalili ,osjećam se mnogo smirenije kao da bijes ne postoji u meni  :) ko zna ,meni  je super ovako pa od čega god da je   ;)

Van mreže leon

• Član
  • **
« Odgovor #97 poslato: Septembar 20, 2011, 11:00:49 posle podne »
eh i ja se bas pitam...
bili smo u Bg na kontrolu sa Leonom(12)
i dr.nam kaze nije Ms nego je Devic..kako je 3 godine onda Ms?
a sad je Devic...hm...mislim da nije ni ona sigurna u to sto prica..kako ja da budem sigurna..
i da..neke inekcije Botoxa je spominjala sto se daju u misice..da li je neko cuo za to?jesu li bezbedne za decu od 12 godina...

Van mreže tatijana

• Član
  • **
  • Amor omnia vincit - Ljubav sve pobeđuje.
« Odgovor #98 poslato: Septembar 21, 2011, 09:23:42 pre podne »
 :m1:cula sam da ih daju,ali ne znam sto se tice dece msm daju li i njima..mislim da sam i ovde na forumu citala da ih neko prima,ali ne znam koja  bese tema..mozda zna Naca ili neko..  :m3: :m1:

Van mreže naca

• Global Moderator
  • kad porastem,samo će mi se kasti...
  • Grad: NBgd
« Odgovor #99 poslato: Septembar 21, 2011, 11:15:24 pre podne »

Van mreže Rina

• Član
  • **
« Odgovor #100 poslato: Septembar 21, 2011, 03:03:37 posle podne »
juce sam bila na kontroli,prvoj od izlaska iz bolnice.dr. mi kaze da za sad nije lose i da idem kuci i da cekam sledeci jaci napad pa da dodjem da "pokusa" da mi ukljuci interferon.sta to u svari znaci,i zasto da cekam sledeci napad,i zasto "da pokusa"??? :m1:

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
« Odgovor #101 poslato: Septembar 24, 2011, 09:57:14 pre podne »
Da pokusa, posto predpostavljam da je dug red cekanja za interferon, a da "cekas" sledeci napad (zvuci glupo), za da se ispune te njihove kriterije, 2,3 napada u nekom vremenu i prostoru pa posle daju interferon. Tako je u Sk.

Van mreže Rina

• Član
  • **
« Odgovor #102 poslato: Septembar 24, 2011, 02:16:28 posle podne »
aha,o tome znaci radi  :'(

Van mreže Misho

• Novi član
  • *
« Odgovor #103 poslato: Decembar 27, 2011, 04:30:44 posle podne »
Pozdrav svima,gde mogu da postavim pitanje,nadam se da ima neko ko mi moze odgovoriti,inace ja sam zivio sa suprugom koja je bolovala 13godina od Ms sa njom sam dobio zlatnu devojcicu koja ima sada 17godina,pa sam hteo da se obavestim negde dali je ms nasledna bolest i dali je pametno odvesti cerku negde da proverim za svaki slucaj,izvinjavam se dali sam na pravo mesto postavio pitanje...ako neko zna nesto o tome neka mi odgovori na meil posto kucam iz firme...

Van mreže tatijana

• Član
  • **
  • Amor omnia vincit - Ljubav sve pobeđuje.
« Odgovor #104 poslato: Decembar 27, 2011, 04:46:28 posle podne »
Misho,kad sam pricala sa dr rekla mi je da nije nasledna..Medjutim,ovde sam procitala da ima ljudi kod kojih je i nasledni faktor zastupljen ili u familiji ima slucajeva.Kad sam bila na intervenciji u Nisu,dr mi je rekla da je CCSVI nasledna(u velikom broju slucajeva taj problem sa venama je pronadjen kod obolelih od ms)i kad sam pitala da li da proverim stanje venaa kod moje devojcice,ona mi je rekla-polako,princip nasledjivanja nije takav kao sto vi mislite,ali sada nemam vremena da vam objasnjavam ..

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.