Autor Tema: Pitam se...  (Pročitano 119315 puta)

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Dg: MS
  • Grad: Beograd
Odg: Pitam se...
« Odgovor #75 poslato: Decembar 10, 2009, 03:49:34 posle podne »
Nisu 100% sigurni da je MS. Onako laički i kratko.

Van mreže leon

• Član
  • **
  • Pol: Žena
« Odgovor #76 poslato: Decembar 10, 2009, 04:10:42 posle podne »
Malo sam trazila i videla da je ova Devicova bolest nesto gore od ms...vreme ce pokazati,danas je doktorica rekla na tel.Pa dobro,necemo sedeti i cekati sigurno novi napad pa da oni odluce koje i sta je u stvari.Izvinjavam se malo sam besna posto me tako skinula s telefona a ja imam hiljadu pitanja...a ona ne zna...

Van mreže Maki

• Član
  • **
  • nova ja
« Odgovor #77 poslato: Februar 17, 2010, 02:32:08 posle podne »
vraćam se za pg,za desetak dana imam kontrolu kod dr drulović,ovdje sam na listi čekanja za interferon,hoće li mi se išta značiti kad se vratim u pg,mislim da bezveze razbijam glavu znaću kad podjem...

Van mreže leon

• Član
  • **
« Odgovor #78 poslato: Februar 18, 2010, 03:53:04 posle podne »
Da li mi neko moze reci nesto vise o Hasimoto tiroidna ioli hasimoto encefalopatija?Danas su stigli rezlutati i doktorka je spominjala ovu bolest,nesto joj nije jasno posto ne zahvata kicmenu mozdinu ili je to zajedno sa MS-om...jos nam to fali 2autoimune bolesti a samo 10godina.Citala sam malo o tome ali verujte mi ne razumem nista...

Van mreže tosezauvek

• Novi član
  • *
« Odgovor #79 poslato: Jun 29, 2010, 05:31:58 posle podne »
prvo da pozdravim sve forumase...vidim da tema nije bas aktivna jos od feb.stoje postovi ali mozda neko svrati pa mi malo pripomogne oko ovog poitam se..))).....imam 37 godina i zadnjih mesec dana imam nekih problemcica i naravnoo gde drugde na internetu ukucam te neke svoje simptome i pored mnogo cega `izadje` i ovaj forum i ova teme MS ....e sada bila sam ja kod dva razlicita neurologa...jedan je doktor sa VMA Levic ili lepic ili tako nesto..)  a drugi privatna praksa.....oba uradise neuroloski pregled i rekose da sam ok......da pijem magneziju i da zaboravim na simptome......

ali kako se problemcici nastavljau ja sam na svoju ruku otisla privatno da uradim magnetnu glave i nisam uspela jer sam pala u paniku kada su me u  onaj `sanduk` smestili...
.tako da pitanje je..da li je moguce ima te li takvih licnih iskustava da neuroloski pregled bude ok a da ipak bude u pitanju MS

.pitah ja ovog doktora sa VMA da li je moguce da imam MS rece mi covek pa moguce je da svi imamo MS ne bih aj tu nista istrazivo??!!!

ono sto mene muci tj.simptomi su osecaj `propadanja` s vremena na vreme pri hodanju(po 7-8 puta u toku dana imam taj malo bzv osecaj kao da zakoracim a noga mi `propadne`,s vremena na vreme mi se tako blago `muti` u glavi(nije to vrtoglavica klasicna) vec taj osecaj kao pred padanje u nesvest otprilike i imam problem sa desnim okom imam zamagljen vid na tom oku(isla sam i za to kod ocnog kao nasao mi neku infekciju stavljah ja kapi u oko ali nista se to nije  popravilo)  s tim da taj vid muci me par dana pa par dana budem ok pa opet par dana me muci i tako u krug se smenjuje....imala sam u toku ovoga i blagi osecaj onako kao ukocenih prstiju sake desne ruke izrazito blago par dana i to je proslo....radila sam svakava ispitivanja krvi,kicme i sve je ok.....))

interesuje me vase misljenje ovim  simptomima??znam da to ne mzoe da zameni strucno misljenje ali eto.i imate li predlog kod kog neurologa da odem mozda i treci put na pregled??

Van mreže Nesli

• Moderator
  • Quidquid latine dictum sit, altum videtur :D
  • Grad: Novi Sad
« Odgovor #80 poslato: Jun 29, 2010, 05:45:04 posle podne »
vidi, tesko da ce ti bilo ko moci odgovoriti na tvoje pitanje jer su simtomi ms-a veoma razliciti, a dijagnozu moze da postavi samo lekar;
mislim da ti je najbolji savet da nadjes lekara kome verujes i koji ce te uputiti dalje na pretrage za koje misli da su potrebne;
ni najbolji neurolozi ne donose dijagnozu tog tipa bez ozbiljnih pretraga

Van mreže busybee

• Član
  • **
« Odgovor #81 poslato: Jun 29, 2010, 06:38:25 posle podne »
Cao! Prvo, ako ti je neurolog rekao da nema potrebe da se testiras na MS onda je verovatno to tako, inace da nesto sumnja sigurno bi i sam insistirao. Drugo, preispitaj sebe da li si trenutno ( ili duze vreme ) pod nekim velikim stresom, da li si u velikoj brizi, itd. Problemi koje osecas mogu da budu psihicki odnosno da imaju veze sa anksioznoscu ili sa blagim napadima panike. Pokusaj da pijes neke cajeve za smirenje i da duboko dises, da probas da otklonis uzrok problema ili da se pomiris sa situacijom, samo ne da se sekiras. Vidi da li ce ti posle ovoga biti bolje.  Trece, sve to isto moze da ti bude od prikljestenih zivaca u vratu i generalno u kicmi. Ako sumnjas na to snimi kicmu i idi kod kiroprakticara. Ja sam se isto plasila magnetne posto sam klaustrofobicna, ali popila sam nesto za smirenje, zatvorila oci i sve vreme brojala u sebi sekunde i minute da bih otprilike znala kad ce se to zavrsiti. I veruj mi da mi nije bilo tako strasno kako sam mislila da ce da bude.

I na kraju, da li imas MS ne mozes da znas dok ti se ne uradi lumbalna punkcija, ali ona se preporucuje tek ako se ozbiljno sumnja na MS. Dotle proveri sve ovo drugo i zivi opusteno. Pa ako se bas to bude ponavljalo i nikako ne prolazi, a pojave se neki novi simptomi onda mozda da razmisljas o detaljnoj analizi.
Pozdravljam te !

Van mreže tosezauvek

• Novi član
  • *
« Odgovor #82 poslato: Jun 29, 2010, 11:09:05 posle podne »
hvala punoo na odogvorima i savetima..pokusacu busy bee  sa ovim sto si pisala..))..konstantno sam pod stresom tako da moguce je i to da bude.......
svima vama sve najbolje zelim......

Van mreže leon

• Član
  • **
« Odgovor #83 poslato: Septembar 04, 2010, 10:31:49 pre podne »
pozdrav svima,pitam se, da li neko moze da mi obajsni prostim recima g35 recidinavtni adem,to je sad sa najnovijeg odpusnog pisma koje nam eto posalju postom a mi da trazimo sta li to sad znaci...nisam mogla naci na  netu tso bi mogla razumeti

Van mreže Peca_Le

• Član
  • **
  • Grad: Leskovac
« Odgovor #84 poslato: Septembar 04, 2010, 11:51:23 pre podne »
http://www.pedijatrijadanas.com/pdf/2006-1/03%20osman%20sinanovic%20-%20adem.pdf

evo, ovo sam uspeo da nadjem na internetu, mozda pomogne. ADEM je skracenica od AKUTNI DISEMINIRAJUĆI ENCEFALOMIJELITIS .

Van mreže Maki

• Član
  • **
  • nova ja
« Odgovor #85 poslato: Decembar 15, 2010, 03:23:35 posle podne »
Pitam se da li sam ljudima trebala nešto reći :o bila sam u bolnici i čekala red kod neurologa,danas je dan kada se pregledaju ljudi koji imaju ms.i svi pričaju o intervenciji u Nišu,takve priče,koje su pogrešne :o bolnoj intervenciji,o broju suženih vena,o bolestima koje nastaju odmah nakon nje...ja sam znala da se zagledam u nekoga ko priča i on odma utiša ton jer nije shvatao zašto ja tako pomno slušam a ne uključujem se u priču...i tako puna saznanja o intervenciji izlazim iz bolnice u razmišljanju a nisam kod dr bila jer ona nije bila danas u bolnici. :m3:

Van mreže tatijana

• Član
  • **
  • Amor omnia vincit - Ljubav sve pobeđuje.
« Odgovor #86 poslato: Decembar 15, 2010, 03:42:18 posle podne »
Mozda si trebala reci..ne znam..Mislim da bih ja rekla da sam bila u takvoj situaciji,jer mi je nekad jezik brzi od pameti..a,ako vec imaju pogresne informacije,zasto ne bi rekla sta mislis i znas  :n14: ..mada,nista strasno ni sto si cutala  ;)

Van mreže Nesli

• Moderator
  • Quidquid latine dictum sit, altum videtur :D
  • Grad: Novi Sad
« Odgovor #87 poslato: Decembar 15, 2010, 03:59:56 posle podne »
strasno

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Grad: Beograd
« Odgovor #88 poslato: Decembar 15, 2010, 04:26:27 posle podne »
Pitam se da li sam ljudima trebala nešto reći

Nisi ako je već priča bila takva kako navodiš. Da jesi, rizikovala bi da te pojedu.
Menjati mišljenje MASI nije moguće, barem ne od strane jedinke.  ;)

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #89 poslato: Decembar 16, 2010, 08:04:55 pre podne »
Kao i u svemu, radis kako osecas.

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.