Pozdrav svim mamama i buducim mamama!
Ja sam osam mjeseci nakon porodjaja, zbog utrnulosti zavrsila na neurologiji, gdje mi je dijagnostifikovan klinicki izolovan sindrom suspektan na ms. Vec sam na odgovarajucoj temi pisala, nalaz likvora je pokazao oligoklonalne trake i po mojoj dr. ja imam ms, samo cu zvanicnu dijagnozu dobiti nakon drugog pogorsanja. Ipak, ja se nadam da cu je demantovati

Mnogo bih voljela da moja djevojcica ima brata ili sestru. Pa ipak, uzasno se plasim nekog pogorsanja nakon drugog porodaja. Imam 33 godine i nekako osjecam da sam prema kcerkici duzna da budem odgovorna i da ne cinim nista sto moze pogorsati stanje, jer znam koliko joj trebam. Prvu trudnocu sam savrseno podnijela, radila do ulaska u deveti mjesec, prorodno se porodila...Ma sve super, ali eto, dr. povezuju moje pogorsanje zdravlja sa porodjajem iako nije nastupilo u tih nekih 3-6 mjeseci, vec nakon 8...valjda to na isto dodje...
Uglavnom, mnogo bih voljela jos jedno dijete, a mnogo se plasim i sve su prilike da se necu usuditi.
Zato se divim svim zenama koje su prebrodile svoj strah i zelim vam od srca svu srecu ovog svijeta.