Pozdrav drage mame! Tu sam nova, citam vase ohrabrujuce i pozitivne postove, pa mazim stomak i govorim da ce sve biti u redu

Inace, imam 37 godina, Dg sam dobila 2009. (jan), nemam relapse hvBg, ne uzimam lijekove, samo Orthomol Natal, i malo vise magnezija. Trudim se pratiti Swank diet, i generalno zdravo zivjeti. Nije mi bas zdravo biti budna ovako kasno, ali eto spavala sam danas popodne
2007. sam rodila zdravog djecaka, ali mi je svu srecu pomracila moja glupa Dg godinu i po kasnije. Nisam imala relaps, vise je to bilo povremeno probadanje u lijevoj ruci, i nakon silnog cackanja po Internetu, jednog MS slucaja u muzevoj familji, dodjem do neurologa. 9 mjeseci kasnije konacno dobijem uput za MR, i eto, cetiri lezije... Sve su to potvrdili i nalazom lumbalne punkcije.
Dugo smo cekali, ali smo se ipak odlucili za jos jedno dijete. Sad sam u 6 mjesecu, trudnoca mi je malo drugacije od prve, nekako sam sebi teska, ali u sustini dobro je. Brinem se za porod, poslije poroda, ne znam o cemu sve ne razmisljam. Koje su vase preporuke? Isla bih na prirodni porod svakako, sta mi je ciniti poslije poroda? Svi su obecali maksimalno pomoci (muz, mama), ma kazu necu se morati ni buditi, sve ce oni zavrsiti oko bebe... Daj Boze, i prvo sam samo ja cula kad place po noci
Eto, ako imate vremena, znace mi savjeti i razgovor uopste.
Veliki pozdrav!