Autor Tema: MS i posao, radno mjesto  (Pročitano 109543 puta)

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Dg: MS
  • Grad: Beograd
Odg: MS i posao, radno mjesto
« Odgovor #15 poslato: April 01, 2008, 05:34:55 posle podne »
Meni su u rastvor za infuziju, pored kortikosterioda rastvarali i Ranisan.

Bilo je i toga. ;)

Van mreže Maka

• Član
  • **
  • Pol: Žena
« Odgovor #16 poslato: April 02, 2008, 07:29:46 pre podne »
Meni je problem samo u toku primanja. Muci me zeludac, tako da moram bas jako sporo da ih pripam, inace mi bude lose.
Kad se skinem sa infuzije vise nemam nikakve probleme. Tu mislim na hormone i sl.

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Grad: Beograd
« Odgovor #17 poslato: April 02, 2008, 05:34:40 posle podne »
Blago tebi. Posle infuzije sam imao bubuljice kao klinac, mesecima. :)

Van mreže Roselita

• Član
  • **
« Odgovor #18 poslato: April 23, 2008, 10:18:27 pre podne »
Ja radim kao programer, srećom u državnoj firmi. Za bolest sam odmah rekla istinu. Nisam ni dana nikom ništa tajila. U početku su svi bili malo šokirani, ali sad su se već privikli i nekakve velike razlike u tretmanu nema.
Čak sam dožovjela da me u vrijeme zadnjeg relapsa zovu na mobitel u bolnicu. Ja ležim s iglom upiknutom u ruku i pričam sa šeficom oko one moje aplikacije koja je baš onda morala zaštekati.  ](*,)

U početku sam se trudila da se nakon svakog relapsa što prije vratim na posao (iako imam pravo na 42 dana bolovanja) ali sam uvidjela da to nije nimalo pametno.
Nakon jednog relapsa otišla sam raditi tjedan dana nakon povratka iz bolnice, ali sam onda nakon par dana pokupila tako gadnu gripu da sam svejedno morala još tri tjedna ostati doma. Od onda sam pametnija.

Van mreže Moviefreak

• Član
  • **
« Odgovor #19 poslato: April 23, 2008, 06:18:32 posle podne »
evo ja sam na bolovanju i sad radim od doma, odem do ureda ako je neophodno...puno stvari obavim i pod terapijom ali sad znaju da ne mogu onako kao konj ))
misle da ce biti sve ok kao i prije kad se vratim nakon terpapije u ured ali ne vjerujem da cu vise raditi po 12 sati na dan kao pacijent

Van mreže naca

• Global Moderator
  • kad porastem,samo će mi se kasti...
  • Grad: NBgd
« Odgovor #20 poslato: April 23, 2008, 06:38:11 posle podne »
Ja  sam na bolovanju peti mesec i šalju me na invalidsku komisiju.Nemam ništa protiv penzije,ako može.Što se mene tiče 24 god je dosta staža ionako više ne mogu da radim kao pre.

Van mreže Maca

• Član
  • **
« Odgovor #21 poslato: April 23, 2008, 11:50:33 posle podne »
Ja sam na bolovanju več 26 mjeseci. Još ne želim u mirovinu ili svoj posao ne mogu više raditi.  :-\ Nadam se, da mi se nadje nešto da mogu još na posao. Bila sam več jednom na IK. ::) Uskoro ići ću još jednom.

Van mreže Maki

• Član
  • **
  • nova ja
« Odgovor #22 poslato: Decembar 15, 2008, 10:48:21 pre podne »
danima razmisljam da li da pocnem da radim ili ne,kuci me cekaju 2 male djece ok njih cu vrtic ,u februaru da ako dobijem interferon pa se nadam da mi napadi nece biti cesti,a i potrebno mi je da budem malo ekonomski samostalnija,sebe radi...nastavicu da razmisljam...

Van mreže naca

• Global Moderator
« Odgovor #23 poslato: Decembar 15, 2008, 11:18:36 pre podne »
Dobro razmišljaš.Nastavi da razmišljaš. :)
Stekla bi preko potrebno samopouzdanje,bićeš ekonomski samostalna,što i sama kažeš,a deca rastu biće i dalje brige oko njih ali sve manje.

Van mreže Ena

• VIP
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
« Odgovor #24 poslato: Decembar 15, 2008, 11:52:40 pre podne »
Majo ako imaš volju i želju i možeš idi da radiš.Ja nisam ni pokušala da tražim posao,jer imam nestabilnost pri dužem stajanju i blago teturanje i ne verujem da bi izdržala 8 sati na poslu.Mislim da bi mi odlazak na posao i među ljude mnogo značio ali......možda jednog dana i uspem ko zna ;)

Van mreže Maki

• Član
  • **
  • nova ja
« Odgovor #25 poslato: Decembar 15, 2008, 11:58:29 pre podne »
ma radila bi u racunovodstvu znaci za kompom 8 sati ali se kanim,zato sam se i bacila u razmisljanje,onako razmazeno hocu,necu,hocu,necu!

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #26 poslato: Decembar 15, 2008, 12:28:22 posle podne »
Ja sam uvek za rad.
Mislim da je za coveka to veoma bitno. Naravno, ako iole moze.
Meni je na poslu lepo. Radi se, poprica sa nekim drugim ljudima, malo sali, cuju neke druge price...
Radila sam i prosle zime kada sam imala problem sa ocima.
Dok god budem mogla da izdrzim 8 sati radicu.

Posao u racunovodstvu ne bi trebao da je fizicki naporan. Mislim da je teze ceo dan sa dvoje dece.

Majo, navijam za tebe. Pogotovu zbog svih dilema koje si ovde nama rekla, mislim da bi tebi posao bas prijao.

Van mreže naca

• Global Moderator
« Odgovor #27 poslato: Decembar 15, 2008, 12:34:56 posle podne »
To i ja mislilm ,sve od tebe i tvog stanja zavisi.Sve je bolje od sedenja u kući.Drugi ljudi,druženje,razgovori,da te skrene sa kolotečine u koju si upala.A posao koji pominješ nije tako naporan fizički što je jako važno.

Van mreže olja

• Član
  • **
  • Grad: Bg
« Odgovor #28 poslato: Decembar 15, 2008, 01:10:55 posle podne »
Znate da ja nemam tu vrstu problema, ali sam htela da vam kažem da sam posle oba porođaja prekinula porodiljsko bolovanje i počela da radim kada su deca otprilike napunila po pet meseci! :'(

Niko mi direktno nije rekao dođi, ali kada se pomene u priči bilo je, pa znaš ako bi mogla značilo bi mnogo! I ja sam naravno prekinula bolovanje i počela da radim. (znate ona priča radoholik, čuvaj posao, finansijska nezavisnost i sl., decu naravno ima ko da čuva!)

Međutim, sada, nekoliko godina kasnije na poslu otprilike izgleda ovako, pa eto, šta ćeš morala si, zbog para! >:(

Radite u skladu sa svojim mogućnostima i osećanjima, niko, apsolutno niko, ne može da proceni da li ste u stanju da radite i koliko možete da radite, osim vas! 
Čak i kad počnete da radite i shvatite da to nije to, uvek možete da odustanete! I opet nanovo možete početi da radite ;)!

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #29 poslato: Decembar 15, 2008, 01:46:04 posle podne »
Ja mislim da je za Maju bitno da izadje iz kolotecine. I naravno da dok se ne proba nista se ne zna. Treba se organizovati i oko dece. I uvek moze da se odustane ako ne ide.

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.