Pitam se, koja je razlika između gore navedene populacije i tebe. Upravo si osudio njih 50%.
Zašto reagujem? Između ostalog, osećam se lično pogođenim. Šta znači lažni patriota? Jesam li ja to, zbog toga što imam štambilj "učešće u ratu"? Jesam li manje vredan zbog tog "sramnog" čina? Mislim da nisam pominjao, ali te 99-te nas je bilo svakavih. Stranačkih članova, simpatizera, apolitičnih i to nikome nije smetalo u tom trenutku. Nikome. Nepijatelj je bio samo jedan - onaj gore, a svi smo bili patriote i vidi čuda, tih dinosaurusa skoro da nije ni bilo. Danas je popularno osuditi nas koji smo bili spremni da izgubimo ono najdragocenije i svrstati nas u grupu onih zaostalih i nazadnih. Zgazili su nam svaku trunku ljudskog ponosa i dostojanstva.
Sa druge strane, eto i ja sam neobrazovan (imam samo osnovnu školu) pa i pomalo (nadam se) glup i iz tog razloga me gornja rečenica dodatno vređa.
Elem, na ovom forumu nema političkih diskusija upravo zbog mogućih, ovakvih, netolerantnih izjava. Već sam brisao pojedine ispade i opet ću, a tebe molim da razmisliš o tome, da li je gornja rečenica, vid diskriminacije ili se to meni, neukom, čini.
Imam utisak da si procitao neki drugi komentar, a ne moj. Ili ga nisi razumeo, ili nisi hteo da ga razumes, ili se nisi udubio u ono sto si citao.
Dakle, nisam osudio njih 50%, vec sam izneo zvanicni podatak da u nasoj zemlji ima preko 50% funkcionalno nepismenih. Mada u danasnje vreme ne znati da citas, pises i to upotrebis (funkcionalna nepismenost), verovatno i jeste za osudu. Istinitost podatka (izneti procenat) je lako proveriti u zvanicnim publikacijama.
Odgovor na tvoje pitanje ''koja je razlika izmedju mene i gore pomenute populacije'' je jednostavan: Ja ne spadam u 50 i kusur posto funkcionalno nepismenih. Mozda napravim po neku gresku dok pricam ili pisem, ali su mi poznata sva slova i cirilice i latinice, svi padezi, vecina gramatickih pravila... Ne mislim da je to neki moj veliki uspeh, ali u tome je razlika.
Drugo, potpuno si promasio znacenje termiina ''lazni patriota''. Objasnjenje: ''patriota''- covek (ljudi) je na prvom mestu; ''lazni patriota''-covek nije na prvom mestu, vec neke druge stvari, uglavnom apstraktne, neopipljive... Ne znam zasto se ti pitas kakav si patriota kad ja nijednom recju nisam doveo tebe u kontekst patriotizma. Stambilj ''ucesce u ratu'' te 99-e imam i ja i neki lekari su mi rekli da je to i bio ''okidac'' za moj MS. Medjutim, ne vidim kako pomenuto ucesce u ratu ima veze sa celom pricom. I uzgred, tada neprijatelj nije bio samo jedan i samo ''gore''.
I naravno, ne znam odkud ti ideja da tebe za nesto osudjujem i da tebe svrstavam u neku grupu.
Trece, a gde sam ja to pomenuo osnovnu, srednju ili bilo koju drugu skolu? ?Ubacujes mi stvari koje nisam rekao. Treba ti razlog da obrises ono sto ti se ne svidja? Ne treba ti!!! Obrisi slobodno i bez razloga ili dodaj jos toga sto nisam rekao.
I cetvrto, procitaj ponovo ono sto si napisao, pa ces videti gde si sve provukao politiku koje se tako grozis. I nema razloga da mi ''pretis'' brisanjem komentara, jer me stvarno ne dotice da li ces to da uradis ili ne. ''Moze ti se'' da to uradis, jer si na takvom mestu, ali tu se i zavrsava to ''moze ti se''.
PS-A ja sam samo hteo da dam podrsku osobi koja je iznela svoj problem!!!