Autor Tema: MS i posao, radno mjesto  (Pročitano 109944 puta)

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Dg: MS
  • Grad: Beograd
Odg: MS i posao, radno mjesto
« Odgovor #90 poslato: Jul 20, 2009, 11:03:28 posle podne »
Da li to znači da te definitivno više ne vode sa dijagnozom MS?

Van mreže Angel9

• Član
  • **
  • Pol: Žena
« Odgovor #91 poslato: Oktobar 31, 2009, 07:19:34 posle podne »
Ja sam u firmi za MS rekla samo direktorki, nisam htela da o tome pricam sa ostalima iz razloga da sebe postedim mucnih objasnjavanja, sazaljenja, to me rastuzuje.....medjutim koleginica iz kancelarije je saznala i sada je `povredjena` sto joj nisam rekla i apsolutno nema razumevanja! Izivljava se komentarima tipa da su moja bolovanja jako predvidljiva (kao da ona zna kada ce se desiti relaps!), smatra da posao treba ravnomerno da podelimo i tako se i ponasa.....Da li verujete, dragi moji, da ima takvih, bezosecajnih ljudi?

Van mreže Ena

• VIP
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
« Odgovor #92 poslato: Oktobar 31, 2009, 07:27:10 posle podne »
Verujem ja.Iako ne radim imam oko sebe pojedince koji misle da foliram i da mogu mnogo više.Nemoj se trzati mnogo na takve komentare ;)

Van mreže Angel9

• Član
  • **
« Odgovor #93 poslato: Oktobar 31, 2009, 08:20:54 posle podne »
Hvala Ena, trudicu se!

Van mreže naca

• Global Moderator
  • kad porastem,samo će mi se kasti...
  • Grad: NBgd
« Odgovor #94 poslato: Oktobar 31, 2009, 08:24:49 posle podne »
Izivljava se komentarima tipa da su moja bolovanja jako predvidljiva

Na jedno ti uvo ušlo,na drugo izašlo,ignoriši je ako ste jednake po položaju ;)

..Da li verujete, dragi moji, da ima takvih, bezosecajnih ljudi?

Na sve strane,ali treba naučiti ignorisati takve,nisu vredni našeg nerviranja  :m2:

Van mreže Angel9

• Član
  • **
« Odgovor #95 poslato: Oktobar 31, 2009, 08:35:06 posle podne »
Pricamo samo poslovno, posto se privatno `ne razumemo`! Znam da takvi nisu vredni naseg nerviranja, ali im to ipak uspeva....Moram da naucim da to maximalno ignorisem!

Van mreže Peca_Le

• Član
  • **
  • Grad: Leskovac
« Odgovor #96 poslato: Novembar 01, 2009, 11:26:14 pre podne »
... ma stvar je u vaspitanju i obrazovanju. Kod mene u firmi svako ko hoce da zna kakko mi je, zasto sepam, sto ne mogu da dizem nesto tesko, ... - moze da zna, jer ja ne krijem svoje stanje.

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #97 poslato: Novembar 01, 2009, 02:11:01 posle podne »
Ja sam u firmi za MS rekla samo direktorki, nisam htela da o tome pricam sa ostalima iz razloga da sebe postedim mucnih objasnjavanja, sazaljenja, to me rastuzuje.....medjutim koleginica iz kancelarije je saznala i sada je `povredjena` sto joj nisam rekla i apsolutno nema razumevanja! Izivljava se komentarima tipa da su moja bolovanja jako predvidljiva (kao da ona zna kada ce se desiti relaps!), smatra da posao treba ravnomerno da podelimo i tako se i ponasa.....Da li verujete, dragi moji, da ima takvih, bezosecajnih ljudi?

Tvoja koleginica je ogranicena kao lavabo, mada rizikujem da uvredim pomenuti deo kupatila. Sto se mene tice, slobodno joj procitaj ovo sto sam napisao i sto cu da napisem. Drago mi je da je tako dobro upucena u karakteristike MS-a tako da i pogorsanja, a samim tim i bolovanja moze da predvidi. Pa toliko o MS-u ne znaju ni vrhunski neurolozi, mozda bi mogla da nadje posao kao strucni saradnik u Dr Subotica. Jedini problem je sto tvoja koleginica od skole ima ''50 metara i eventualno, radnu subotu''.

Znam da je u ovoj zemlji sa preko 50% funkcionalno nepismenih, sa laznim patriotama starijim od dinosaurusa i ameba, sa neskolovanim, neobrazovanim, glupim, zaostalim, sa svetskim zaverama... jako tesko izboriti se za svoja prava, ali:
1. Kao sto rekose mnogi, bas te briga sta mislli doticna
2. Bas te briga sta misli poslodavac
3. Tesko je izgurati svoja prava, ali je moguce: anti-mobing i Zakon o zabrani diskriminacije osoba sa invaliditetom

Mozda fantaziram, ali moj problem sa funkcionisanjem mozga je manji, nego problem sa funkcionisanjem nogu. Isterati neke stvari, izboriti se za neka prava, trazi i vremena i nerava, ali, iz licnog iskustva, kad god sam se zainatio i ''krenuo'', uglavnom sam i uspevao. Zato, ne obracaj paznju mnogo na kretene i ''guraj''.

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #98 poslato: Novembar 01, 2009, 02:35:06 posle podne »
Ja sam u firmi za MS rekla samo direktorki, nisam htela da o tome pricam sa ostalima iz razloga da sebe postedim mucnih objasnjavanja, sazaljenja, to me rastuzuje.....

Nadam se da ćeš u jednom trenutku reći da te briga za sve i da ćeš to i stvarno osećati. Do tada, ne opterećuj se ni razmišljanjem o dotičnim osobama. ;)

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #99 poslato: Novembar 01, 2009, 02:52:27 posle podne »
Znam da je u ovoj zemlji sa preko 50% funkcionalno nepismenih, sa laznim patriotama starijim od dinosaurusa i ameba, sa neskolovanim, neobrazovanim, glupim, zaostalim, sa svetskim zaverama... jako tesko izboriti se za svoja prava, ali:

Pitam se, koja je razlika između gore navedene populacije i tebe. Upravo si osudio njih 50%.

Zašto reagujem? Između ostalog, osećam se lično pogođenim. Šta znači lažni patriota? Jesam li ja to, zbog toga što imam štambilj "učešće u ratu"? Jesam li manje vredan zbog tog "sramnog" čina? Mislim da nisam pominjao, ali te 99-te nas je bilo svakavih. Stranačkih članova, simpatizera, apolitičnih i to nikome nije smetalo u tom trenutku. Nikome. Nepijatelj je bio samo jedan - onaj gore, a svi smo bili patriote i vidi čuda, tih dinosaurusa skoro da nije ni bilo. Danas je popularno osuditi nas koji smo bili spremni da izgubimo ono najdragocenije i svrstati nas u grupu onih zaostalih i nazadnih. Zgazili su nam svaku trunku ljudskog ponosa i dostojanstva.

Sa druge strane, eto i ja sam neobrazovan (imam samo osnovnu školu) pa i pomalo (nadam se) glup i iz tog razloga me gornja rečenica dodatno vređa.

Elem, na ovom forumu nema političkih diskusija upravo zbog mogućih, ovakvih, netolerantnih izjava. Već sam brisao pojedine ispade i opet ću, a tebe molim da razmisliš o tome, da li je gornja rečenica, vid diskriminacije ili se to meni, neukom, čini.

Van mreže Peca_Le

• Član
  • **
  • Grad: Leskovac
« Odgovor #100 poslato: Novembar 01, 2009, 03:54:11 posle podne »
Pitam se, koja je razlika između gore navedene populacije i tebe. Upravo si osudio njih 50%.

Zašto reagujem? Između ostalog, osećam se lično pogođenim. Šta znači lažni patriota? ... 

Mislim da si se lose pronasao u Taurusovom pisanju. Sto se politike tice ... necemo o tome, dosta mi je politike u RL.

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #101 poslato: Novembar 01, 2009, 04:00:41 posle podne »
Možda se i nisam pronašao uopšte ali dokle sa tim generalizacijama i podela tog tipa? Vredni i manje vredni. Jedni imaju pravo na život a drugi ne? Ako se tako postavimo, odakle nam pravo uopšte da se žalimo po pitanju statusa invalidne populacije? Možda će neko i za nas reći da smo samo na teretu ovog društva i da ga kočimo. Razumeš li me? Suština je, ovaj forum nije mesto gde bi trebalo da se čitaju takvi stavovi.

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #102 poslato: Novembar 01, 2009, 04:11:15 posle podne »

Zašto reagujem? Između ostalog, osećam se lično pogođenim. Šta znači lažni patriota? Jesam li ja to, zbog toga što imam štambilj "učešće u ratu"? Jesam li manje vredan zbog tog "sramnog" čina? Mislim da nisam pominjao, ali te 99-te nas je bilo svakavih. Stranačkih članova, simpatizera, apolitičnih i to nikome nije smetalo u tom trenutku. Nikome. Nepijatelj je bio samo jedan - onaj gore, a svi smo bili patriote i vidi čuda, tih dinosaurusa skoro da nije ni bilo. Danas je popularno osuditi nas koji smo bili spremni da izgubimo ono najdragocenije i svrstati nas u grupu onih zaostalih i nazadnih. Zgazili su nam svaku trunku ljudskog ponosa i dostojanstva.

Sa druge strane, eto i ja sam neobrazovan (imam samo osnovnu školu) pa i pomalo (nadam se) glup i iz tog razloga me gornja rečenica dodatno vređa.

Elem, na ovom forumu nema političkih diskusija upravo zbog mogućih, ovakvih, netolerantnih izjava. Već sam brisao pojedine ispade i opet ću, a tebe molim da razmisliš o tome, da li je gornja rečenica, vid diskriminacije ili se to meni, neukom, čini.

Imam utisak da si procitao neki drugi komentar, a ne moj. Ili ga nisi razumeo, ili nisi hteo da ga razumes, ili se nisi udubio u ono sto si citao.
Dakle, nisam osudio njih 50%, vec sam izneo zvanicni podatak da u nasoj zemlji ima preko 50% funkcionalno nepismenih. Mada u danasnje vreme ne znati da citas, pises i to upotrebis (funkcionalna nepismenost), verovatno i jeste za osudu. Istinitost podatka (izneti procenat) je lako proveriti u zvanicnim publikacijama.
Odgovor na tvoje pitanje ''koja je razlika izmedju mene i gore pomenute populacije'' je jednostavan: Ja ne spadam u 50 i kusur posto funkcionalno nepismenih. Mozda napravim po neku gresku dok pricam ili pisem, ali su mi poznata sva slova i cirilice i latinice, svi padezi, vecina gramatickih pravila... Ne mislim da je to neki moj veliki uspeh, ali u tome je razlika.
Drugo, potpuno si promasio znacenje termiina ''lazni patriota''. Objasnjenje: ''patriota''- covek (ljudi) je na prvom mestu; ''lazni patriota''-covek nije na prvom mestu, vec neke druge stvari, uglavnom apstraktne, neopipljive... Ne znam zasto se ti pitas kakav si patriota kad ja nijednom recju nisam doveo tebe u kontekst patriotizma. Stambilj ''ucesce u ratu'' te 99-e imam i ja i neki lekari su mi rekli da je to i bio ''okidac''  za moj MS. Medjutim, ne vidim kako pomenuto ucesce u ratu ima veze sa celom pricom. I uzgred, tada neprijatelj nije bio samo jedan i samo ''gore''.
I naravno, ne znam odkud ti ideja da tebe za nesto osudjujem i da tebe svrstavam u neku grupu.
Trece, a gde sam ja to pomenuo osnovnu, srednju ili bilo koju drugu skolu? ?Ubacujes mi stvari koje nisam rekao. Treba ti razlog da obrises ono sto ti se ne svidja? Ne treba ti!!! Obrisi slobodno i bez razloga ili dodaj jos toga sto nisam rekao.
I cetvrto, procitaj ponovo ono sto si napisao, pa ces videti gde si sve provukao politiku koje se tako grozis. I nema razloga da mi ''pretis'' brisanjem komentara, jer me stvarno ne dotice da li ces to da uradis ili ne. ''Moze ti se'' da to uradis, jer si na takvom mestu, ali tu se i zavrsava to ''moze ti se''.

PS-A ja sam samo hteo da dam podrsku osobi koja je iznela svoj problem!!!

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #103 poslato: Novembar 01, 2009, 04:43:30 posle podne »
Imam utisak da si procitao neki drugi komentar, a ne moj. Ili ga nisi razumeo, ili nisi hteo da ga razumes, ili se nisi udubio u ono sto si citao.

Moguće. No čitajući taj komentar, naleteo sam na višak koji bodi oči. Sve bi bilo sjajno da sam ga preskočio.

Dakle, nisam osudio njih 50%, vec sam izneo zvanicni podatak da u nasoj zemlji ima preko 50% funkcionalno nepismenih. Mada u danasnje vreme ne znati da citas, pises i to upotrebis (funkcionalna nepismenost), verovatno i jeste za osudu. Istinitost podatka (izneti procenat) je lako proveriti u zvanicnim publikacijama.
Odgovor na tvoje pitanje ''koja je razlika izmedju mene i gore pomenute populacije'' je jednostavan: Ja ne spadam u 50 i kusur posto funkcionalno nepismenih. Mozda napravim po neku gresku dok pricam ili pisem, ali su mi poznata sva slova i cirilice i latinice, svi padezi, vecina gramatickih pravila... Ne mislim da je to neki moj veliki uspeh, ali u tome je razlika.

Vidi ovako. Mnogo puta sam uhvatio sebe da nešto kažem ili napišem a tek kasnije shvatim da to nisam dobro uradio. Naime, postavio sam se kao da sagovornik može čitati moje misli tj. može predpostaviti šta mislim. Kako sada navodiš da si mislio na statistiku, izgleda da si i ti trebao da budeš malo precizniji.

Drugo, potpuno si promasio znacenje termiina ''lazni patriota''. Objasnjenje: ''patriota''- covek (ljudi) je na prvom mestu; ''lazni patriota''-covek nije na prvom mestu, vec neke druge stvari, uglavnom apstraktne, neopipljive... Ne znam zasto se ti pitas kakav si patriota kad ja nijednom recju nisam doveo tebe u kontekst patriotizma. Stambilj ''ucesce u ratu'' te 99-e imam i ja i neki lekari su mi rekli da je to i bio ''okidac''  za moj MS. Medjutim, ne vidim kako pomenuto ucesce u ratu ima veze sa celom pricom.

Možemo sada i da studiramo terminologiju sa posebnim osvrtom na istoriju ili na dnevno-politčke događaje ali i dalje mi neće biti jasno zašto si uopšte potegao tu i ostale, danas, popularne kvalifikacije.

I naravno, ne znam odkud ti ideja da tebe za nesto osudjujem i da tebe svrstavam u neku grupu.

Ne. Ti si generalzovao a ja sam se sam "pronašao".

Trece, a gde sam ja to pomenuo osnovnu, srednju ili bilo koju drugu skolu? ?Ubacujes mi stvari koje nisam rekao.

Ne, nisi pomenuo škole. Pomenuo si neobrazovane ljude. Verovatno mi je promaklo neko značenje.

Treba ti razlog da obrises ono sto ti se ne svidja? Ne treba ti!!! Obrisi slobodno i bez razloga ili dodaj jos toga sto nisam rekao.
I cetvrto, procitaj ponovo ono sto si napisao, pa ces videti gde si sve provukao politiku koje se tako grozis. I nema razloga da mi ''pretis'' brisanjem komentara, jer me stvarno ne dotice da li ces to da uradis ili ne. ''Moze ti se'' da to uradis, jer si na takvom mestu, ali tu se i zavrsava to ''moze ti se''.

Ne, meni možda ne treba razlog ali se trudim da obrazložim ako do toga dođe. Da budem iskren, divno se osećam kada nemam potrebe za intervencijama u porukama. Što se tiče provlačenja politike, da li zaista vidiš da sam je ja "provukao" a kod sebe to isto ne vidiš?

PS-A ja sam samo hteo da dam podrsku osobi koja je iznela svoj problem!!!

Ko ti to zamera? Samo je jedna rečenica bila višak ili gledano sa aspekta ovog tvog pojašnjenja, nodovoljno precizno napisana.

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #104 poslato: Novembar 01, 2009, 08:06:22 posle podne »
OK, kako ne bismo dalje sirili polemiku, zaboravicemo ''doticni'' moj komentar, tj pojednostaviti ga:

Dakle, ako neko osobi sa MS-om moze da kaze da su njena bolovanja predvidiva, da se ''vadi'' na svoju dijagnozu i slicno, onda je taj neko vrlo glup, neinformisan i bezobrazan.

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.