Autor Tema: Koliko spavate?  (Pročitano 84852 puta)

Van mreže Ena

• VIP
  • Pol: Žena
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
  • Dg: MS
Odg: Koliko spavate?
« Odgovor #60 poslato: Novembar 17, 2008, 10:13:23 pre podne »
Ja zadje tri noći imam grozne neke bolove u nogama,tako da moram u sred noći da uradim vežbu istezanja da mi mišići popuste.

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
« Odgovor #61 poslato: Novembar 26, 2008, 09:06:18 pre podne »
Mislim da ni koji nemaju problema sa spavanjem koji spavaju dovoljno i kvalitetno, su neunistivi, njima niko nista ne moze pa cak ni ms.
Asja, daj boze da je tako... Ja retko spavam ispod 9 saati, ali mislim da je najbolje 8 saati, negde sam procitala da kad se spava vise od 8, u organizmu se lace neke otrove...

Van mreže BorisD

• Član
  • **
« Odgovor #62 poslato: Novembar 29, 2008, 12:03:34 posle podne »
Spavam manje od 8 sati...to je sigurno ali onda me uhvate dani pa otkinem po 12-14 sati i kao onda sam OK. Generalno nemam nikakav problem sa spavanjem, cak ni na kortikicima.

Bilo bi dobro da dremnem sat vremena posle posla ali to je vec 19 - 20 i ne vredi ne go da cekam ponoc ili tako sto i onda se bacim u krpe...

da dodam, lako se budim ujutru ali kada sam resio da spava, spavam, nista me ne moze pomeriti...dete skace preko mene , ne reagujem....uostalom imao msam i epizodu da sam spavao pored topa "dok je radio"

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #63 poslato: Februar 28, 2009, 04:10:27 posle podne »
Zadnjih nedelju dana spavam kao mala beba,ne čujem ni muža kako hrče  :D

Van mreže MarksiousVR

• Novi član
  • *
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #64 poslato: Mart 06, 2009, 04:31:57 posle podne »
Ја имам проблем са спавањем. Ноћу супер спавам, легнем око 22 сати увече, али зато устајем у 06 сати јер радим!

Долазим са посла у 14 сати мртав уморан и не могу да се успавам никако иако ми се очи затварају! 
не знам који би проблем могао да буде.

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Grad: Beograd
« Odgovor #65 poslato: Mart 06, 2009, 05:09:22 posle podne »
Pitanje: da li ti imaš MS?

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #66 poslato: Mart 07, 2009, 12:43:40 posle podne »
Ne znam šta da radiiim. 4-5 sati spavanja u 24 h. Više ne mogu nikako. Već se osećam zgaženo. Razbili me ovi kortići. :(

Van mreže Roxi

• VIP
  • MS
« Odgovor #67 poslato: Mart 07, 2009, 01:17:24 posle podne »
To ne spavanje bas zestoko smara... Jos i ovaj skoro pun  mesec ide na ruku nesanici. Bilo bi dobro kad to ne bi resavao tabletama vec nekiom cajevima, setnjom (ako mozes)... Nemoj predugo sedeti ispred kompjutera ili tv-a. Bolje da citas knjigu ali knjigu, papirnu, a ne digitalnu.
I ja zadnjih dana imam problem sa nesanicom. Kad se probudim u toku noci - uzas! Ali, prezivecu nekako i to. Proci ce kao sto sve prolazi.

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #68 poslato: Mart 07, 2009, 01:22:07 posle podne »
Šetnja sada otpada. Vreme je bljak. Sa papirnim knjigama slabo stojim, a komp mogu i u krevet/kauč ali sve je to džabe. Umor osećam a sna nema.

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
« Odgovor #69 poslato: Mart 07, 2009, 02:41:11 posle podne »
Sklerozice, izvini sto pitam, a zasto si na korticima sada?
Ja spavam min.9 saati...Ali rano ustajanje je nesto na sto nikad nisam mogla da se naviknem. Zadnji meseci tempo spavanja izgleda ovako:
- zaspim u 21:00, najkasnije 22:00
- dizem se 6:30
Preko dana retko zaspim..
Ranije, znaci pre ovog stanja, dugo spavanje mi je bilo bezanje od realnosti. A i danas...
Pozdrav.

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #70 poslato: Mart 07, 2009, 03:10:29 posle podne »
Ne znam šta da radiiim. 4-5 sati spavanja u 24 h. Više ne mogu nikako. Već se osećam zgaženo. Razbili me ovi kortići. :(

Kad sam bila na pulsnoj ja sam bila sva pospana i stalno sam spavala.Sećam se da sam se uključila ovde na forum par dana pre kortića i kad sam počela sa njima nisam imala snage da čitam.
I oni deluju izgleda različito na svakoga od nas kao i svaki drugi lek.
Izdrži još koji dan i sve će se vratiti na staro (kod mene je bar bilo tako).

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
« Odgovor #71 poslato: Mart 07, 2009, 03:29:12 posle podne »
Eto Ena, tebi 'udiru@' na pospanost, a Skler ima nesanicu... Razliciti smo a ipak slicni.

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #72 poslato: Mart 07, 2009, 03:54:25 posle podne »
Sklerozice, izvini sto pitam, a zasto si na korticima sada?

Pa relaps. Prijavio sam ovde kada sam počeo pulsnu terapiju. http://www.hendidrustvo.info/forum/index.php/topic,27.msg79282.html#msg79282

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
« Odgovor #73 poslato: Mart 07, 2009, 04:13:53 posle podne »
Da, secam se... Ali mislila sam da ce proci bez steroida. Bitno je da ti spazam popusti.

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #74 poslato: Mart 07, 2009, 04:45:01 posle podne »
Ispostavilo se da nije samo spazam, nego nisam detaljisao. Uglavnom, zvanično i potvrđeno pogoršanje. Sada već ide na bolje, samo da mi je naspavati se. :(

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.