Autor Tema: Vitamin D Protokol  (Pročitano 112355 puta)

Van mreže somi87

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
  • Dg: Ms
  • Grad: Simanovci
Odg: Vitamin D Protokol
« Odgovor #135 poslato: Avgust 06, 2016, 03:42:47 posle podne »
Nemam face, ali cu svakako procitati, jer me bas zanima to.

Van mreže senna

• Član
  • **
  • "ja sam dečak iz vode" Milan EKV
  • Dg: MS
  • Grad: Kragujevac
« Odgovor #136 poslato: Avgust 06, 2016, 07:29:30 posle podne »
somi87 napravi nalog na face i učlani se u grupu, moraš biti član grupe da bi čitao

Van mreže Ena

• VIP
  • Pol: Žena
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
« Odgovor #137 poslato: Avgust 07, 2016, 09:50:23 pre podne »
Pricao sam sa jednim deckom u dnevnoj bolnici koji je na 70.000ui. Prima pulsnu a kaze da ms ima 10god i kao lepo funkcionise. Kaze da mu je potrebno oko 100e za lekove za malo jace od mesec dana.
Ne treba 100e za vitamine,bar ja ne dajem toliko.
Jel ovo verujete da stvarno toliko pomaze kod nas sa ms-om? Tako je bila prica i za onu operaciju vena pa nesto i nije dalo nekog rezultata za sve? Znam da ne moze da izleci ali bojim se da nije jos jedna alternativa, a voleo bih da pomaze pa da svi imaju boljitak.....Kakvo je vase misljenje?

Ja verujem,radila sam i intervenciju u Nišu od koje mi je bilo bolje par meseci i onda je usledio jedan od najgorih relapsa.

Evo pošto nisi na fb jedan primer iz strane grupe.

Anita Silva je imala progresivni oblik MS 18 godina. Poslednjih osam godina je na protokolu i zahvaljuje se Bogu i dr Ciceru za ono što je danas.
Bila je u kolicima i danas hoda uz pomoć štapa.
https://www.facebook.com/coimbraprotocol/?fref=nf

Dakle vitamin D nije čarobni štapić koji otklanja za par meseci bolest,posebno onima koji je imaju dugo.Treba vremena.

Van mreže somi87

• Član
  • **
« Odgovor #138 poslato: Avgust 07, 2016, 01:08:51 posle podne »
Ok, procitao sam malo na grupi. A gde se obavljaju ti pregledi? Vidim da ima u Ns a za ovog Italijana se ide u Italiju ili gde?

Van mreže senna

• Član
  • **
« Odgovor #139 poslato: Avgust 07, 2016, 01:41:33 posle podne »
somi87, doktor u Novom Sadu još nije počeo da radi, ali uskoro će početi, a Dr iz Italije je bio u BG krajem jula.
najbolje je da sačekaš doktora iz Novog Sada, a dotle prikupi sve neophodne analize
pozdrav  :n23:

Van mreže Roxi

• VIP
  • MS
« Odgovor #140 poslato: Avgust 07, 2016, 01:53:01 posle podne »
Da li ima tako dobrih rezultata u Evropi, Americi, Rusiji, Izraelu?
Po meni to su reper zemlje kad je u pitanju nauka.
Volela bih da mi ovaj protokol vise uliva poverenje ali, ne verujem dovoljno da bih ga probala.

I ja sam 2010.g bila na intervenciji u Nisu. Bilo mi je malo bolje ali ne nesto znacajno. Nisam imala pogorsanje vezano za tu intrvenciju osim toga to i nije bio zahvat koji je mogao da izazove progresiju MS-a. Zato sam i bila na intervenciji.

Mega doze D vitamina i te kako moga da naprave haos u organizmu!

Mnogi ce se naljutiti sto sam napisala ovo ali nisam mogla da cutim.

Van mreže senna

• Član
  • **
« Odgovor #141 poslato: Avgust 07, 2016, 08:01:10 posle podne »
Zato bi se iko ljutio Roxi, pa svako ima pravo na mišljenje. Samo mi reci po čemu je Izrael reper u nauci  :m1:

Van mreže Roxi

• VIP
  • MS
« Odgovor #142 poslato: Avgust 07, 2016, 09:31:45 posle podne »
Jevreji ulazu ogroman novac u nauku. Znaju ljudi sta je bitno!
Secas li se glumca Kristofer Riva? To je bio prvi Supermen! On je nezgodno pao s konja i, na zalost, slomio vrat - kvadripareza. On je jedino u Izraelu ocekivao lek!
Opste je poznato da prve inovacije u svetu medicine dolaze iz Izraela.
Strina mi je prof. patologije na madicinskom fakultetu u Skoplju i ona mi je rekla da pravi lek protiv Ms-a ocekujem iz Izraela.

Zamboni je s intervencijom bio aktuelan u zvanicnicnoj medicini mnogih zemalja pa i kod nas. U kojoj zemlji je ovaj protokol ozakonjen?

Van mreže somi87

• Član
  • **
« Odgovor #143 poslato: Avgust 08, 2016, 04:23:15 posle podne »
Pricao sam sa par ljudi koji imaju ms o ovome i uglavnom se ljudi plase te terapije jer je to bas velika doza vitamina D, ko zna kako jos moze da se odrazi kasnije? :m3:

Van mreže M4rtina

• Član
  • **
« Odgovor #144 poslato: Avgust 08, 2016, 05:22:53 posle podne »
"Da li ima tako dobrih rezultata u Evropi, Americi, Rusiji, Izraelu?"

Naravno da ima, od kraja 2014 brazilski profesor neurologije i americki student dr. Coimbra je izisao na facebook sa svojom ekipom, sto je prvi kontakt s cijelim svijetom, a protokol visokih doza vitamina D3 u Brazilu se promjenjuje od 2002 i sam Coimbra ima iza sebe nekoliko tisuca izlijecenih. Medju njima su ljudi iz cijelog svijeta pa i Rusje, Europe i Izraela. :)
Coimbra konstantno besplatno obucava lijecnike za primjenu protokola. Vjerojatno ti je promaklo da uskoro pocinje raditi jedan neurolog iz NS po Coimbrinom protokolu.

"Volela bih da mi ovaj protokol vise uliva poverenje ali, ne verujem dovoljno da bih ga probala."

Zao mi je, bit ce to na tvoju vlastitu stetu. Ljudi s jednocifrenim stazom vec za nekoliko mjeseci zaborave da su ikada bili dijagnosticirani

"Mega doze D vitamina i te kako moga da naprave haos u organizmu!"

Imas neke dokaze za to ili ti je to rekao lijecnik koji je to naucio u udzbeniku? Jedino pravo iskustvo s visokim dozama ima dr. Coimbra iz spomenutih nekoliko tisuca izlijecenih, nitko drugi ih nije primijenjivao niti je kompetentan reci bilo sto. Od 2002 nije bilo nikakvih problema, dapace ljudi su ne samo izlijecili svoje autoimune bolestii vec su i mnogo bolje sto se tice nevezanih problema jer vitamin D3 sudjeluje u radu oko 400 enzima u ljudskom organizmu. Moguce ostecenje bubrega zbog pojacane apsorpcije kalcija uspjesno se rjesava izbacivanjem mlijecnih proizvoda i unosenjem 2,5l tekucine dnevno. Na protokolu sam vise od godinu dana i SVI nalazi su mi genijalni a uZ bubrega kako kod malog djeteta. :)

"Mnogi ce se naljutiti sto sam napisala ovo ali nisam mogla da cutim. "

Ja se ljutim sto odbacues jedini postojeci lijek protiv SVIH autoimunih bolesti, a nisi se prije dobro informirala.

Van mreže Roxi

• VIP
  • MS
« Odgovor #145 poslato: Avgust 08, 2016, 09:49:52 posle podne »
M4rtina, hvala ti puno sto si se javila! Cekam da me neko, bar, pokusa ubediti.
Ocigledno da nisam dobro informisana, volela bih da me informises, ti ili bilo ko drugi - da me ubedite da je to lek.
Ja sam diplomirani veterinar, sto znaci da sam polagala na vet.fak. hemiju, fiziku, biohemiju, fiziologiju patolosku fiziologiju, patologiju, farmakologiju, interne bolesti,... i jos dosta toga. U septembru cu napuniti 47.godina sto znaci da jos uvek zdravo razmisljam (ili bar tako mislim :) ). - Ovo pisem da dokazem da znam o cemu pisem tj. da dobro znam sta je D vitamin i kakva  mu je uloga.
Kad je bilo reci o Zambonijevoj intervenciji jasno je receno da molekuli Fe (gvozdja) prave problem u mozgu talozenjem oko nerava. Zato se radila venska dilatacija da bi krv lakse odlazila iz mozga kroz jugularne vene.
Sto se tice ovog protokola nigde ne videh sta to radi D vitamin sto ce mi pomoci da se resim MS-a.
Novosadski doktor koji je objavio da ce raditi po protokolu je bio na obuci celih 5 (pet) dana!?!? Pritom, sto je najbitnije je izbacio i cenovnik.... sto je bilo najbitnije! Intervenciju u Nisu niko od nas nije platio jer je bila odobrena od naseg ministarstva zdravlja, kao i u mnogim zemljama.

M4rtina, hajde napisi o tvom boljitku nesto. Tvoj oporavak ce me sigurno naterati da se okrenem protokolu!
Kakvo ti je stanje bilo pre uzimanja D vitamina, a kako ti je sada?

Van mreže Машинка

• Član
  • **
  • Dg: МС
« Odgovor #146 poslato: Avgust 08, 2016, 10:14:11 posle podne »
u Brazilu se promjenjuje od 2002

То је јако кратак период да би се тврдило да се било ко од било чега било чиме излечио.

Не држим ничију страну само размишљам наглас, тј овде са вама  :n14:

Van mreže Roxi

• VIP
  • MS
« Odgovor #147 poslato: Avgust 10, 2016, 09:46:40 posle podne »
Zasto nema odgovora M4rtina?
Sad citam postove od ranije, u ovoj temi, da proverim da li sam nesto previdela... Pa nisam.
Jellena, ni ti nisi Dasi odgovorila na postavljena pitanja. Zasto?

Van mreže Машинка

• Član
  • **
  • Dg: МС
« Odgovor #148 poslato: Avgust 10, 2016, 10:20:57 posle podne »
Mega doze D vitamina i te kako moga da naprave haos u organizmu!
Рокси, молим те, напиши нешто више о томе. Ја сам мислила да је витамин Д најбенигније од свих зала које имамо у понуди, а видим да ми и званична др нешто прчка по томе. Волела бих да знам и негативне стране. Ценим твоје мишљење. Хвала.

Van mreže M4rtina

• Član
  • **
« Odgovor #149 poslato: Avgust 11, 2016, 09:18:55 pre podne »
Zasto nema odgovora M4rtina?

Zato sto ne mogu biti dezurna za one koji sami ne traze. Imas google i youtube. :)

https://www.youtube.com/watch?v=2ErtI5FZncM
https://www.youtube.com/watch?v=fMEm-6Jq2cg
Ova dva videa s s hrvtaskim titlom.

Ovaj koji sijedi i koji dio mehanizma djelovanja vit D3 je bez titla. Sto se tice zakljucaka iz videa o terapijskoj snazi vit D3 oni ne stoje jer se baziraju na preniskim dozama. Na odgovarajucim dozama D3 (svatko dobiva svoju individualnu dozu) potpuno se zaustavlja autoimuni proces.

https://www.youtube.com/watch?v=yhUuf2QZd_E

Mene za cijene nemoj pitati, nisam ih postavljala. Ja imam MS i iz principa radim besplatno. Ti mene ne citas, rekla sam ti da NITKO ne zna kakvi su efekti visokih doza vit D3 koje zaustavljau bolest osim dr. Coimbre jer ih nitko nije koristio, pa ih nisi uzila na fakultetu.

Sto se mpojih rezultata tice ja sam super. Par puta sam umirala od MS huga a sada plesem salsu. :) Na ovoj grupi ces naci vise svjedocenja nasih clanova kojima je bolest zaustavljena (uz ogromne kolicine vrlo korisnih informacija):

https://www.facebook.com/groups/Dvitamin/

Grupa ima prilicno stroga pravila koja se moraju postovati i neinformirana misljenja NISU dobrodosla. :)

Nadam se da se vidimo na grupi.

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.