Autor Tema: Vitamin D Protokol  (Pročitano 112292 puta)

Van mreže Ena

• VIP
  • Pol: Žena
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
  • Dg: MS
Odg: Vitamin D Protokol
« Odgovor #60 poslato: Jul 26, 2015, 10:11:44 pre podne »
Sto se tice mog zdravstvenog stanja kratko cu, pripremam se za maraton i ne ide mi lose! :)

https://connect.garmin.com/modern/activity/843740929

:ye1:  :ye1:

Ovako stoje stvari. U medjuvremenu sam prestala da se samolecim jednostavno najvise zbog sigurnosti sta ako nesto krene po zlu, kako znati sta treba preduzeti.
Stupila sam u kontakt sa dr Sanjom Tamburic koja je sa nasih prostora ali dugi niz godina zivi i radi u Kanadi gde je lekar prirodne medicine. Obuku za protokol je prosla kod dr Coimbre.
Uglavnom poslala sam joj istoriju, laboratorijske analize i imala konsultaciju skypom jako dugu i temeljnu, nakon koje sam dobila dozu od 80 000IU vit D3 i hrpu drugih minerala kao i po koji vitamin pride.
O nekim poboljsanjima necu da govorim jer je previse rano kao sto i dr kaze, ali cim pre se nesto pojavi da ja budem sigurna u to javljam.
Super,super Jeco.A kad prođe minimum 4 meseca,moći ćemo i mi da pišemo o nekim promenama koje su vidljive ne samo nama  n32

Van mreže Jellena

• Član
  • **
  • Nema granica za one koji ih ne vide...
  • Grad: Sokobanja
« Odgovor #61 poslato: Jul 26, 2015, 10:13:44 pre podne »
Tacno tako Milka. Meni stvarno jako puno znace ove male koje ne umisljam jer se zadrzavaju, jednostavno znam da se nesto pomera ka boljem  :n13:

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #62 poslato: Jul 26, 2015, 10:14:28 pre podne »
Tako je  :D

Van mreže Jellena

• Član
  • **
« Odgovor #63 poslato: Jul 27, 2015, 04:25:18 posle podne »
Sad sam i postar  :D Prenosim TAjcino iskustvo posto jos nije sredila komp pa ne moze na forum:

Evo da napisem par reci o mom stanju,za moje divne divnr drugare sa hendija:),pa ce moja Jeca kopirati,posto sam ja na mob.i ne mogu uci na H:(..elem,za par dana ce punih 2 meseca kako sam na 5ooooiu d vitamina..a,pre toga sam pila i 2 meseca 2ooooiu i 3ooooiu,pa radila analize..i tako,imala sam uspona i padova,i dalje dosta zavisi moje stanje od vremenskih promena i sl,ali uglavnom sto se tice energije,tu sam mnogo bolja,nego ranije..na.pr,ove godine,sam na moru bila aktivna i pre i posle podne,a do ove god,sam uvek isla samo pre podne,uvece citala i vracala se sa bar 3 procitane knjige,a ove nisam ni jednu!hahaha,bas nadjoh cime cu da se hvalim;)..e,sad,cini mi se da su mi misici ojacali,ali sto se hoda tice,nema jos promena,valjda je rano,kazu tek nakon par meseci dolazi do vidljivih promena,ali kad si na punoj dozi.balans mi je i dalje nikakav,znaci samo uz pomoc stapa ili druge osobe..ali,Jeca rece da je to i najteze za popravku,pa..e,ja sad cekam da se besika malo sredi,kazu da bi trebalo,a kako pijem ovih minimalnih 2,5 l vode dnevno,pre podne provodim ispred toaleta i u njemu:D..tj.pravi protocni bojler sam;)..bolove koje sam imala u kukovima su prestali,ali ono zarenje koze,kao kad izgoris na suncu je jos prisutno:/,nadam se da ce i to nestati..eto,drugari,toliko za sada,a nadam se da ce konacno srediti taj comp,pa da dodjem i ja,jer mi bas nedostajete i ljubim vas:*:* i da krenite i vi sa d vitaminom,makar onu fiziolosku dozu 1ooooiu,ne moze da skodi:)..

Van mreže Daša

• Član
  • **
  • Grad: NS
« Odgovor #64 poslato: Jul 27, 2015, 04:52:39 posle podne »
 :ye1: Tajči

Van mreže senna

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
  • "ja sam dečak iz vode" Milan EKV
  • Grad: Kragujevac
« Odgovor #65 poslato: Jul 27, 2015, 07:53:49 posle podne »
Tajči  n32  :ye1:

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #66 poslato: Jul 27, 2015, 09:21:43 posle podne »

Tajči i mene ova promena vremena zeza,ali biće bolje videćeš  :n20:

Van mreže mr_marija

• Član
  • **
  • Dg: ms
  • Grad: Niš
« Odgovor #67 poslato: Avgust 04, 2015, 09:24:04 posle podne »
Kako ste pocinjali sa vigantol kapima? Po koliko kapi dnevno i posle koliko vremena ste povecavali dozu? Ja uzimam po 10 kapi dnevno, evo vec dve nedelje, ali nekako mi se cini da to nije dovoljno s obzirom na dijagnozu (ms) i na sve sto sam procitala vezano za D vitamin i ovu bolest. Hvala!

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #68 poslato: Avgust 04, 2015, 10:44:26 posle podne »
Ja sam počela sa 10 kapi vigantola i ubrzo prešla na 20 kapi,što je 10000iu i fiziološka doza za zdrave,po dr Coimbri. :)
http://www.youtube.com/watch?v=fMEm-6Jq2cg

Van mreže Čorba

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
  • Dg: ms,diskus henrija
  • Grad: POZEGA
« Odgovor #69 poslato: Avgust 05, 2015, 01:16:58 posle podne »
jedan dan cu napisati moja iskustva,doduse ja nisam na protokolu :)

Van mreže mr_marija

• Član
  • **
« Odgovor #70 poslato: Avgust 05, 2015, 03:15:48 posle podne »
Hvala puno!!! Svako dobro!!!

Van mreže mr_marija

• Član
  • **
« Odgovor #71 poslato: Avgust 05, 2015, 04:57:10 posle podne »
I samo jos jedno pitanje: da li se tih 20 kapi vigantola uzimaju odjednom ili u vise doza?

Van mreže Jellena

• Član
  • **
« Odgovor #72 poslato: Avgust 05, 2015, 05:06:30 posle podne »
Uzimaju se odjednom ujutru uz ili nakon dorucka  ;)

Van mreže mr_marija

• Član
  • **
« Odgovor #73 poslato: Avgust 05, 2015, 05:26:49 posle podne »
Hvala  :n23: Pocecu od sutra sa 20 kapi i cvrsto verujem da ce pomoci. Nesto mora  ;)

Van mreže Jellena

• Član
  • **
« Odgovor #74 poslato: Avgust 05, 2015, 06:29:50 posle podne »
Osetices neke promene vrlo brzo, najpre u porastu energije. Medjutim doza od 10 000IU je fizioloska doza za zdrave ljude nije doza koja leci. Za tako nesto potrebne su znatno vise prilagodjene svakom pacijentu ponaosob.  :n23:

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.