Pozdrav svima na forumu... Molim vas da mi malo razjasnite neke stvari o sledecem: Nezvanicno sam saznao da mi je stigao predmet sa revizije iz BG i da sam dobio invalidsku penziju,gde mi je potvrdjeno 60% tel.ostecenja.Mozete li mi reci sta to podrazumeva? Da li se to uklapa u moje fizicko stanje,koje cu da vam opisem...
U pitanju je stanje posle slogova,u septembru prosle i u februaru ove godine,od kada sam dobio i epilepsiju u nekom blazem obliku (desava se samo u toku noci,da zagrizem jezik i da ne kontrolisem mokrenje,sto se proredilo nakon pocetka terapije fenobarbitonom).Na levom oku mi je povecana dioptrija,i imam glaukom.Levi blazi facijalis.Ruka mi visi pored tela,opustena i skoro da nemam nikakvu kontrolu nad njom:po nekoliko mm pomeram prste,ramo mi je palo,misici atrofiraju,bicepsa gotovo i da nema!Noga je u takvom stanju da nemam potpunu kontrolu,ali mogu da nesto malo hodam uz pomoc stapa,tako sto zabacim levi kuk unazad i "zakljucam" koleno,tj ispravim nogu i tako imam kakav-takav oslonac,ali svako duze hodanje se gotovo uvek zavrsava gubitkom ravnoteze i padom.
Pored svega ovoga,usporeno govorim i desava mi se da menjam reci: recimo,hocu da kazem hleb,a ja kazem noz,i sl,nemam koncentraciju i ne mogu ni tv da gledam. Jos za vecu nesrecu,ZIVIM SAM,roditelji su preminuli,rodbinu nemam,dece nemam,osoba sa kojom sam ziveo je otisla kada mi se desio drugi slog.
Eto,to je moja prica....
Sada me zanima sta dalje,kako opstati,cuo sam iz prica da je invalidska penzija oko 12-13 hiljada,pa me zanima i to imam li ja prava na neku novcanu pomoc,jer od same penzije ne mogu ni dazbine platiti,a kamoli platiti neku osobu da mi pomaze. Za sada ima jos nesto malo ustedjevine i od toga nekako pratim troskove i placam jednoj zeni da se stara o meni,ali taj novac nece jos dugo da traje.Ni hleb ne mogu da isecem,a o nekom kuvanju i da ne pricam. Jedino imam srece sto je prodavnica odmah pored mojeg stana,pa nekako uspevam da kupim potrepstine,ili zamolim nekoga da mi kupi...
Mozda sam promasio mesto za ovu temu,ali ne zamerite,jos sam nov ovde i ne snalazim se bas najbolje. Hvala svima unapred na savetima i poukama....
P.S: Mislim da je sada razjasnjeno zasto sam uzeo bas ovaj alias namesto pravog imena...