Autor Tema: MS filozofija ;)  (Pročitano 70437 puta)

Van mreže amia

• Član
  • **
  • Noli turbare circuloc meos
Odg: MS filozofija ;)
« Odgovor #90 poslato: Novembar 21, 2009, 07:55:09 posle podne »
A da ja i tebi posaljem kombuhu...sad ozbiljno pitam

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Dg: MS
  • Grad: Beograd
« Odgovor #91 poslato: Novembar 21, 2009, 08:04:04 posle podne »
To je ono zeleno što pliva u tegli i vreba priliku da iskoči i da mi se zalepi za lice? Ne, hvala. I Tia je pokušavala al' nije uspela. ;)

Van mreže Daca

• Član
  • **
  • Pol: Žena
« Odgovor #92 poslato: Novembar 21, 2009, 08:04:49 posle podne »
Skler el nam bese isti doktor? Ako nije za ovde,mozes na pp.  :m3:

Van mreže amia

• Član
  • **
« Odgovor #93 poslato: Novembar 21, 2009, 08:06:43 posle podne »
ma da ti znam adresu poslala bih ti je ,,,a ti probaj da je ne gajis i pijes,,,,
ima stariji da se slusaju,,,,

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #94 poslato: Novembar 21, 2009, 08:11:36 posle podne »
Skler el nam bese isti doktor? Ako nije za ovde,mozes na pp.  :m3:

Da, isti je. Nisam nikada ni krio ko je. Iz dosadašnjeg iskustva, samo je vredan poštovanja.

ima stariji da se slusaju,,,,

Ja se malo šalim ali generalno, nisam od onih koji bi imali strpljenja da gaje kobuhu.

Van mreže amia

• Član
  • **
« Odgovor #95 poslato: Novembar 21, 2009, 08:16:52 posle podne »
 mali1
o Boze ,pa to nije cvet da ga zalivas i gajis,,,
toliko je prosto da je smesno,,,
uostalom daj zeni da se zanima sa tim...meni matori to sprema,,,stavi lonac sa vodom,,kad prokuva stavi caj, u medjuvremenu rukom izvadi gljivu(bljak)i razdeli je ,,,po flasama ,ostavi pelcer (malo starog napitka.....)i da ne sirim pricu,,,
Razmisli molim te ....

Van mreže amia

• Član
  • **
« Odgovor #96 poslato: Novembar 21, 2009, 08:21:47 posle podne »
 mali1
O pa kad pre preseli nas divan,,,,a ja i dalje tamo kuckam... mali1
Daklem,,,ko sto rekoh ...razmisli

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #97 poslato: Novembar 21, 2009, 08:22:56 posle podne »
Prebacio sam poruke u ovu temu jer izlazimo iz "naslova".

Elem, da kažem nešto vezano za kombuhu i slične recepte za ozdravljenje o kojima pišemo ovde. Ja to posmatram i smatram korisnim isto koliko smatram korisnim i neki čaj. Ima nešto lekovito ali ne očekujem da će mi to zaustaviti relaps koji kreće ili će me izvući iz njega. Da imam više "vere" u tu kombuhu, možda me ne bi mrzelo da se zezam sa njom. Pokušavam na svaki način da smanjim rizike od pogoršanja ali nije sve u mojoj moći. Ako se ovo sada, ipak pretvori u relaps, ja znam razlog ali isto tako i znam da sam malo toga mogao da uradim i da ga sprečim. Jednostavno, pritisak je bio (a i dalje je) prevelik. Jbg.
Idemo dalje.

Daklem,,,ko sto rekoh ...razmisli

Evo, rekoh ti. ;)

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #98 poslato: Novembar 21, 2009, 08:33:33 posle podne »
Nešto sam izostavio u prethodnoj poruci. Dakle, ovo što sam napisao je samo moje mišljenje bez ikakve namere da pobijam korisnost nekog preparata. Svako treba da se drži onog što mu pomaže.

Van mreže amia

• Član
  • **
« Odgovor #99 poslato: Novembar 21, 2009, 08:34:43 posle podne »
od stresova ne mozemo da se izolujemo ,pa i da nos iz kuce ne pomolimo,To sam na svojoj kozi osetila.Pocela sam da se trzam i na zonjavu telefona,a jos i ako odem poslom negde ili radim....
Eto onomad su me bukvalno izneli iz poreske ...Htedoh reci,,,sve sto mislim da moze da pomogne ,,probam...mozda je i placebo efekat ,,ko zna ,,ali do sada je skoro pomagalo
Dalje ,znam da je glava najveci problem,,glavu nazalost nosim sa sobom i sve sto je u njoj.Pokusavam i taj pritisak da saniram ...opet alternativom,,,,

Van mreže Roxi

• VIP
  • MS
« Odgovor #100 poslato: Januar 07, 2010, 01:11:44 posle podne »
Razmisljam vec neko vreme da napisem ovo sto mi se mota po glavi i sad i nadjoh mesto gde da ga okacim...
Kad sam imala nekih 9 - 10 godina, bila sam kod babe i dede u Makedoniji. Selo, zabit sa nekih 40 - 50 kuca... Oboje prilicno stari. Obzirom da smo sestra i ja bile klinci, baka se dovijala da nas zabavi pricajuci price, bajke. Jedna od njih mi se tada jako urezala u pamcenje, toliko da imam osecaj da je zivim.
U kratkim crtama: Mlad covek, vrlo srecan, zivi sa zenom i dvoje dece u vrlo srecnom braku. Jeddnog dana na putu ga sretne starac koji mu govori da mora da bira hoce li da bude nesrecan u mladosti ili u starosti. Mlad covek odabere da bude nesrecan u mladosti. Naravno, u povratku kuci sve nestaje i on provodi narednih 15 - 20 godina trazeci svoju porodicu, srecu... Nalazi je kao zreo, ne vise mlad covek. Ali je nalazi! On prozivljava u sreci svoje zrele godine i starost!

Prateci rad i desavanja dr.Zambonija i uopste novog pristupa u lecenju MS-a pocinjem da verujem da se i sa svih nas, lagano, skida prokletstvo. Ja ove godine, u septembru punim 41.godinu, '94.g mi je postavljena dijagnoza MS, od 2000.g sam u kolicima... pa, malo li je?!

LJUDI, IDU ZA NAS BOLJI DANI!!!
Samo treba biti strpljiv!

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
« Odgovor #101 poslato: Januar 07, 2010, 01:29:05 posle podne »
Roxi, silno vjerujem da idu za nas bolji dani. Zivot je kruznica, nemoze da bude uvjek samo lose, to se kosi sa zakonom prirode.

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #102 poslato: Januar 07, 2010, 01:45:39 posle podne »
Mene niko niš nije pitao. :)

P.S. prebacio sam poruke u ovu temu. Nekako mi se čini da je prikladnija.

Van mreže VERICAkg

• Član
  • **
« Odgovor #103 poslato: Januar 07, 2010, 09:18:01 posle podne »
Ako stvarno bude sve isto kao iz price koju je Roxi napisao bicu presrecna. Naravno svi mi!!!  A bice tako 100%

Van mreže malena

• Član
  • **
« Odgovor #104 poslato: Januar 12, 2010, 01:58:29 posle podne »
Zivot nam donosi razlicita iskustva i pruza nam mogucnost da iz njih naucimo nesto.
Ja se drzim ove logike.
Mnogi ne umeju da izbalansiraju svoj zivot, stres, ishranu, medjuljudske odnose, odnos prema samom sebi. Onda mu sa neba padne izazov. Njegov je izbor sta ce uciniti sa time.
Sta je zaista radost? Sta je prava tuga, nesreca? Jednom je moja prijateljica prokomentarisala da je sedela u kaficu u kome je sedeo neki mladic u invalidskim kolicima. Niko se nije glasnije i radosnije smejao od njega. Niko nije tako umeo da ceni dobro drustvo i prijateljski razgovor.
Da li smo prokleti sto umemo da cenimo ono sto imamo tek kada ga izgubimo?

Jedan covek me je rasplakao, nasmejao i rastuzio, ali ni u jednom trenutku nisam imala osecaj da treba da ga sazaljevam. Na zalost, predavanje je na engleskom, ali ko uspe da pogleda, vredi svakog utrosenog minuta :)
http://www.thelastlecture.com/
watch the last lecture :)

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.