Autor Tema: Pogoršanja i trenutna stanja ~ 2  (Pročitano 593077 puta)

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Dg: MS
  • Grad: Beograd
Odg: Pogoršanja i trenutna stanja ~ 2
« Odgovor #825 poslato: April 12, 2013, 01:09:31 pre podne »
Ма криво ми што сад дође кад иде лепо време. Гледам оно сунце данас и преврћем очима. Све ти јасно. ;)

Van mreže naca

• Global Moderator
  • Pol: Žena
  • kad porastem,samo će mi se kasti...
  • Grad: NBgd
« Odgovor #826 poslato: April 12, 2013, 01:11:08 pre podne »
sve znam  :n20:

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #827 poslato: April 12, 2013, 01:19:43 pre podne »
 :)hah

Van mreže tatijana

• Član
  • **
  • Amor omnia vincit - Ljubav sve pobeđuje.
« Odgovor #828 poslato: April 12, 2013, 10:42:09 pre podne »
Ма криво ми што сад дође кад иде лепо време. Гледам оно сунце данас и преврћем очима. Све ти јасно. ;)

eee,razumem te u potpunosti,skler  :n29: :n20:,ali bice bolje  :ok:

Van mreže alfa166

• Član
  • **
« Odgovor #829 poslato: April 12, 2013, 04:49:43 posle podne »
Nema bice bolje ,ako mozes sedi na biciklu pa da vidis kako ce ti biti bolje posle sat dva voznje.

Van mreže tatijana

• Član
  • **
« Odgovor #830 poslato: April 12, 2013, 05:29:52 posle podne »
ee,lako je reci  :m2:

Van mreže Benćo

• Član
  • **
« Odgovor #831 poslato: April 12, 2013, 07:03:32 posle podne »
Kada sam pitao svog terapeuta, da li vredi sada da nabavim sobni bicikl, rekao mi je: "Šta će ti, kad i tako mene moraš opet da sačekaš, jer ne možeš ništa sam." :n30:
Treba da mi pomogne da dođem i sednem na njega i sve vreme da je tu pored mene. Sem toga, nabije se još veći spazam....i to je mač sa dve oštrice. Odustao sam. Verovatno sam zakasnio... :n30: a bolest nije i sve ono drugo... :-\ :'(

Van mreže Ena

• VIP
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
« Odgovor #832 poslato: April 12, 2013, 10:00:56 posle podne »
 Ja vozim bicikl najmanje 15 minuta,a stvarno je to trening  :ye:
A dva sata da mogu da vozim bilo bi super,ali ne mogu  :m2:

Van mreže Čorba

• Član
  • **
  • Dg: ms,diskus henrija
  • Grad: POZEGA
« Odgovor #833 poslato: April 12, 2013, 10:12:57 posle podne »
Ja vozim bicikl najmanje 15 minuta,a stvarno je to trening  :ye:
A dva sata da mogu da vozim bilo bi super,ali ne mogu  :m2:
steta neznas sta propustas :)hah :)hah mali1

Van mreže raca

• Moderator
« Odgovor #834 poslato: April 12, 2013, 10:38:14 posle podne »
Bicikl, hmm.  :m3:
Imala sam električni, ali i njega sam batalila i prodala. Toliko o mojoj dvosatnoj rekreaciji sa biciklom.  :n30:  Znači nije mi odgovaralo ni to što ne moram pedaliti. Ma mislim teško ga je i uključiti. :)hah  A onda onaj nebitini, sitni problem sa ravnotežom. Mada možda bi se posle dva- tri sata to popravilo. Onda sigurno ne bih znala da uopšte postoje takvi problemi, a nisam sigurna da bih znala i za sebe.  :n30:  mali1

Van mreže tatijana

• Član
  • **
« Odgovor #835 poslato: April 13, 2013, 12:40:28 posle podne »
ma,moze on da vozi ,msm mogla sam i ja dok se nije pojavio gosp.spazam i balans u autu..nasa bransa se krece u rasponu edss od o do 10 mislim,pa recimo edss 3 ili 4,cak i 5 verovatno mogu bez problema da voze bajs ..   :n14:..,o 1 i 2 da ne govorimo..

Van mreže alfa166

• Član
  • **
« Odgovor #836 poslato: April 13, 2013, 12:45:54 posle podne »
voleo bi da vidim tog tarzana sto gusla sobni bajs dva sata ,a pritom da je iz nase branze :m1:

Vidis ja sam taj Tarzan koji moze da vozi biciklu dva i vise sata,naravno da nisam mogao odmah jer bicklu nisam pre toga vozio 20 godina.Naravno da sam mislio da cu poginuti kada sam seo na nju ,naravno da sam padao sa nje ,naravno da sam iskasapio noge na pedale posto sam imao problema sa motorikom ,naravno da sam imao problema sa ravnotezom. Sada ce hvala bogu treca godina kako vozim biciklu i to satima po kosutnjaku u sumi stazicama izmedju drveca bez problema,a sve probleme koje sam gore naveo sam uglavnon prevazisao ,nema problema sa ravnotezom ,nemam problema sa motorikom ,vratio snagu noznih misica,itd.Samo da naglasim da Ms imam po neurolozima 20 godina ,kada su mi pre tri godine utvrdili Ms imao sa kvadriparezu tako da jedva hodao a o ravnotezi i ostalom da ne pricam.Najlakse je reci ja ne mogu i jednostavno sesti i pustiti da ti atrofiraju misici,vec jednostavno trebas da imas celicnu volju i da radis mnogo na sebi da bi pod broj jedna vratio muskulaturu na zavidni nivo i funkciju po funkciju koju si izgubio.
Toliko od mene a ko ne veruje moze na voznju po kosutnjaku

Van mreže tatijana

• Član
  • **
« Odgovor #837 poslato: April 13, 2013, 12:50:36 posle podne »
svaka cast  n32,ali ti sigurno nemas problem sa spazmom onda..meni cim su krenuo taj problem,nema nista od bajsa,samo mi pojaca spazam jos gore  :m2:

Van mreže alfa166

• Član
  • **
« Odgovor #838 poslato: April 13, 2013, 12:59:37 posle podne »
Samo jos ovo da sam kojim slucajem mentalno pao pre tri godine verovatno bi vec zaboravio sta to bese hodati i stojata svojim nogama,verovatno ne bih mogao nista da drzim u rukama ,i jos mnogo sto sta svima nama dobro poznato

Van mreže alfa166

• Član
  • **
« Odgovor #839 poslato: April 13, 2013, 01:03:33 posle podne »
svaka cast  n32,ali ti sigurno nemas problem sa spazmom onda..meni cim su krenuo taj problem,nema nista od bajsa,samo mi pojaca spazam jos gore  :m2:
Meni kada krene spazam ja se popnem na trenazer ,naravno da onda ne vrtim isto kao kada ga nema ali jedino tako popusta spazam i tako danima i sve se polako vraca na svoje mesto

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.