Autor Tema: Pogoršanja i trenutna stanja ~ 2  (Pročitano 593253 puta)

Van mreže Rina

• Član
  • **
  • Pol: Žena
  • Dg: MS
Odg: Pogoršanja i trenutna stanja ~ 2
« Odgovor #300 poslato: Decembar 19, 2012, 06:49:16 posle podne »
hvala Bensio

sad imam i neku upalu misica,kao da sam trcala maraton,a nista,bre,nisam radila  :m1:

Van mreže Čorba

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
  • Dg: ms,diskus henrija
  • Grad: POZEGA
« Odgovor #301 poslato: Decembar 20, 2012, 11:10:39 pre podne »
meni je taj osecaj tzv.trnci dobro poznat ,stalno mi je prisutan u oba stopala ima vec 8god,i pre i posle kortica kako im bencio lepo tepa,jbg saziveo sam se sa tim pa vise i neobracam paznju. ;)

Van mreže tatijana

• Član
  • **
  • Amor omnia vincit - Ljubav sve pobeđuje.
« Odgovor #302 poslato: Decembar 20, 2012, 12:57:01 posle podne »
Rina,u pravu je bencio,mozda bi trebala kortice..meni je to prolazilo ranije,ali je sad ostalo za stalno  :m2:

Van mreže Benćo

• Član
  • **
  • Grad: Beograd
« Odgovor #303 poslato: Decembar 20, 2012, 02:31:02 posle podne »
Corba@
nije to isto. Jedno su "trnci," a drugo taj osećaj "ispečenosti." Ma da se "leči" sve na isti način. Tebi je to Corba ostalo, jer si verovatno puno čekao u samom početku, pa kada si primio kortikosteroide, već je verovatno bilo kasno.

Van mreže Čorba

• Član
  • **
  • Dg: ms,diskus henrija
  • Grad: POZEGA
« Odgovor #304 poslato: Decembar 20, 2012, 04:29:48 posle podne »
znas benc,taj osecaj ti je kao kad bos ides po blatu pa ti se osusi i onda ti se zateze koza na tabanima.za zastarelost si pogodio 100 posto da sam posluso lekare verovatno bi bio bolji nego sto jesam,nego sam vuko nogu od 2005 pa nadalje a dijagnostikovano 2010g,sad kad razmislim ja sam proso otpr,.sve faze podmukle gospodje medjutim nisam obracao paznju na to nekako nosilo se to na nogama ,davalo se tu po alkoholu i cigarama u ogromnim kolicinama jbg,sve ono ma procice nije to nista i na kraju prc. :D

Van mreže Benćo

• Član
  • **
« Odgovor #305 poslato: Decembar 20, 2012, 07:18:28 posle podne »
Zato sam uvek protiv onih, koji ljude savetuju da čekaju.  :m3: To je mač sa dve oštrice.  :n4: n31 Uvek sam za to, da ljudima treba ukazati na sve mogućnosti, a odluka mora biti ipak samo njihova.  n32 thanks

Van mreže miloskg

• Član
  • **
« Odgovor #306 poslato: Decembar 20, 2012, 11:03:57 posle podne »
Vidis ja recimo vucem duple slike jedno 2 nedelje, al nisam na korticima zato sto sam pre dva meseca primao 1g a pre mesec dana 2g, pa kaze doktorka da malo sacekamo!
Duple slike su na daljinu, na blizinu je ok, a one u toku dana nestanu pa se vrate, ne mogu nisam da pratim kad ih ima kad ne!

Uglavnom vozim kola opusteno, jbg imam jedno oko, drugo zatvorim i moze, samo sto onda imam 2D prikaz pa je malo zaguljenije za voznju, ali vozim dugo pa sam izvezban :D

Van mreže Ena

• VIP
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
« Odgovor #307 poslato: Decembar 20, 2012, 11:05:59 posle podne »
Duple slike su na daljinu, na blizinu je ok, a one u toku dana nestanu pa se vrate, ne mogu nisam da pratim kad ih ima kad ne!
Isto i to traje već dugo.

Van mreže Rina

• Član
  • **
« Odgovor #308 poslato: Decembar 21, 2012, 01:01:37 pre podne »
hvala vam,ljudi  :n20: ...ipak,sacekacu do ponedeljka,pa cu videti...mozda i prodje samo od sebe  :D

Vidis ja recimo vucem duple slike jedno 2 nedelje, al nisam na korticima zato sto sam pre dva meseca primao 1g a pre mesec dana 2g, pa kaze doktorka da malo sacekamo!

Uglavnom vozim kola opusteno, jbg imam jedno oko, drugo zatvorim i moze, samo sto onda imam 2D prikaz pa je malo zaguljenije za voznju, ali vozim dugo pa sam izvezban :D

Milose,kako si ti sad,jel noga bolje? Zadnji put kad sam te videla ispred neurologije,lose si hodao..

Van mreže miloskg

• Član
  • **
« Odgovor #309 poslato: Decembar 21, 2012, 05:30:48 pre podne »
Generalno sam priblizno ok, mada oped imam manje energije nego kad sam normalan bio!
osim duplih slika i mokrenja i energije nemam druge simtome bolesti!
Krenuo sam sa avonex-om, pa cemo da vidimo dal ce on da donese ista pametno, a posle nove godine mozda odem na nefrologiju da menjam plazmu!

Van mreže Rina

• Član
  • **
« Odgovor #310 poslato: Decembar 21, 2012, 11:55:00 pre podne »
 :ye1:

Van mreže Benćo

• Član
  • **
« Odgovor #311 poslato: Decembar 21, 2012, 02:32:47 posle podne »

Ti si isprimao terapiju. Sada je potrebno samo vreme. To može da potraje i nekolko meseci, dok se skroz "ne očisti". Tako je bar bivalo kod mene. Ne opterećuj se previše, tako sebi odmažeš. Više odmaraj.

Van mreže miloskg

• Član
  • **
« Odgovor #312 poslato: Decembar 21, 2012, 05:37:36 posle podne »
A do sada ja uvek sam lepo odreagovao na terapiju, posle dve nedelje se povuku svi simtomi, a onda dve nedelje sam ok, i onda krecu problemi ponovo :(

Van mreže Benćo

• Član
  • **
« Odgovor #313 poslato: Decembar 21, 2012, 06:57:35 posle podne »
Nemoj da mnogo mozgaš. Ako ti je za utehu, meni pulsna nije nikada delovala trenutno, već odloženo. Kod duplih slika, tek posle tri meseca. Budi strpljiv. A ako se mnogo cimaš - umaraš, onda sve još odlažeš i povećavaš rizik...

Van mreže miloskg

• Član
  • **
« Odgovor #314 poslato: Decembar 21, 2012, 07:40:11 posle podne »
A fazon je sto meni kad je dobro, ne umem da sedim miran i da ne radim nista! Prosto pre dve nedellje se tako skockalo na poslu da je bilo posla preko glave a da sam ostao sam, zaduzen za moj sektor i jednostavno bas sam se umorio u ponedeljak i u utorak su odmah krenuli simtomi, u vidu duplih slika i nedostatka energije :(
Bas je umor jedno veliko njesra kod nas  :(

Dal se ikad smiri ovo mokrenje!? Ja kao da sam protocni bojler, ne unosim nesto puno tecnosti, normalno mozda malo vise od 1l dnevn, a mokrim po malo na pola sata sat :(

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.