Autor Tema: Pogoršanja i trenutna stanja ~ 2  (Pročitano 593257 puta)

Van mreže miloskg

• Član
  • **
Odg: Pogoršanja i trenutna stanja ~ 2
« Odgovor #330 poslato: Decembar 23, 2012, 09:15:41 posle podne »
Jel imao neko posledicu od primene interferona da mu se organizam ohladi, i da mu prosto bude hladno non stop!?
Ja do skoro, tj dok nisam poceo da primam avonex nisam znao za hladnocu, kad je u kuci 20 stepeni ja setam u gacama i devojka mi se krsti i kaze da nisam normalan :D
A sad u kuci 25 stepeni, i ja se smrzoh ziv :(

Van mreže Rina

• Član
  • **
  • Pol: Žena
  • Dg: MS
« Odgovor #331 poslato: Decembar 23, 2012, 09:31:02 posle podne »
mozda imas temperaturu  :m1: ja sam prva dva meseca imala bas visoku,a sad je ok sto se toga tice,primila sam vec 80 i nemam vise te simptome

Van mreže miloskg

• Član
  • **
« Odgovor #332 poslato: Decembar 23, 2012, 09:46:49 posle podne »
Ma temperatura drmne u prvih 24 sata, mada sad u petak sam primio oko 7 uvece  i onda prespavao temperaturu! :D Nego je problem sto sam hladan, ruke su mi nonstop hladne, i sav se smrzavam! :(

Van mreže seve

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
  • Dg: G 35 i M10
  • Grad: Beograd
« Odgovor #333 poslato: Decembar 23, 2012, 10:52:45 posle podne »
 Ja imam slicne probleme i uvek se povuku kad nema betaferona. Dobro je sto ti se to javlja na rukama, kad se pojavi u gacama onda je bas problem. Naime od te hladnoce dobijem grc besike i ne mogu da mokrim, a boli kao kad imas triper. Siptomi se uvek pojave kad izadjem na punu dozu i traju dok ne prestanem sa betaferonom. Prvi put kad sam imao tih problema isao sam kod nefrologa a posle jos 2 puta kod urologa sve okej a odgovor isti da je od MS. Sada kad znam sta me muci i to iznesem na VMA gledaju me ko u cudo. Ja u onim njihovim anketama to stalno iznosim. Do sada nisam imao prilike da cujem za jos nekog sa slicnim problemom hladnoce kao posledicom primanja betaferona. Kako sa tim zivim, nezgodno. Tusiram se ranije i susim venom, dodatno utopljavam mesto hladnoce, pijem 1/2 od 1,5 mg leksilijuma zbog bola. Kad postane neizdrzivo ja prekinem sa betaferonom, pa ispocetka. Poz  ;)

Van mreže dusicacs

• Član
  • **
  • Grad: Sremski Karlovci
« Odgovor #334 poslato: Decembar 24, 2012, 11:02:01 pre podne »
Seve, meni je neurolog skrenuo pažnju na groznicu i smrzavanje kao posledice betaferona kada je
trebalo da biram između betaferona i kopaksona.Znam i za slična iskustva nekih koji su na istoj
terapiji.Problemi sa mokranjem nas *razbijaju* svakog na neki način, možda potrebno da više o
tome pričano sa dr, ali izgleda da je i druge , kao i mene , blam da detaljno obavestimo o tome.

Van mreže seve

• Član
  • **
  • Dg: G 35 i M10
« Odgovor #335 poslato: Decembar 24, 2012, 12:01:34 posle podne »
Dobro bar neko od njih hoce nesto da kaze i o drugim komplikacijama betaferona. Nije mene blam, bude mi krivo sto me muce sa raznim pregledima svaki put  ista prica. Prave se ludi umesto da nam kazu ono sto stoji. Poz

Van mreže miloskg

• Član
  • **
« Odgovor #336 poslato: Decembar 26, 2012, 06:05:40 posle podne »
Sto su neprijatne ove duple slike, a i sav sam kilav! Ne znam sta da radim dali da trpim jos neko vreme ili da idem na kortice!!?
Provaljujem i sam da imam nistagmus i u levo i u desno....
Ovo traje minimum 2 nedelje i smorilo me vise.

Van mreže maja

• Član
  • **
« Odgovor #337 poslato: Decembar 26, 2012, 09:49:37 posle podne »
sto ne pitas doktora....mene je to isto psihicki ubijalo....trajalo mi je tri nedelje i  samo se povuklo ....tada i nisam znala sta mi je  ali od tad su mi tackice tj.musice ispred ociju kao posledica... imam osecaj da mi je najgore to kad mi je problem sa ocima ...jednom mi se desilo da su mi na jednom oku bile za tri nijanse svetlije boje nego na drugom....pa sve to kad se neko bavi slikarsvom bude jako zanimljivo...pitaj neurologa...mozda ti da samo ohb12 i resi problem

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #338 poslato: Decembar 26, 2012, 10:28:18 posle podne »
Ovo traje minimum 2 nedelje i smorilo me vise.

Očigledno je da te nije dovoljno smorilo. ;)

Van mreže miloskg

• Član
  • **
« Odgovor #339 poslato: Decembar 26, 2012, 10:31:53 posle podne »
Po cemu znas da me nije dovoljno smorilo? :D

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #340 poslato: Decembar 26, 2012, 10:33:45 posle podne »
Trpiš i ne ideš kod lekara.
Od svih strahova koje mi je donela ms, strah za oči mi je bio najveći. Mogu da završim i u kolicima al živeti bez knjige ...

Van mreže miloskg

• Član
  • **
« Odgovor #341 poslato: Decembar 26, 2012, 10:36:54 posle podne »
Ma fazon je sto sam pre acno mesec dana zavrsio sam turom od 5 dana 2g metila, a kad su se ponovile duple slike, isao kod doktorke i ona kao nije proslo ni mesec dana, kao sacekaj malo pa dodji kad prodje mesec dana ako se ne povuce!
Oce da me stavi na nefrologiju da mi zamene plazmu, jos to je ostalo da probam..
Mada ostaju i citostatici, hemija uvek stoji na raspolaganju :D

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #342 poslato: Decembar 26, 2012, 10:39:42 posle podne »
Osetio sam kako izgleda kad udari na oči i ... ja bih otišo pa nek rade šta znaju. Nisam otišao jednom zbog trnjenja i ostalo mi to mesecima.

Van mreže Rina

• Član
  • **
« Odgovor #343 poslato: Decembar 26, 2012, 10:40:28 posle podne »
Trpiš i ne ideš kod lekara.
Od svih strahova koje mi je donela ms, strah za oči mi je bio najveći. Mogu da završim i u kolicima al živeti bez knjige ...

:sad: :sad: :sad: :sad:

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #344 poslato: Decembar 26, 2012, 10:41:38 posle podne »
Ša bilo? ;D

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.