Taman je zgodna tema nesto da pitam. Imam MS preko 20 godina i pretpostavljam da je onaj benigni tip u pitanju jer nemam nikakve posledice, mada mislim da se vodi kao RR zbog veceg broja relapsa, bez obzira sto je uvek dolazilo do potpunog oporavka. Dijagnoza mi je postavljena jos '93. a tada institut za neurologiju u BG nije imao magnetnu rezonancu (mozda i jeste, ali nije radilo sigurno-devedesete...

). Radjena mi je punkcija i oni evocirani potencijali i na osnovu toga postavljena dijagnoza. Kad se, posle mnooooogo godina, pojavila magnetna rezonanca u Institutu, ja vec godinama nisam imala relapse, pa nisam ni isla na Institut. Posle sam jednom isla kod neurologa i pitala ga da i ja uradim magnetnu (da ne budem najgora od sve dece, navlacim komplekse bez veze

), on mi rece "Ma jok, sta ce ti to, znam ja gde su ti lezije i bez magnetne". Dobro, ok, tek meni ne treba. Sad ja vas pitam, da l da ipak trazim da mi to urade? Ima li neke konkretne koristi od toga u mom slucaju, sta mislite? Nemam ja nikakve tegobe ili nesto, ali mozda bi taj nalaz necemu koristio?