Autor Tema: Dijagnostika - pregled gde u Beogradu  (Pročitano 14098 puta)

Van mreže petarp

• Novi član
  • *
Dijagnostika - pregled gde u Beogradu
« poslato: April 20, 2012, 06:09:17 posle podne »
Dragi moji dosao sam ovde da potrazim informacije kako i sta dalje

Imam 28 godina i pre 6 meseci pocinju moji problemi javlja mi se otkaz levog stopala noge i povremena trnjenja ruku i nogu.Odlazim kod lekara opste prakse i dobijam uputu za neurologa ,pregled mi se zakazuje za 2 meseca.Posle 2 meseca odlazim na isti (u medjuvremenu mi se stanje samo od sebe malo popravilo ali je i dalje malo blazaslabost noge prisutna) neurolog mi bez ikakvih analiza samo na osnovu nekog kuckanja cekicem u koleno kaze da mi nije nista i daje mi neke b vitamine.

I tako ja nastavim dalje ovih 4 meseca medjutim od prosle nedelje trnjenje je postalo  intezivno i slabost u nogama i dalje prisutna....

Da li bi  mogli da mi preporucite gde otici na preglede (u privatnoj reziji) posto ako budem ponovo isao preko drzavne sluzbe zakazace mi ko zna kad...

Dvoumim se izmedju VMA i neki privatnih domova zdravlja,da li neko moze da preporuci nekog dobrog neurologa i sta bi sve od pregleda treba uraditi da bi mogao otprilke preracunam koliko bi me to izaslo para ...

Znaci svaki savet i preporuka su vise nego dobrodosli

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Dg: MS
  • Grad: Beograd
Odg: Dijagnostika - pregled gde u Beogradu
« Odgovor #1 poslato: April 20, 2012, 11:10:37 posle podne »
Dobio si uput za neurologa ali gde? Koja ustanova?

Van mreže Feanor

• Član
  • **
« Odgovor #2 poslato: April 23, 2012, 01:36:14 pre podne »
Da ? I koji grad ?
 MS isključuješ (ili potvrđuješ nažalost)  magnetnom rezonancom glave sa kontrastom, lumbalnom punkcijom tj ispitivanjem likvora i evociranim potencijalima (vidnim i senzitivnim).
 Pitaj lekara opšte prakse da ti da uput za neurološku kliniku u BGu pa kreni polako...mada ljudi ovde hvale i VMA.

Kod privatnika je sve ovo jako skupo: (pregled 3k, magnet 20k, evocirani (i jedni i drugi) 15k, punkcija ne znam ni dal se radi privatno)

Inače.. imaj vere i nade...simptomi su ti prilično opšti...u fazonu "mož da bude, al ne mora da znači" ;)

Van mreže hannah

• Član
  • **
« Odgovor #3 poslato: Septembar 03, 2012, 01:33:27 posle podne »
Taman je zgodna tema nesto da pitam. Imam MS preko 20 godina i pretpostavljam da je onaj benigni tip u pitanju jer nemam nikakve posledice, mada mislim da se vodi kao RR zbog veceg broja relapsa, bez obzira sto je uvek dolazilo do potpunog oporavka. Dijagnoza mi je postavljena jos '93. a tada institut za neurologiju u BG nije imao magnetnu rezonancu (mozda i jeste, ali nije radilo sigurno-devedesete... >:D ). Radjena mi je punkcija i oni evocirani potencijali i na osnovu toga postavljena dijagnoza. Kad se, posle mnooooogo godina, pojavila magnetna rezonanca u Institutu, ja vec godinama nisam imala relapse, pa nisam ni isla na Institut. Posle sam jednom isla kod neurologa i pitala ga da i ja uradim magnetnu (da ne budem najgora od sve dece, navlacim komplekse bez veze  :n29: ), on mi rece "Ma jok, sta ce ti to, znam ja gde su ti lezije i bez magnetne". Dobro, ok, tek meni ne treba. Sad ja vas pitam, da l da ipak trazim da mi to urade? Ima li neke konkretne koristi od toga u mom slucaju, sta mislite? Nemam ja nikakve tegobe ili nesto, ali mozda bi taj nalaz necemu koristio?

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #4 poslato: Septembar 03, 2012, 08:53:09 posle podne »
Ne treba ti. ;)

Van mreže hannah

• Član
  • **
« Odgovor #5 poslato: Septembar 03, 2012, 10:36:38 posle podne »
Sklerozice, hvala na odgovoru.   :ok:
Nadala sam se da ce neko da mi objasni cemu uopste sluzi taj nalaz ako imas nalaz LP-a i nadjene su ti oligoklonalne trake (npr.). Mora da ima neku svrhu. :m3:

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #6 poslato: Septembar 03, 2012, 10:41:43 posle podne »
Pa čista dijagnostika. Meni su to tražili u prvoj "turi" pregleda a lumbalnu nisu. Magnet pokaže ožiljke.

Van mreže barbika

• Član
  • **
  • Pol: Žena
  • Da vec danas bude bolje , daj nam Boze malo volje
« Odgovor #7 poslato: Septembar 03, 2012, 10:43:52 posle podne »
ja nikada za ovih 12 god. od kada su mi postavili Dg nisam radila lumbalnu  :n14:
a i ne zelim

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #8 poslato: Septembar 03, 2012, 10:49:43 posle podne »
Ma mene savatali nakon hitne pomoći, bez mog doce.  :n4:

Van mreže Ena

• VIP
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
« Odgovor #9 poslato: Septembar 03, 2012, 10:50:40 posle podne »
ja nikada za ovih 12 god. od kada su mi postavili Dg nisam radila lumbalnu  :n14:
a i ne zelim
Takođe  :)

Van mreže barbika

• Član
  • **
  • Da vec danas bude bolje , daj nam Boze malo volje
« Odgovor #10 poslato: Septembar 03, 2012, 10:50:40 posle podne »
ja sam je odbila bar 5x do sada,i opet cu ako mi predloze  :n14:

Van mreže Daca

• Član
  • **
« Odgovor #11 poslato: Septembar 03, 2012, 10:52:20 posle podne »
Ma mene savatali nakon hitne pomoći, bez mog doce.  :n4:
  Blago tebi,mene tvoj doca navatao tricavih 4 puta   :n7:

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #12 poslato: Septembar 03, 2012, 10:55:06 posle podne »
Mene ni jednom. Nije mu trebalo.  :m1:
I bez magneta je znao šta je.

Van mreže Daca

• Član
  • **
« Odgovor #13 poslato: Septembar 03, 2012, 10:59:55 posle podne »
Eh ti si musko pa, ovaj...  :)hah :)hah :)hah

Van mreže hannah

• Član
  • **
« Odgovor #14 poslato: Septembar 03, 2012, 11:34:46 posle podne »
A sto odbijate LP? Mislim, ja nisam imala izbora, a i bila sam klinka, nisam ni znala sta je, ali da me neko sada pita ne bih imala nista protiv, samo bih trazila neku infuziju posle, da me ne boli glava onoliko. :m1:

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.