Autor Tema: Vozački ispit  (Pročitano 3713 puta)

Van mreže bgkiza

• Novi član
  • *
Vozački ispit
« poslato: April 10, 2012, 03:53:50 posle podne »
Ova tema je delimično obrađena u temi ko ugrađije pomagala da bi invalidna lica mogla da voze kola. Uglavnom su se javljali ljudi koji su u kolicima. Imam drugačiju invalidnost (lakša cerebrelna paraliya desne ruke i noge) i intresuje me sledeće. Da li je neko ko ima ovakvu ili sličan tip invalidnosti polagao vozački i kakva su iskustva. Meni bi idealno pasovalo automobili koji sa desne strane ima volan, ali sam gledao emisiju SAT gde je rečeno da u roku od 2 godine niko neće moći da registruje takav auto kod nas a oni koji imaju volan sa desne da moraju da ga prebace na levu.
Ako neko ima neki savet, iskustvo, link jako bi mi značilo.

Van mreže Džudi

• Član
  • **
  • Pol: Žena
  • Ex Zbunjena
  • Dg: G80.2
  • Grad: Beograd
Odg: Vozački ispit
« Odgovor #1 poslato: April 12, 2012, 01:25:46 pre podne »
Ja imam kao lakši oblik CP-ali leve strane (pišem "kao" jer imam niz ortopedskih problema i svašta pomalo zbog CP), ali nisam polagala vozački ispit.

http://www.cerebralnaparaliza.rs/informacije/cerebralna_paraliza/ 

Ovo je link Saveza za cerebralnu i dečiju paralizu, najbolje bi bilo da se raspitaš kod njih jer su dobro informisani.

Van mreže bgkiza

• Novi član
  • *
« Odgovor #2 poslato: April 12, 2012, 09:52:13 pre podne »
Hvala Dzudi na odg, uzgred  svidja mi se kako su uradili  sajt.

Van mreže naca

• Global Moderator
  • Pol: Žena
  • kad porastem,samo će mi se kasti...
  • Dg: MS
  • Grad: NBgd
« Odgovor #3 poslato: Maj 28, 2012, 06:52:17 posle podne »
nema online vesti >:D,tako da sam je slikala iz novina,nadam se da će na ovaj način biti dostupna svima. :D
ineče reč je o auto školama,koje obučavaju i invalide

klik na sliku za veću

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.