Autor Tema: Velja  (Pročitano 4942 puta)

Van mreže Velja

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
Velja
« poslato: Septembar 20, 2010, 02:37:35 posle podne »
Evo konacno i  da se i ja javim. Razlog sto sam oklevao da se javim ranije je taj sto se moje iskustvo malo ralikovalo od ostalih. Plasio sam se da neko ne stekne neku pogresnu predstavu, jer nisam bas najreprezantivniji.
Elem, intervencija u Nisu mi je uradjena 3. septembra. Pronadjena je umerena stenoza leve jugularne vene i ona je balonirana. Sam postupak ne bih opisivao jer je vec nekoliko puta pisano na tu temu. Pre same intervencije sam se danima osecao lose. Svaki dan sve gore (klasicno neurolosko pogorsanje, drugo ove godine). Na snimcima MR-a, doktorka je prokomentarisala da imam aktivne promene na mozgu. Tokom snimanja i pregleda u Nisu, savetovano mi je da nastavim sa dotadasnjim terapijama , betaferon u mom slucaju.Tu preporuku sam shvatio kao ogradu u smislu "nismo ti mi prepisali, necemo ni da ukidamo". Posle same intervencije nisam osetio neke spektakularne promene. Na momente mi se cinillo da su neke stvari bolje, ali nisam bio 100% siguran da li je to objektivno ili umisljaj. Posle prve aplikacije betaferona, nakon tretmana u Nisu, probudio sam se sa neverovatnom ukocenoscu nogu koju dotad nisam osecao u tom vidu.Tada sam odlucio samoinicijativno da prekinem sa betaferonom. Nakon povratka u BG, javio sam se svom neurologu koji mi je odmah prepisao pulsnu terapiju. Naravno, nisam smeo ni da pomenem da sam bio u Nisu, znajuci od ranije njegove stavove o ovome. Vec posle druge doze, osetio sam da se stanje pocelo popravljati.
Sada nakon primljenih 5 doza (+ nastravio sam da pijem tablete pronizona 12 dana) stanje je mnogo bolje. U smislu, poravila mi se snaga, izdrzljivost i smanjen zamor, ali prisutni su jos uvek problemi sa ravnotezom.

Petnaestak dana posle intervencije sa sigurnoscu mogu da kazem da mnogo bolje spavam i da se budim bez hronicnog umora koji je bio prisutan godinama. Siguran sam da to nije rezultat kortikosteroida, jer sam ih i ranije primao i znam, da nije bilo ovako. Sto se tice zamora, izdrzljivosti i snage, popravak bi se i mogao pripisati pulsnoj, ali ja se iskreno nadam da nece stati na ovome i da ce intervencija tek sad da dodje do izrazaja.

Definitivno sam ubedjen da intervencija u Nisu pomaze. samo, svaki slucaj je prica za sebe. Pre svega treba mnogo strpljenja i vremena.

Sacekacu jos neki period da vidim sta se desava pa cu da se javim kakvo je stanje.

Van mreže Ena

• VIP
  • Pol: Žena
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
  • Dg: MS
Odg: Velja
« Odgovor #1 poslato: Septembar 20, 2010, 02:51:01 posle podne »
Veljo,srećan oporavak,a kako vreme bude odmicalo,biće sve bolje i bolje. :ok:

Van mreže Nesli

• Moderator
  • Quidquid latine dictum sit, altum videtur :D
  • Grad: Novi Sad
« Odgovor #2 poslato: Septembar 20, 2010, 05:19:09 posle podne »
veljo, mnogo ti hvala sto si nam detaljno opisao tvoje iskustvo; jeste tu svaki slucaj za sebe ali svakom od nas pomaze da znamo tudja iskustva jer je sve to jos novo...
zelim ti brz oporavak! :ok:

Van mreže musoki

• Član
  • **
« Odgovor #3 poslato: Septembar 20, 2010, 05:47:12 posle podne »
veljo, sve najbolje i da oporavak bude potpun i što brži.  :n23:

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Grad: Beograd
« Odgovor #4 poslato: Septembar 20, 2010, 08:59:32 posle podne »
Veljo, srećan i brz oporavak.  :ok:
Nije baš morao da te sastavi relaps.

Van mreže Peca_Le

• Član
  • **
  • Grad: Leskovac
« Odgovor #5 poslato: Septembar 21, 2010, 10:47:14 pre podne »
   Veljo, ja sam posle intervencije prestao da uzimam interferon. Ja sam se, medjutim, posavetovao sa neurologom koji mi je rekao da mogu da prestanem sa betaferonom. Meni su u Nisu takodje rekli da mogu da nastavim sa terapijom od pre intervencije, a mogu i da je prekinem. Ja sam nastavio da pijem vitamine, a prestao sam sa betaferonom.

Van mreže Velja

• Član
  • **
« Odgovor #6 poslato: Septembar 21, 2010, 11:18:26 pre podne »
Hvala svima na lepim zeljama!

Peco, i ja sam prestao da ga uzi,mam i ne zalim. Vec duze vreme sam primecivao da mi vise skodi nego koristi. Bukvalno sam morao da odbolijem dan posle aplikacije.

Van mreže Dzoni

• Član
  • **
« Odgovor #7 poslato: Septembar 21, 2010, 12:50:27 posle podne »
Bravo Veljo,samo napred,i meni posle intervencije bude na mahove malo gore ali sveukupno je mnogo pomoglo :)

Van mreže tatijana

• Član
  • **
  • Amor omnia vincit - Ljubav sve pobeđuje.
« Odgovor #8 poslato: Septembar 24, 2010, 02:36:09 posle podne »
Hvala Veljo,i tebi i svima ostalima koji nas obavestavaju o svom stanju posle intervencije i nadam se da ce biti sve bolje i bolje!!!

Van mreže Lili123

• Član
  • **
  • Pol: Žena
  • Grad: NS
« Odgovor #9 poslato: Septembar 25, 2010, 01:40:27 pre podne »
Veljo, samo napred...!!! Zelim ti brz i siguran oporavak..!!!  :ok:

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.